od medacek 12. 4. 2010 07:42
Dobrý den dotaz. Měl jsem doma auto kterému prošla technická, ale bylo stále spláceno leasingovce. Dal jsem inzerát na přepis leasingu. Ozvala se jedna paní,jako jednatelka společnosti. Chtěl jsem auto předat až ve chvíli, až bude technická. Ale paní na to spěchala a že si auto odveze hned i bez ní a že si ji zařídí sama a do nějaké doby, že uděláme přepis.(stk i emise v pořádku, ale protahování s tím, že v techničáku není vin protože je to z ciziny) Pak se ozvala, že do auta je třeba investovat 30 tisíc aby se s ním dalo jezdit,. Poměrnou část jsem poslal. Platil dál splátky leasingovce, protože paní se neozývala. Až se ozvala, tak že společnost nezaplatí ty splátky dokud nebude technická a s tou že jsou problémy, že ani její společnost si ji neumí zařídit. Teď čekám 3 měsíce: auto nemám, splátky platím, přišly zatím nějaké pokuty a zpráva od likvidátora, že auto způsobilo nehodu. Mám s ní podepsané veškeré smlouvy a v případě škody, kterou bych musel platit tak dokonce i směnku na vyšší částku. Jak se mám zachovat a nebo co můžu? díky za nějaké rady