přepis leasingu

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod medacek 13. 4. 2010 06:52

no děkuji za info ale volal sem si na leasingovku a bylo mi řečeno že oni mi poskytli pouze peníze a že si s tím můžu dělat co chci..
medacek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 13. 4. 2010 07:57

Rict ti mohou co chteji, plati co je psano, to je dano.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod p0etrik 13. 4. 2010 16:54

Zkusil bych se po dobrem dohodnout. Smenku bych hrotil az jako nejzassi moznost.
p0etrik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mobilman 14. 4. 2010 18:09

medacek píše:no děkuji za info ale volal sem si na leasingovku a bylo mi řečeno že oni mi poskytli pouze peníze a že si s tím můžu dělat co chci..

leasing je od slove lease (=pronájem), věc ti nepatří ale platíš za její pronájem (užívání) a pronajímatel ti pak za stanovených podmínek (po úhradě všech splátek) umožní předmět odkoupit za zůstatkovou cenu (typicky např. 1 nebo 1000 Kč ap. - viz podmínky ve smlouvě).

pokud máš skutečně leasing (auto v pronájmu) a nedošlo k vypořádání/ukončení smlouvy (tj. doplacení) tak ti auto stále nepatří - porušil si pak poskytnutím auta další osobě hrubě podmínky smlouvy a za každé toto porušení ti může leasingova (i zpětně) doúčtovat pokuty (záleží jak která, typicky 5-10.000 kč).

být tebou tak zjistím kdo je vlastně majitel - jestli ty nebo leasingovka. stačí se podívat do velkého techničáku - pokud jsi provozovatel i vlastník tam tam nebude nikde žádná poznámka že je vlastník nekdo jiný, jakmile tam bude zápis že vlastníkem je firma XYZ (leasingovka) pak auto není tvoje dokud smlouvu neukončíš (řádně nebo předčasně) a nedojde k přepisu auta na tebe (svolení ke změně majitele ti leasingovka zašle po doplacení leasingu).
mobilman
Nadšenec

Odeslat příspěvekod medacek 15. 4. 2010 05:03

jako majitel jsem v tom techničáku já..... a nikde není napsáno že by auto bylo leasingovky..... teď mně leasingovka naučtovala 5000 pokutu že sem nevrátil zpět techničák který jsem ěl půjčený aby se dodělala ta technická,ale vrátit ho nemůžu protože ho má ta žena.....tak asi jedině už ta směnka pokud to nebude mít v zájmu zaplatit
medacek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 15. 4. 2010 07:31

A neni to nahodou tak, ze to neni leasing, ale spotrebitelsky uver?

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod medacek 15. 4. 2010 09:15

essox nabízi i spotř. úvěry? ale ve smlouvě je leasing....
medacek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 15. 4. 2010 11:33

Klasicky leasing to tezko bude, kdyz jsi jako majitel napsany ty. Pokud chces konkretni rady, tak dodej konkretni dokumenty.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod mobilman 15. 4. 2010 16:51

no tipoval bych že to je ten leasing a dotyčný si přečetl na přední straně VTP jen provozovatele.
zápis že majitel je jiný než provozovatel se běžně dává na druhou stranu VTP (pod technickou specifikaci) a je to jen jeden řádek který se lehce přehlédne, zejména když ten VTP ani nemá u sebe... všechno to zní tak že je to skutečně leasing (smlouva, hádam že i VTP který má jen k zapůjčení ap.)

Nicméně ať tak či onak pokud má leasingovka v držení VTP pak to znamená že je auto buďto do splacení jejich (tj. leasing) nebo je tím autem ručeno (zástavní právo k úvěru kde nemusí být majitelem leasingovka). Čili pravděpodobně (dle podmínek smlouvy nebo všeob.podmínek) nebude jen tak možné dát auto z ruky dokud není smlouva řádně ukončená.
mobilman
Nadšenec

Předchozí stránka