Kreditní karta Citibank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 10. 2013 20:05

Přesně tak, nastavení limitů u karet mBank (a je jedno jestli kreditek nebo debetek) je bezkonkurenční. Jde nastavit zvlášť limity pro internetové transakce, MO/TO transakce a platby u obchodníků i pro výběry z bankomatů.
Blbé je, že nejen "nevrací", ale i má blbé kurzy.

Z karet s dobrými kurzy je zajímavá Cetelem - ovšem ta není zdarma - http://www.mesec.cz/clanky/tipy-na-kred ... zahranici/ . Ta pro změnu MO/TO neumí vůbec.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fremantle 6. 10. 2013 22:15

stepano píše:nějakej tip na kreditku, kde se dá v IBankingu nastavit denní limit, a která má zdarma alespoň emailové notifikace o pohybu?

Myslím, že toto zadání by měly splňovat KK GEMB - v nabídce je i varianta MoneyCard Gratis, u které je vedení zdarma, ale aktuálně (při sjednání do 15. ledna) probíhá akce, kdy lze získat i "lepší" řadu s vedením zdarma při měsiční útratě vyšší než 3.000 Kč (MoneyCard Plus), resp. 5.000 Kč (MoneyCard Gold) po celou dobu užívání karty, přičemž tyto i vrací minimálně 1 % v rámci programu bene+ (u partnerů více). Nevýhodou je, že jejich kurzy jsou horší, ale ne až takové jako u mBank.

Cetelem je sice bezpečná, ale bohužel ne tím, že by umožňovala nějaké nastavování, ale že není embossovaná a neumí internetové transakce (v klientském servisu umožňuje vygenerování virtuální karty na takové platby), kromě toho rovněž neumí notifikace.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod kidli 7. 10. 2013 08:45

stepano píše:nějakej tip na kreditku, která má zdarma alespoň emailové notifikace o pohybu?

A karta od KB
Limity jsou tam týdenní
"God save me from my friends, I can protect myself from my enemies"
kidli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod x-bat 7. 10. 2013 15:13

Podána žádost o kreditku online - informace, že do 5 dní obdržím mail s informacemi o schválení.
Realita:
17.9. podána žádost
19.9. ověřovací telefonát do práce
27.9. obdržen mail o schválení + přiloženy dokumenty + informace, že do 1 dne mě bude kontaktovat kurýr nebo někdo z Mediaservisu o předání karty
7.10. (dnes) stále žádný telefonát, žádné další informace

Moc jim to nefunguje...
x-bat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pan Y. 7. 10. 2013 15:41

retron píše:platil jsem ted 2x via web jednou vyuctovani T-Mobile a jeden eshop.
okno s 3D secure pouze probliklo, ze jiz neni treba zadavat kod SMS a platba probehla okamzite. Sice mi pak prislo obratem mailem vyuctovani od T-M i PayU, ale i tak mi prijde, ze cele 3D secure potom ponekud ztraci smysl. Predesilam, ze jsem nikde nic nemenil, ani nevim o tom ze by to nekde nastavovat slo.

Thom píše:Já taky, kredit u Mobil.cz což je vlastně taky T-Mo.

jannk píše:totez se mi ted stalo u placeni Student Agency ... a krajne se mi to nelibi !

Zjišťovali jste někdo v Citi, jestli banka něco změnila? Taky už mi prošlo několik posledních plateb bez zadání SMS kódu (stránka 3D secure se mi naposledy už ani nezobrazila).
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 7. 10. 2013 16:09

jo jinak jsem si nainstaloval aplikaci MC Mobile a musim teda pochvalit, v kombinaci se CitiLife ani nevite jak rychle utracite :D
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod rolmen 8. 10. 2013 14:33

Dá se kreditka CitiLife využít pro podnikání? Plánuju teď utrácet na internetu desetitisíce za reklamu od kanadské firmy (časem i US) a hodil by se nějaký cashback. Pokud ne City, co pro takovou potřebu ideálně využít?
rolmen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 10. 2013 15:44

Od prvního ledna příštího roku zvyšuje Citi konverzní poplatek ze 2 na 3 %, což výrazně snižuje atraktivitu plateb v cizích měnách.
Takže bych nejdříve řešil kurzy a pak až vratky. Zkus zauvažovat o Cetelem, ti mají "čisté" kurzy karetní společnosti.
Potom některé kreditky Unicredit (a některé i vrací), ale je v tom docela maglajs - jinak se chovají Visa a jinak MasterCard - on to někdo z majitelů vysvětlí lépe.

Použití karty na podnikání není problém, v minulé firmě jsem jako zaměstnanec nakupoval na svoji kartu úplně normálně a firma neměla problém s proplácením, takže FÚ to asi nevadí. V současné to ale nechtějí (sázím spíše na línou/neschopnou účetní).
Takže pokud ti banka nevydá kartu přímo na firmu, plať normálně svojí osobní. Jen pak budeš muset v účetnictví rozlišovat soukromé a firemní výdaje.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod x-bat 18. 10. 2013 10:59

EDIT: skoda slov
Naposledy upravil x-bat dne 18. 10. 2013 12:21, celkově upraveno 1
x-bat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod joachym1 18. 10. 2013 11:08

S timto pristupem se te kreditky nikdy nedockas.
joachym1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xtonda 18. 10. 2013 11:30

x-bat ty si fakt vůl, zablokuješ si čísla jejich callcentra a divíš se, že to trvá protože se ti nemůžou dovolat. :oboze
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod x-bat 18. 10. 2013 12:07

EDIT: skoda slov
Naposledy upravil x-bat dne 18. 10. 2013 12:21, celkově upraveno 1
x-bat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod myšpulín 18. 10. 2013 12:15

Oni tě určitě tak potřebují, že si tě seženou třeba nějak nestandardně. :D
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod x-bat 18. 10. 2013 13:13

btw. jen pro hnidopichy - prevzeti karty domluveno, zavolali ze soukromeho cisla :) Takze me asi potrebuji a sehnali si me nestandartne...
x-bat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gekkon 18. 10. 2013 13:52

..a nebo čtou fórum finexpertu ;-)
gekkon
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka