Úvěr od jaké společnosti je nejvýhodnější

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kofola2 15. 6. 2014 17:39

Dobrý den,

Vím, že tu je hodně znalých lidí pohybující se v této problematice. Tak Vás chci požádat o radu kde se vyplatí vzít úvěr, chtěl bych ho využít k zaplacení úvěru od společnosti Cetelem, který díky RPSN není výhodný. Měsičně jsem schopen platit 1000 - 1500 Kč. Částka kterou si chci vypůjčit je
30 000 Kč.

Díky za případné rady.
kofola2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 15. 6. 2014 18:21

Teď jde o to kde ti vůbec půjčí.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod tx999 15. 6. 2014 18:36

kofola2 píše:Dobrý den,

Vím, že tu je hodně znalých lidí pohybující se v této problematice. Tak Vás chci požádat o radu kde se vyplatí vzít úvěr, chtěl bych ho využít k zaplacení úvěru od společnosti Cetelem, který díky RPSN není výhodný. Měsičně jsem schopen platit 1000 - 1500 Kč. Částka kterou si chci vypůjčit je
30 000 Kč.

Díky za případné rady.

To ti tady nikdo rict nedokaze - jednak nemuzeme vedet, ktera banka ti pujci a jednak ani za jakych podminek.
Tohle si proste musis vyzkoumat sam, ale obecne refinancovani nabizi snad kazda banka. (a pro priste se hlavne zamysli nad tim, jestli si ten uver vubec brat)
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 15. 6. 2014 18:51

Nejnižší úroky na refinanc najdeš zde: http://finparada.cz/Pujcky-Kalkulacka-S ... Uveru.aspx

K nejlevnějším by měly patřit Sberbank, Zuno, Air bank a Equa bank.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod kofola2 15. 6. 2014 19:02

Astrapa: díky, jde mi o to že tento úvěr je poslední ještě z dřívějších dob. Teď mi neustále chodí nějaké nabídky o další úvěry, takže nemám strach, že by mě nechtěli někde půjčit. Jenže já už žádný nechci a právě ten Cetelem jak jsem zjistil je strašně nevýhodný třetina částky, jde jen na úroky takže z nějakých 1500 si berou 500 na úroky tak to chci nějak rozumně zredukovat, ať mám co nejrychleji od nich pokoj.
kofola2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod astrapa 15. 6. 2014 19:44

No a ty máš kreditku nebo úvěr?
Protože úvěry od Cetelemu zase tak šílený úrok nemají.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 15. 6. 2014 20:31

Zuno určitě ne, pro úvěry pod 50.000 Kč vychází z bank asi nejhůře, mají asi nějakou speciální přirážku za malé půjčky.
Já bych dokonce přemýšlel, že by asi u této částky bylo nejrozumnější každý měsíc umořit navíc jistinu o nějakých pár stovek (ne podle toho, kolik ti na konci měsíce, ale podle toho jak si na začátku měsíce řekneš, že tuto částku na to použiješ dle předpokládaného rozpočtu) a úvěru se tak zbavíš asi nejrychleji.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod kofola2 15. 6. 2014 21:07

astrapa: nejspíš je to kreditka je to od otce, bohužel on se o to nějak moc nezajímal vždy poctivě platil. A až teď zjistil proč mu to skoro neubývá. Tak to chce nějakým způsobem zaplatit a normálně to zplácet půjčku z rozumným úrokem.

fremantle: zatím uvažuju o Equa Bank
kofola2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod astrapa 15. 6. 2014 21:27

Jediné bezpečné řešení je sebrat mu tu kartu, přestřihnout a vyhodit. Když bude každý měsíc splácet 1500, tak by to za dva roky mohl doplatit.
A chce to ohlídat, aby si nenechal poslat náhradní, tyhle firmy jsou otravné, sledují používání karet a když ji chvíli nepoužíváš, tak volají a ptají se, proč jí nepoužíváš, on by se mohl podřeknout, že mu jí syn sebral :) oni pak poslali náhradní.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 15. 6. 2014 22:02

kofola2 píše:právě ten Cetelem jak jsem zjistil je strašně nevýhodný třetina částky, jde jen na úroky takže z nějakých 1500 si berou 500 na úroky

Kristovanoho... Doporučil bych zjistit si, jak vypadá splácení půjčky, poměr jistina//úrok a podobné věci.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 6. 2014 06:10

Pokud to je kreditka, tak se nelze divit, že mu to neubývá, pokud ji bude pořád používat. Tam je opravdu jediná rada kartu přestřihnout a doplatit. Ono by i ty čísla by na úvěr z KK ukazovaly, měsiční splátky z vyčerpané jistiny jsou tak 5 % a běžný úrok na KK je tak kolem 20 % p.a., v případě Cetelem i o něco vyšší.
Obobně bych si ale tipnul pokud by ses podíval do výpisu, tak tam najdeš sjednané kvázipojištění, které nic neřeší, ale navíc ještě platíš cca. 4 % navíc z měsiční splátky.

Tady je opravdu jediná rada tu kartu zlikvidovat a měsíčně posílat co nejvíc to jde. Jinak řešit to za někoho...komu není rady, tomu není pomoci - jednu věc zalepíš a dotyčný udělá stejně to samé, zbytečná ztráta nervů.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Lukys81 16. 6. 2014 10:25

Equa bank mohu doporučit - jejich nabídka mi přijde jasná, přehledná a docela výhodná.
Lukys81
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mobilman 16. 6. 2014 13:28

Chceš si tedy sám půjčit na doplacení čehosi (ůvěr, kreditka?) u Cetelemu pro otce?
A proč si budeš půjčovat za někoho jiného?
Omlouvám se za přímou otázku, mě to prostě jen zajímá.
mobilman
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kofola2 16. 6. 2014 13:45

mobilman: ne já to on to chce zplatit protože teprve ted zjistil jaké tam jsou úroky. Asi půjde do té Equa, já jen sem zde napsal dotaz místo něj.
kofola2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MarkyM. 16. 6. 2014 13:51

Souhlasim s ostatními, ze nejlepsi by bylo kreditky se zbavit. Ale kdyz uz mas takovyhle problem, koukni se na Equa bank, maji refinancovani vyhodne. Kamaradka u nich refinancovala uver a byla spokojena
MarkyM.
Kolemjdoucí

Další stránka