Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Tomkins píše:Vzhledem k tomu, že Zonky zaštiťuje Homecredit, dá se očekávat, že u nich bude riziko nesplácení řádově nižší. Přesto úrok 5,99% bez zajištění je nesmysl, což pochopili už i investoři. Úvěry s tímto úrokem proto trčí na tržišti Zonky nejdéle.
V zahraničí bývá zvykem u p2p nezajištěných půjček mít úrok 15% - 35% podle rizikovosti. Ani u zajištěných půjček neklesá úrok pod 9% p.a. Proto úrok 5,99 považuji ze strany Zonky spíš za způsob, jak oškubat investory. Neříkám, že na tom investor prodělá, ale myslím si, že zároveň ani nic nevydělá. A když vezmu v úvahu riziko, nemá cenu do toho jít.
osobne2 píše:A kdo si myslíš, že si bude půjčovat na zonky? Úplně stejní lidé, kteří žádají o půjčku na bankeratu nebo benefi, protože jim banky už nepůjčí, neboť se z BRKI dozví, že už v bankách nesplácí.
paty07 píše:Na jedné straně se bojíš rizika u fondů a akcií, ale v dalším vlákně půjčíš lidem, kterým banka nepůjčí. Moc to nechápu, ale těším se na zkušenosti
paty07 píše:Na jedné straně se bojíš rizika u fondů a akcií, ale v dalším vlákně půjčíš lidem, kterým banka nepůjčí. Moc to nechápu, ale těším se na zkušenosti
omgf píše:Tady někdo popsal zkušenosti s benefi:
http://czshares.com/tag/benefi-cz/
Po 2 měsících 3 ze 7 dlužníků v prodlení, pak se to zlepšilo na 2 z 8mi, jeden je ale stabilní neplatič.
Zajímavá je spodní část, kde zjišťoval, jak se prověřují žádosti o půjčku do 60ti tisíc Kč a zjistil, že jim stačí výpis z účtu a nechtějí ani registry. Pěkná divočina.
osobne2 píše:NRKI neni BRKI.
osobne2 píše:To by ale bylo poruseni bankovniho tajemstvi.
mariner píše:Na první pohled mi Zonky přišlo jako docela sympatický projekt. Teď jsem se ale konečně dostal k prostudování právní dokumentace a rychle jsem vychladl.
mariner píše:- sročko bude mé peníze dále půjčovat ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků