Kreditní karta Citibank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 18. 6. 2013 21:38

Pane Marny,od tebe picinky to teda sedi
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 18. 6. 2013 22:02

LuiS_666 píše:-- 18. 6. 2013 19:56 --
retron píše:mam novou Citi Life a uz se mi 3x stalo ze nefunguje u takovych tech placatych prenosnych terminalu napr. v restauraci nebo DPD. Vyhodilo to chybu spojeni a sekla terminal. Zlata mBank nasledne prosla. Kartou uz jsem platil kontaktne nekolikrat bezproblemu. Mam to nejak (jak?) prohnat bankomatem nebo je chyba jinde?

Stihol si si všimnut o aký terminal sa jedná ? mne to tiež nefungovalo u prenosných termináloch UCB alebo ČSOB ak si dobre spominam. Vždy šlo ale len o prenosný terminál.

terminal byl identicky takovy ten novy, vypada jak cerna tlustsi kalkulacka nikoliv starsi modre verze ktere se pak pripojuji na kasu, tento se pripojuje pry pres GSM sit. Ktera banka nebo sit je dodava nevim, nebyl na tom zadne logo.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod S474N 20. 6. 2013 13:23

Resil u Citi nekdo drasticke snizeni celkoveho limitu?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod NIXON 20. 6. 2013 14:01

Můžeš být sakra konkrétní? Drastické snížení z tvé strany nebo strany banky? Snížení limitu hotovostního nebo kartového.

Proč by to někdo řešil?
Zkus si to po sobě přečíst a zkusit to pochopit, jako nezainteresovaná osoba.

Mimo téma:
Někdo tu říkal že funkce PAYWAY (bezkontaktní), lze vypnout jenom s obtížemi.

Mě se to povedlo hned při 1. telefonu na CITI.
Intel 4790K;GELID Tranquillo Rev.3;3x AC F12 PWN;ASUS GTX 970 MB: MSI Z97 Gaming 3;CM Silencio 550 LCD: ASUS 27";CORSAIR vengeance 2x4 GB 2133 Mhz;Corsair CX750 750W;2x SEAGGATE 1TB;1x SSD Kingstone HyperX 3K 120 Gb;Windows 7 Profesional 64 legální
NIXON
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 6. 2013 14:10

NIXON píše:Můžeš být sakra konkrétní? Drastické snížení z tvé strany nebo strany banky? Snížení limitu hotovostního nebo kartového.

Proč by to někdo řešil?

Já to chápu tak, že kolega si chce brát úvěr a vadí mu záznam v registu, protože má vysoký limit na kartě. Nicméně nechce kartu zcela rušit, protože mu přináší bonusy, jen výrazně snížit limit.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 20. 6. 2013 16:09

NIXON píše:Můžeš být sakra konkrétní? Drastické snížení z tvé strany nebo strany banky? Snížení limitu hotovostního nebo kartového.

No SATAN píše "celkového". Tím je to myslím jasné.
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 20. 6. 2013 16:15

PatrikChrz: no ja primo ne, ale v zasade je to presne tak. Jde o to, ze kreditni karta se bere jako minus, konkretne se snizuje bonita o 1/20 z celkoveho limitu karty.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 20. 6. 2013 16:37

S474N píše:Resil u Citi nekdo drasticke snizeni celkoveho limitu?

Pochybuji, že Citibank tuto možnost poskytuje, když neumí ani blokovat internetové platby, neumí nebo nechce snižovat hotovostní limit na 0,- :-) apod.. co jinde jde
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 20. 6. 2013 16:52

U Citi Life jsem neměl problém se snížením hotovostního limitu na nulu, požádal jsem o to hned při aktivaci a bylo mi vyhověno bez obstrukcí. Spíš se snaží vnutit pojištění a ještě sa ptají proč to nechci. Naopak u aktuálně tebou ospěvované RB nelze u KK hotovostní limity upravovat vůbec (ještě třeba i taková UCB má hotovostní transakce limitované do 25 % úvěrového limitu).

S474N píše:Jde o to, ze kreditni karta se bere jako minus, konkretne se snizuje bonita o 1/20 z celkoveho limitu karty.

Myslím, že zde taky platí "jak kde", u ČS to je prý až 1/12.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod NIXON 20. 6. 2013 16:52

Já mám limit pro výběr hotovosti snížený na 0 Kč.
Nevím kam to teda voláš, ale na CITI asi ne.
Intel 4790K;GELID Tranquillo Rev.3;3x AC F12 PWN;ASUS GTX 970 MB: MSI Z97 Gaming 3;CM Silencio 550 LCD: ASUS 27";CORSAIR vengeance 2x4 GB 2133 Mhz;Corsair CX750 750W;2x SEAGGATE 1TB;1x SSD Kingstone HyperX 3K 120 Gb;Windows 7 Profesional 64 legální
NIXON
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Franklin 20. 6. 2013 16:57

I já jsem 2× snižoval hotovostní limit na 0, vždy bez problémů.

Jediná nevýhoda je ta, že cca po půl roce Citibank nabídne zvýšení celkového úvěrového limitu, a tím se zpět zvedne i hotovostní limit, takže to člověk musí nechat znovu vynulovat. Operátor na Citiphone mi nabídnul zapnout "zákaz navyšování limitů", což by tento problém vyřešilo. Ale nakonec jsem tuto možnost nevyužil, protože Citibank by mi prý v budoucnu už nikdy nenavýšila celkový úvěrový limit.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 20. 6. 2013 18:42

To automatický navyšování (nazývají "marketingovou komunikaci" jde jak zablokovat, tak i odblokovat. Pak zase posílají to navyšování.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod NIXON 20. 6. 2013 18:55

Franklin:

Kde si se dozvěděl, že v případě zablokování automatického zvyšování hotovostního limitu ti nebudou zvyšovat ani celkový limit?
NIXON
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Franklin 20. 6. 2013 19:02

NIXON: Tohle mi tvrdil operátor na Citiphonu.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 20. 6. 2013 21:26

Mam stejnou informaci, potvrzenou vlastni zkusenosti. Mel jsem od zacatku nastaveny hotovostni limit na 0, po pul roce mi na vypise vitezoslavne psali, ze mi hotovostni limit navysili na 100% uveroveho ramce. Takze jsem tam zavolal, at to daji zase na nulu. O 3 mesice pozdeji opet slavnostni vypis s navysenim na 100%. :tleskani (Uverovy limit vzdy zustal na stejne hodnote)

Operator pak navrhnul, ze tam muzu dat zakaz navysovani limitu a uz se to nezvedne, ale taky se mi nikdy nenavysi celkovy limit na karte.

Pokud si dobre pamatuju, nekdo tu psal, ze pokud je hotovostni limit na 0, tak se automaticky nenavysi (je mozne, ze to casem takto zavedli).
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka