Půjčka 80 000, kde nejvýhodněji?

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod integral_one 16. 9. 2010 12:35

Dobrý den, chtěl bych si půjčit 80 000 na os. automobil, ale z těch všech nabídek,reklam atd..nevím čemu můžu věřit. chtěl bych poradit kde to bude nejvýhodnější a kde by nechtěli vrátit jednou tolik. Takže prosím o radu nebo vlastní zkušenost..Mám stálý příjem, nikdě jsem si nikdy nepůjčoval, tudíž nikde nic nedlužím a nejsem v žádném registru. diky ..
integral_one
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 16. 9. 2010 12:45

Věřit nemůžeš rozhodně ničemu. Třeba taková Rychlá půjčka od RB, kalkulačka ti nabídne splátky s orientačním úrokem 11,9%, a když tam zavoláš, tak na tebe vysypou 16%. O poplatečku 99 Kč měsíčně za "vedení úvěrového účtu" a nehorázném poplatku 4% z předčasně splacené částky ani nemluvě.
Pokud bys byl schopen ten úvěr zaplatit do 24 měsíců, tak momentálně má Cetelem akci s úrokem 6,9% (od 100 000 Kč výše).
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 9. 2010 19:42

Chtělo by to víc informací, třeba jak dlouho to hodláš splácet. "Jednou tolik" můžeš zaplatit při jakkoliv vysoké (nízké) úrokové sazbě, budeš-li splácet dostatečně dlouho (např. u hypoték se běžně tolik platí a to tam není úroková sazba nijak přehnaně velká).
Nejdříve bych začal s bankou, která ti vede běžný účet - tam je největší šance nějaký úvěr získat. Úrokové sazby se mohou velmi lišit, dle Tvé bonity, záruky, doby splatnosti, účelovosti nebo neúčelovosti úvěru, atd.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod mobilman 17. 9. 2010 19:14

já bych si nejprve nechal vytisknout nabídku u prodejce kde chceš auto koupit, leckdy mají v nabídce nějakou akci úvěru bez navýšení. s nějakou nabídkou na určitou sumu a dobu splácení pak můžeš oslovit banky a u stejné půjčky (výše, doba splácení) pak můžeš jednoduše porovnat RPSN a zjistit tak kde je celkový náklad nejnižší.
mobilman
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 9. 2010 04:29

jo, nedávno jsem četl inzerát - tuším Auto Esa v Europarku Štěrboholy, že prodávají bez navýšení, ale bližší podmínky neznám (výše první splátky, doba splácení,...).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Driver 19. 9. 2010 13:32

Brát auto na úvěr přes poskytovatele se nevyplácí. Radši si to sjednej v bance sám na sebe a dostaneš lepší podmínky. Hlavně nebrat ojeté auto na leasing, sice je to lákavé, ale zaplatíš nehorázně navíc.
Das Auto
Driver
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 9. 2010 14:03

Jak co, jak od koho. Obecně je braní auta na leasing dost rizikové, zvláště si člověk může naběhnout v případě totální škody.
Někdy ale lze získat leasing při koupi za slušných podmínek a skutečně "zdarma" (resp. zaplatíš stejnou částku jako při koupi v hotovosti, nebo jen s drobným navýšením). Na druhou stranu lze u takové firmy očekávat vyšší průměrnou cenu ojetin.
Záleží na tom s čím to člověk porovnává (kontokorent, kreditka, neúčelový nebo účelový úvěr). Každopádně půjčovat si 80 000 Kč na koupi auta? To znamená, že tazatel na tom není s financemi úplně nejlépe, takže pokud auto nezbytně nutně nepotřebuje (např. na dojíždění do práce), raději bych nákup odložil.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 20. 9. 2010 11:35

PatrikChrz: obecne je to co pises nesmysl. Kde je problem s totalkou?

Naopak vetsina autosalonu k lizacce novase nabizi i zajimave slevy a hlavne nezapomen, ze v cene splatky je jiz jak havarijko, tak i povinne ruceni. Kdyz si to vsechno pekne cele sectes, tak mi netvrd, ze se to nevyplati :wink:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 20. 9. 2010 11:56

Doporučuju si na to vlastní kůži vyzkoušet. Mně např. auto v leasingu už ukradli a od tý doby variant leasingu automaticky odpadá ať by to opticky vycházelo sebelíp.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 20. 9. 2010 11:57

xls: no tak me pouc, rad si to poslechnu a treba take zmenim nazor.

BTW Patrik psal o totalce, ale ne o kradezi :wink:

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 9. 2010 14:02

V tomto je totálka i krádež to samé.
1) pokud se bude vozidlo opravovat, pojišťovna plus mínus uhradí cenu opravy
2) v případě, že se hradí totálka (nebo odcizení vozidla) pojišťovna vyplatí jen časovou cenu vozidla, ovšem leasingová společnost chce doplatit všechny splátky (které budou vyšší než časová cena vozidla). Ve výsledku nemáš auto, nic nedostaneš a často ještě musíš zaplatit (záleží na tom v jaké fázi splácení jsi).
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 20. 9. 2010 14:35

PatrikChrz: jenze kdyz zaplatis vse "jednorazove", tak to neni uz ve smyslu pocet mesicu x vyse splatky.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 9. 2010 16:14

Jak u kterých společností :(
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 20. 9. 2010 17:23

PatrikChrz: a u kterych napriklad ano a u kterych ne?

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 9. 2010 17:43

No, když jsem dělal v pojišťovně, tak jsem měl zkušenost, že všechny chtěly zaplatit plný počet splátek. Možná se to od té doby změnilo.

Asi bude záležet i na tom, jak je napsaná smlouva. Ale vzhledem k tomu, že to není úvěr, ale "nájem věci s následnou koupí", tak se domnívám, že leasingovka může chtít peníze za nájem za celou sjednanou dobu.
PatrikChrz
Administrátor