Kreditní karta Citibank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bufalobil 13. 8. 2013 14:44

Mám jednu zvláštní zkušenost, nevím co si o tom myslet. Byl jsem teď v pátek nakupovat v Německu v Kauflandu v Marienbergu. Na kase jsem se zaradoval, že už konečně berou platební karty Mastercard i Visa.Bohužel když jsem chtěl zaplatit svojí citinou tak mi terminál dvakrát oznámil chybný PIN. Jsem si naprosto jistý že minimálně ve druhém případě jsem ho napsal správně.Hodinu předtím jsem platil na pumpě bagetu. Tak mě napadá může udělat špatně něco prodavačka? Nebo mohl být problém v tom že citina je kreditka? Nikdy předtím jsem nikde problém neměl
bufalobil
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 13. 8. 2013 16:19

Mně se stalo to samé s kreditkou Citi vloni na Kanárech u Shellu, přitom jsem si 100% jistý, že jsem PIN zadával správně...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod Peťo6 13. 8. 2013 17:24

Podobná skúsenosť v květnu v Londýne. Vypisovalo, že je chybný PIN (2 pokusy) a pritom bol správny - bolo to pri dodatkovej karte. Hlavnou kartou to následne prešlo ako keby nič.
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil 13. 8. 2013 19:44

tak jsem zavolal jeste na citilinku a bylo mi potvrzeno ze maji zaregistrovane dve platby ktere odmitl obchodnik. v obou pripadech jsem zadal pin spravne. clovek na citilince mi nebyl schopny odpovedet proc k odmitnuti doslo. jednalo se o hlavni kartu. jinak kaufland jednoznacne rozsiruje sluzby pro ceske zakazniky i informacni cedule byly v cestine takze problem urcite nebyl ze se jedna o ceskou kartu.
bufalobil
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 14. 8. 2013 13:05

Jo oni na té infolince v Citibank vědí vždycky ***** :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod jasno1 17. 8. 2013 13:57

Pokud bych měl hlavní + dodatkovou kartu, lze ke každé připojit jiné SIPO?
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hannys85 17. 8. 2013 17:54

Nevím jestli je to normální (někomu z Vás už se to třeba stalo, či jste to tu už probírali), ale dnes při platbě přes internet v jednom internetovém obchodě se mi stalo, že mi nepřišlo vůbec heslo na mobil, kterým potvrzujete platbu a platba byla ihned provedena !
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Peťo6 17. 8. 2013 18:03

Daný eshop pravdepodobne nepodporoval 3D secure.
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod joachym1 17. 8. 2013 20:21

Je to normalni.
joachym1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 8. 2013 23:06

Přesně tak. 3D Secure je v první řadě ochrana obchodu (že nepřijme platbu kradenou/zneužitou kartou) a pak banky (opět, nebude muset platit náhradu na zneužití karty), vůbec nejde o ochranu klienta (tomu ztrátu nahradí banka).

Setkal jsem se ale už s obchodem (Británie), kde nešlo platit jinou kartou, než 3D Secure. Kamarád byl na festivalu v Goodwoodu a protože 3D Secure kartu nemá, musel jsem to platit za něj.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Proti srsti 18. 8. 2013 09:18

3D Secure je v první řadě ochrana obchodu (že nepřijme platbu kradenou/zneužitou kartou) ?

Samozřejmě že i ve 3D Secure obchodě se dá snadno použít zneužitá karta, pokud sama nemá 3D Secure (a někdy i tak, má-li například fixní heslo a klient ho někde vykecá v rámci phishingu)
Proti srsti
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 8. 2013 09:52

No v tom obchodě, co prodával vstupenky na festival v Goodwodu opravdu jinou kartou zaplatit nešlo, zkoušeny tři různé, prostě ne-e. Šlo zaplatit pouze kartou v systému 3D Secure. Samozřejmě některé obchody mohou brát oba druhy karet.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod smajlik2 20. 8. 2013 09:47

Mate vyrizene dodatkove karty pro svoje zeny a jake s tim mate zkusenosti?
Byl to dobry napad? :-)
smajlik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamča26 20. 8. 2013 10:12

Já jsem dodatkovou kartu pro svého muže nevyřizovala. Nebyl by to dobrý nápad :D
Kamča26
Návštěvník

Odeslat příspěvekod myšpulín 20. 8. 2013 10:49

Mám hned od počátku a spokojenost. Nevím v čem by měl být problém.
myšpulín
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka