Podvodníci a lháři (EDBUSY atd.)

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod amtrade 16. 4. 2007 16:04

Naletěli jste někdy nějákému podvodníkovi, tak jste tu správně. 8)
amtrade
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod amtrade 16. 4. 2007 16:06

Já jsem si také naletěl u firem jako ČPP, EUROMAKLER, DRAZFIN ALIAS FARAOS, OVB, ČFÚ, ŠDA, ÚVĚROVÝ HYPERMARKET, ERAFIN, OKFIN,RDSFIN A PODOBNĚ.
amtrade
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod amtrade 16. 4. 2007 16:08

Pozor na firmy, které si berou poplatky předem! Nikdy nikomu nesvěřujte finance předem! V 1% případů nejde o podvod a v 99% jde o podvod. Pozor na věc, také se často stává, že bankovní karty jsou nabízeny na ulici, nikdy si tyto karty neberte, jde o klam a potom se divíte kolik vás to ve finále bude stát.
amtrade
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod duee 17. 4. 2007 09:22

Přestože já mám averzi proti firmám typu OVB a podobným, nemyslím si že zrovna OVB dělá nějaké podvody a láká z lidí peníze předem. Oni prostě prodávají finanční produkty, úplně stejně jako hypermarket prodává potraviny. Pouze se podle mě trochu přetvařují - tváří se že jejich přínos pro klienta je mnohem větší než podle mého názoru ve skutečnosti je. Ale dělá to každý prodejce aby prodal - hypermarket vás taky přesvěčuje že jeho uzeniny vyrobené z kukuřičného škrobu mají prvotřídní kvalitu.

Na druhou stranu, po světě běhá obrovské množství lidí, kteří si neumí vyplnit ani daňové přiznání, a pro ty je podle mě lepší cesta využít "finančního poradce" než prachy "investovat" po svém, je to prostě lepší ze dvou zel.

V každém případě jsem ještě neslyšel, že by OVB chtělo od někoho nějaké peníze, a natož předem.

Na ulici se nabízí kreditní (úvěrové) karty. Souhlasím s tím, že by si je lidi neměli brát, protože pak se budou divit, kolik je ve finále budou stát (pokud si to teda ten člověk vůbec umí spočítat). Ale ony jsou to přesně ty samé kreditní karty, které člověku nabízejí v bance. Pokud si mylý amtrade myslíš že když si kreditní kartu necháš vnutit paní/pánem na pobočce banky, tak tě to ve finále bude stát míň než když si tu samou kartu necháš vnutit na ulici, tak jsi dost velký idealista...

Holt, za blbost se platí. Když někdo v televizi uslyší reklamu typu "přijďte, půjčíme vám, budete mít peníze na co chcete" a opravdu tam jde a půjčí si, protože si nedovede spočítat, kolik za to bude muset zaplatit, tak si asi nic jiného nezaslouží. Je to smutné, ale příroda to tak prostě zařídila. Někomu bylo z hůry dáno, někomu ne.
Den je plný smutku, bez špatného skutku.
duee
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 4. 2007 12:21

Jak se říká: "ošidil tě jednou, hanba mu, ošidil tě podruhé hanba ti" :-)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod amtrade 23. 9. 2007 19:30

POZOR NA FIRMU EDBUSY, JEDNÁ SE PODVOD, VYBEROU SI POPLATEK, JAK TOMU SAMI ŘÍKAJÍ ZÁLOHU 9.438 KČ A POTOM ÚDAJNĚ ČEKÁTŘE 10 MĚSÍCŮ NA PENÍZE, ALE POZOR, POKUD TO NENAHLÁSÍTE NA POLICII, TAK PO 10 MĚSÍCÍCH OD ŽÁDOSTI NEUSPĚJETE, JELIKOŽ JE TO PROMLČENÝ TRESTNÝ ČIN.... TO JE MASO CO...???
amtrade
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 23. 9. 2007 20:19

amtrade: nevim co je edbusy ani co nabizi, ale ten zbytek co pises je totalni nesmysl.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 23. 9. 2007 20:38

po deseti měsících promlčený trestný čin?
A to trestní oznámení jste opravdu podal nebo jste si to jenom vymyslel?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod amtrade 24. 9. 2007 10:18

Není, protože když podáte trestní oznámení na policii po 10 měsících, tak vám policie vyšetřovat nebude, protože to budou považovat jako promlčené a pokud se týče toho aby ten poplatek nebo zálohu vrátily, tak si raději s těmito lidmi sepište směnku , v tom připadě se není čeho obávat a proti podepsaání směnka neexistuje odvolání....a v tom případě existuje promlčecí lhůta 3 roky.
amtrade
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JozefV 24. 9. 2007 11:06

9.438 KČ

To je sila ako k tomu dospeli ;)

438Kc len tak aby som vyzeral seriozne, to su ich naklady a 9000 Kc do vacku :lol:
JozefV
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 24. 9. 2007 14:21

amtrade: kdes vzal informaci, ze lhuta pro promlceni je 10 mesicu? A co to tam meles o tech 3 rocich? :roll:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod zabza1 27. 9. 2007 00:40

amtrade píše:Není, protože když podáte trestní oznámení na policii po 10 měsících, tak vám policie vyšetřovat nebude, protože to budou považovat jako promlčené a pokud se týče toho aby ten poplatek nebo zálohu vrátily, tak si raději s těmito lidmi sepište směnku , v tom připadě se není čeho obávat a proti podepsaání směnka neexistuje odvolání....a v tom případě existuje promlčecí lhůta 3 roky.p/quote]

No obávám se, že to není tak docela pravda.
Jednak policie nerozhoduje o nějaké promlčecí lhůtě. Není to její pravomoc a nepřísluší jí to.
V občansko právních sporech je jinak promlčecí doba standartně 3 roky. U trestně právního sporu pak dle výše škody, nebo typu trestného činu.
No a to co tu píšeš o směnce není také pravda. To už je trochu složitější, protože záleží na typu směnky. Vzhledem k tomu, že se jedná o můj obor, tak si myslím, že je na místě upozornit všechny diskutující na Tvé zavádějící informace, protože se u směnky může stát, že po roce jí můžeš vyhodit.
zabza1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Latent 5. 10. 2007 11:23

Připojuji se k varování ohledně tzv klubu EDBUSY. Zákonitě se musí jedat o podvod, ať už je promčecí doba jakákoliv.
Na jedné straně vám nabízejí, že vám půjčí peníze- např. 1 mil Kč, z toho 800 tis. investují údajně tak dobře, že zaplatí 1 mil. půjkčy a po roce vyplácejí po dobu 13 let padest tisíc korun měsíčně t.j. za to, že jim dáte poplatek 10x9. tis. t.j. 90 tis. oni Vám vrátí téměř 8 milionů korun. Vynalezli tudíž perpetum mobile a zaslouží si Nobelovu cenu. Kdyby to fungovalo, byly by vyřešeny všechny problémy lidstva. Peníze by se zázračně množily samy!! Přitom se nejedná o registrovanou firmu, ale jakési sdružení bez právní subjektivity, které založili jacísi dva podnikatele z Horní Dolní. Prezentaci mají psychologicky propracovanou, zaměřenou na jednodušší klientelu, která nerozumí financím, i když jim na jejich podvod naskakují i finanční poradci a podnikatelé, kteří by si to měli umět spočítat.
Latent
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D.cerepaska 18. 2. 2008 14:55

Je hezké, že tak aktivně pliveš na Edbusy, přitom jsi asi vůbec neposlouchal, co ti povídali. Na 800 tisíc si půjčuješ 2 mega, 200 je poplatek a provize, 800 dostaneš, a 1 mil. se otáčí - a tady už se 5000 měsíčně na splátku vydělat opravdu dá. zvláš't pokud to někdo umí, i mu hodně zbude. 10 měsíců je čas, kdy už ty peníze pracují, ale abys to pochopil, na to potřebuješ víc informací.Pokud znáš někoho, koho podvedli, Ok, já ale znám někoho, kdo je spokojen.Není to pertpetum mobile, je to jen dobrý nápad a znalosti finančnictví a investování.
D.cerepaska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kazetka149 23. 2. 2008 23:46

pozor na UK REAL vyšetřuje je policie a taky na pana Vysoudila z Olomouce .......agentura REQUIEM tak to jsou další dva vypečení podvodníci.
kazetka149
Kolemjdoucí

Další stránka