od duee 17. 4. 2007 09:22
Přestože já mám averzi proti firmám typu OVB a podobným, nemyslím si že zrovna OVB dělá nějaké podvody a láká z lidí peníze předem. Oni prostě prodávají finanční produkty, úplně stejně jako hypermarket prodává potraviny. Pouze se podle mě trochu přetvařují - tváří se že jejich přínos pro klienta je mnohem větší než podle mého názoru ve skutečnosti je. Ale dělá to každý prodejce aby prodal - hypermarket vás taky přesvěčuje že jeho uzeniny vyrobené z kukuřičného škrobu mají prvotřídní kvalitu.
Na druhou stranu, po světě běhá obrovské množství lidí, kteří si neumí vyplnit ani daňové přiznání, a pro ty je podle mě lepší cesta využít "finančního poradce" než prachy "investovat" po svém, je to prostě lepší ze dvou zel.
V každém případě jsem ještě neslyšel, že by OVB chtělo od někoho nějaké peníze, a natož předem.
Na ulici se nabízí kreditní (úvěrové) karty. Souhlasím s tím, že by si je lidi neměli brát, protože pak se budou divit, kolik je ve finále budou stát (pokud si to teda ten člověk vůbec umí spočítat). Ale ony jsou to přesně ty samé kreditní karty, které člověku nabízejí v bance. Pokud si mylý amtrade myslíš že když si kreditní kartu necháš vnutit paní/pánem na pobočce banky, tak tě to ve finále bude stát míň než když si tu samou kartu necháš vnutit na ulici, tak jsi dost velký idealista...
Holt, za blbost se platí. Když někdo v televizi uslyší reklamu typu "přijďte, půjčíme vám, budete mít peníze na co chcete" a opravdu tam jde a půjčí si, protože si nedovede spočítat, kolik za to bude muset zaplatit, tak si asi nic jiného nezaslouží. Je to smutné, ale příroda to tak prostě zařídila. Někomu bylo z hůry dáno, někomu ne.
Den je plný smutku, bez špatného skutku.