přepis leasingu

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod medacek 12. 4. 2010 07:42

Dobrý den dotaz. Měl jsem doma auto kterému prošla technická, ale bylo stále spláceno leasingovce. Dal jsem inzerát na přepis leasingu. Ozvala se jedna paní,jako jednatelka společnosti. Chtěl jsem auto předat až ve chvíli, až bude technická. Ale paní na to spěchala a že si auto odveze hned i bez ní a že si ji zařídí sama a do nějaké doby, že uděláme přepis.(stk i emise v pořádku, ale protahování s tím, že v techničáku není vin protože je to z ciziny) Pak se ozvala, že do auta je třeba investovat 30 tisíc aby se s ním dalo jezdit,. Poměrnou část jsem poslal. Platil dál splátky leasingovce, protože paní se neozývala. Až se ozvala, tak že společnost nezaplatí ty splátky dokud nebude technická a s tou že jsou problémy, že ani její společnost si ji neumí zařídit. Teď čekám 3 měsíce: auto nemám, splátky platím, přišly zatím nějaké pokuty a zpráva od likvidátora, že auto způsobilo nehodu. Mám s ní podepsané veškeré smlouvy a v případě škody, kterou bych musel platit tak dokonce i směnku na vyšší částku. Jak se mám zachovat a nebo co můžu? díky za nějaké rady
medacek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 12. 4. 2010 07:53

Proboha, co je to za kombinace? To chces jako tvrdit, ze auto nema technickou a ona s nim jezdi a jeste navic i nabourala?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod medacek 12. 4. 2010 07:59

jj přesně jak říkáš
medacek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 12. 4. 2010 08:17

Takze predpokladam, ze pov. ruceni tam taky nebylo. No tak to te ceka spousta "zabavy".

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod medacek 12. 4. 2010 08:19

no povinné ručení tam bylo od leasingovky, veškeré smlouvy ohledně přepisu a o tom že auto není moje jsou poslány jak na policii a na likvidátora... Já potřebuju rady ane aby si ze mně někdo dělal srandu.....To bych snad sem ani nepsal...
medacek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 12. 4. 2010 08:31

Jenze pojistovna ti nebude hradit skodu, kdyz auto nebylo zpusobile pro provoz - psal si, ze nemelo technickou.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod medacek 12. 4. 2010 08:36

no nemělo a nemá ji, proto že nemá na kastly vin kod. A stejně přeci to vše musí jít z pojištění nebo peněz řidiče přeci. Ale spíše řeším co s tou paní? jít k soudu a chtít zaplatit směnku anebo vzít auto zpět a chtít po ní peníze které sem za tu dobu co to auto měla, tak mně stálo...
medacek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 12. 4. 2010 09:14

medacek: na tvem miste bych po ni chtel okamzite vsechny penize s tim, ze veskere sr4cky bych hodil na hlavu ji. Ona si je vlastne zpusobila sama, tak nechapu, proc se o to zajimas. Mel ses zajimat o to, aby to bylo co nejrychleji prepsano z tebe na ni.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod medacek 12. 4. 2010 09:26

takze vzit auto zpět a vše co sem do toho investoval po ní chtít? No přepis sem chtěl ale stále že čeká na tu technickou pak se neozývala,tak to bylo těžký něco řešit...
medacek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 12. 4. 2010 10:42

Osobne nechapu, jak jste se vubec domluvili. Tys ji jako dal auto na dobry slovo nebo proc ti to nezaplatila?

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod medacek 12. 4. 2010 11:24

přepis leasingu byl sjednán na dobu až majitel firmy bude zpět v čr,měla veškeré podpisová práva kromě přepisu leasingu,máme smlouvu o převzetí, občanky,rodné listy,ohledně firmy,směnku...
medacek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 12. 4. 2010 12:00

Tak auto neres a chtej splatit smenku. Zbytek dolozis policii a dalsim organum, ze tys s tim nemel nic spolecneho.

BTW pokud se cekalo na majitele firmy, proc si ji to auto predaval do pouzivani a hlavne proc ona s nim jezdila?

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod medacek 12. 4. 2010 14:28

no přemýšlím o směnce, protože je to dost výhodný auto je dvakrát levnější než směnka, no ona měla plnou moc na převzetí auta plus vše podepsat ale nemůže na sebe převezmout ten leasing a že s tím jezdila to její boj
medacek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 12. 4. 2010 15:11

No pokud mas smenku, tak hura do toho, to uz jsem rikal driv, ze si mas nechat zaplatit smenku a zbytek dolozit organum, ze uz auto nepouzivas.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod mobilman 12. 4. 2010 21:39

sorry ale ty máš auto od leasingovky, takže není tvoje, a bez svolení leasingovky si ho jen tak dal z ruky? četls všeobecné podmínky a zejména odstavce že je to majetek leasingovky za který jim sám ručíš a nejsi oprávněn předmět leasingu poskytovat k užívání dalším osobám bez písemného souhlasu leasingovky? za všechno ve vztahu k leasingovce (tj. poškození jejich majetku který ti poskytli) zodpovídáš vždy a pouze ty sám (pokud nemáš písemný souhlas s poskytnutím předmětu leasingu další osobě).
mobilman
Nadšenec

Další stránka