Jak čerpat finance z kreditní karty?

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ROlda78 21. 7. 2024 19:27

konkurence od KB: Kreditní karta Business
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 25. 7. 2024 10:38

PatrikChrz píše:
Milos píše:@squirrelOne: K čerpání kreditky lze použít Doporučenou zásilku ČP, kterou si člověk pošle "sám sobě" na dobírku. Vyjde to na 139Kč a dobírka může být klidně i těch 500tisíc.

@čulibrk: Poplatek za PaySend je 1% z částky, minimálně 39Kč.

Když to pošleš jako bezdokladové podání tak je to jen za 100 kč, se zákaznickou kartou ČP za 98 korun.

Ten můj příspěvek byl z ledna a to bezdokladová dobírka ještě nebyla k dispozici :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Roman1989 29. 7. 2024 11:14

Dvorik píše:Ano Moneta KK vraci ted 5% na prvnich 6 mesicu (max. 1000 Kc).
Konkurenci zadnou neznam s vratkou.
Na pobocce zadne vypisy z uctu ani DP nechteji.
Z prijmu, co jim reknes, jim kalkulacka vyflusne max. limit KK.

Odpověď z e-mailu, co chtějí po s.r.o.. Risk scoring lze udělat online, ale podepsat pak musím na pobočku.

Abychom mohli podat žádost o kreditní kartu pro právnickou osobu – XXX s.r.o. potřebuji:

Daňové přiznání PO za r. 2023
VZZ a rozvahu za r. 2023 v plném rozsahu
Elektronický opis podání daňového přiznání za r. 2023
Doklad o zaplacené dani z příjmu PO
nabízím referral do IBKR, za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd. Referral i na Revolut.
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 29. 7. 2024 17:59

Pro moje malé sro mi kreditku nedali .
A to jsem byl jen v malé ztrátě.
A musel jsem 3 x na pobočku.
A chtějí doklady - viz výše.
Mám rozvahu ve zkráceném rozsahu, ale chtěli po mně v plném.
No, problém to nebyl, v účetním programu jsem ji vygeneroval.
No, nevadí, mám jiné kreditky.
Jen jsem to chtěl zkusit.
Možná to zamítli z důvodu, že slečna, která je jediná na pobočce jela zrovna na dovolenou.
pulmann
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Roman1989 29. 7. 2024 18:09

díky pulmane za zkusenost.

Já si ted delal research trhu pro s.r.o. s KK a je to bída:
mbank - nemá
KB- má, ale pro nove klienty ubohy limit 50k, takze nic.
CSOB- https://www.csob.cz/firmy/kreditni-karta-business
ČS- má, ale "roční poplatek 650 Kč" a nikde nejsou uvedeny limity, atd. takže asi nic.
RB- nemá
Moneta - má, a je to nejlepsi KK
Fio - má KK Business, 45 dní, vedení zdarma bez podmínek. "Podnikatelé při žádosti o business kartu musí dodat daňové přiznání" Ale tady by to ělo točit jen přes dobírky. Vybery z bankomatu nejsou v bezurocnem období, aspon u FO, takže predpokladam ze to bude podobne.
Unicredit - nemá
AIrBank+Creditas - nemá ani pro FO. nic.
nabízím referral do IBKR, za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd. Referral i na Revolut.
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Roman1989 7. 9. 2024 12:55

Ahoj kluci,
chtěl bych se vás zeptat na váš názor na risk tohoto postupu.

Jelikož točím ty KK, tak se to zalíbilo ještě jednomu rodinnému blízkému a chce taky točit. Plat má momentálně min. mzdu 18k z rodinného s.r.o. (takže stejné příjmení má i majitel s.r.o.) , takže jsme přemýšleli, že teď na 3 měsíce budeme posílat třeba 60k, aby mohl zažádat kreditky a uvést že má plat 60k, protože banku zajímají poslední 3 výpisy. No a až zažádá, tak od 4. měsíce se vrátíme k 18k a vše poběží jako dosud. Posud vše ok, ale na těch 60k se nám nechce platit zdravotní a sociální, takže by to bylo jen na oko (v účetnictví se to zaúčtuje jako půjčka zaměstnanci, kterou pak vrátí).

Jaké je riziko, že na to banka či FÚ přijde? Dle mě žádné, ale tak ptám se, zda jsem něco nepřehlédl. Teď prosím ponechme morální stránku věci (ano není to zrovna košer, na druhou stranu banky tu mají 10+miliardové zisky a tohle je nezabije, když je trochu podojíme. A ano ví, že Rop tu často varuje, že jde o trestný čin,atd.), zajímá mě praktické doporučení, od někoho kdo ví, jak ty banky a jejich algorytmy fungují, jestli na to mají šanci dojít a ověřit si u sociálky či banky zda bylo placeno.

Pokud budou chtít výplatní pásku, tak to neprojde a žádost bychom stornovali, ale z mé zkušenosti stačily vždy ty výpisy.
Díky moc.
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 7. 9. 2024 13:24

a) splňuje to podmínky úvěrového podvodu
b) půjčku nelze poskytnout bezúročnou (§ 40 odst. 5 ZOK)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Roman1989 7. 9. 2024 13:31

b) díky, máš pravdu. Bezurocná jde jen jednateli, popletl jsem to.

a) vím a jsem si vědom, a presne teto debate jsem se chtel vyhnout, spis mi jde o to, jak se to prakticky zjisti, zda na to maji algorytmy.
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 7. 9. 2024 13:54

Výplatních pásek ti udělám kolik budeš chtít, to není žádný úřední dokument s razítkem. Ale toto mi přijde praštěný, falšovat příjmy a zapojovat do toho účetnictví firmy kvůli zisku stěží 1500 Kč měsíčně (víc než nějakých půl mega ti asi rámec stejně nedají s příjmem 60k). Toto vám fakt stojí za možnost (sice malou, ale stále existující) jít na tvrdo do basy za úvěrový podvod?
Banka to samozřejmě řešit vůbec nebude. Tedy do okamžiku, kdy dojde k nějakému problému se splácením.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 9. 2024 14:33

jak už píší ostatní, jde o úvěrový podvod a nestojí to za to.

Jinak pokud jde jen o obrat, je možné proplacení firemních nákupů, které zaměstnanec udělal.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Rop 7. 9. 2024 15:40

Nejde o to, zda na to existuje algoritmus, ale jde o to, že si třeba zlomí nohu a nedobelhá se k počítači, aby zaplatil. A mezi tím banka může spustit vymáhání a začne prověřovat skutečnou solventnost a předat to policii. A ta může se narazit na rodinnou firmu, ze které se vyplácí minimální mzda (a předpokládám, že zbytek jde bokem), takže hospodářská kriminálka si bude moct vybrat, co odstíhá (něco jako Malý pitaval z velkého města díl 2, ve kterém podpor. Hamřík vypátral při hledání ztracené výplaty další 3 trestné činy).

Jak jeden můj klient mi ve středu psal, že se na to nepřijde a ve čtvrtek volal, že už se na to přišlo. U druhého rozpětí mezi těmito větami bylo 40 dnů. Prostě náhoda je blbec. Nejednoho sériového vraha zatkli kvůli parkování u hydrantu.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod dalich 7. 9. 2024 16:22

Roman1989 píše:Ahoj kluci,
chtěl bych se vás zeptat na váš názor na risk tohoto postupu.Díky moc.

Jak už psali před mnou, jasný úvěrový podvod se všemi riziky a důsledky. A teď k věci, jak to funguje.

Mám taky svoji rodinnou s.r.o. a jsem OSVČ. Moje obraty na firemních kreditkách jsou souhrnně cca 3 mega měsíčně. 30 měsíčně pro "mne" (nákup-prodej). ALE:

1. Nejsem zaměstnanec.
2. Cashbacky KK OSVČ jsou příjmem OSVČ
3. Cashbacky s.r.o. jsou příjmem s.r.o.
4. S bankou jedu na 100 %, mám u ní i další produkty a služby, včetně investic (také je potřeba ji nějak nakrmit, nejen dojit).

Mám zdravou daňovku, jak OSVČ, tak s.r.o. Peníze mezi nimi ale nemíchám. To je totiž začátek průseru. A ten hlavní průser je/bude, až se na tebe skočí oddělení AML. (A to přijde, neboj, jen u někoho za půl roku, za rok, za dva.)

Budou tam pak mj. otázky typu:

- původ příjmů (osvč i s.r.o., odděleně)
- doložit daňovky (oficiální, s potvrzení, FÚ)
- doložit důvod transakcí (faktury, účtenky, smlouvy, obchodní důvody apod.)
- nedoložíš, nesedí, nevysvětlíš - game over.

A to
1. neukecáš
2. když se jim to nebude zdát, skočí na tebe i úvěrové. A to pak máš s celou parádou.

V tom lepším bude na konci jen zrušený účet v bance a blaclist.
V tom horším PČR.

Ne. Nestojí to za ty drobné.

-- 7. 9. 2024 16:27 --

tmx643 píše:Banka to samozřejmě řešit vůbec nebude. Tedy do okamžiku, kdy dojde k nějakému problému se splácením.

Bude. Stačí náhodná (i cílená) AML kontrola. Ta nesleduje doklady při sjednání KK, ale i důvody transakcí. Kromě AI na to mají i lidi. A pokud se bavíme o českých bankách, jsou tam Češi. A ti fakt nejsou blbí. Znají dobírky, SIPO apod. :mrgreen: Ukecáš to někde na Revolutu, ale ne u české banky.

-- 7. 9. 2024 16:30 --

Roman1989 píše:banky tu mají 10+miliardové zisky a tohle je nezabije, když je trochu podojíme.

Byznys musí být fair-play, i když si o tom myslíš svoje. U bank to platí na 100 %. Chceš-li jen dojit, dlouho ti to nevydrží. Přijdeš o kartu, o účet, blaclist, finiš. Pokud je dojení jen bonus a banka na tobě vydělává nějak jinak, může to fungovat. Ano, v překladu to zmanená ji dát nějak vydělat (kurzy, poplatky). Tím nemyslím koruny měsíčně, ale klidně stovky korun měsíčně. Btw, jeden z důvodů, proč mám často drahé paušály služeb a nakupuji i různé investiční služby. Něco vyděláš, něco odevzdáš, něco zůstane, něco zdaníš, všichni spokojeni.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Alone89 7. 9. 2024 19:21

Člověk, se téměř boji do téhle diskuze zapojit...
Takže 1) úvěrový podvod jak vyšitý z učebnice. 2) riziko odhalení reálné, trest likvidační odměna téměř nulová.
Jak píše dalich - dejte bankám podíl z dojení, státu z daní a všichni budou happy že "když neprší alespoň kape" a nechají Vás na pokoji - jak říká můj účetní "pokud neděláš nestandardní operace a dokud jsou příjmy vyšší než výdaje je to pro FU nezajímavé" :)
Alone89
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 7. 9. 2024 20:49

A u firem bych doplnil - pokud ti jakž takž sedí řádek I. + II. výsledovky na řádky 1 + 2 + 20 až 26 +50 přiznání k DPH.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Roman1989 7. 9. 2024 20:55

Napíšu, že vím, že jde o tr. čin, a stejně to tu musíte 5x zmínit :D skvělý.

"Člověk, se téměř boji do téhle diskuze zapojit..."
proč? Od toho to fórum je, že si my spotřebitelé poradíme jak na banky, je to my vs. banky. Nevidím na tom nic špatného. Český banky mají jedny z nejlepších výnosů na vlastní kapitál, zahraniční matky je navíc dostaly na přelomu tisicíletí za pusu a očištěné po těch průserech v 90. letech, spočítejte si kolik od té doby vydělaly a jakou mají návratnost od té doby dodnes, jak říkal kdysi šéf Erste, to že ĆS přivedl pod Erste byla jedna z nejlepších investic v dějiných Erste. Nevidím důvod, proč si nevzít kousek zpátky, proto se mi líbí ty točky, co tady děláte, letos jsem to obkoukal, pozaložil a jedu v tom už pár měsíců taky. Je to ale o tom vyjasnit si riziko, kam až zajít, proto se ptám.

tmx: "Toto vám fakt stojí za možnost (sice malou, ale stále existující) jít na tvrdo do basy za úvěrový podvod?"
tak proto to semka kruci píšu, aby na to mrklo víc hlav, co má s více KK zkušenosti a měli jsem pak víc faktů pro lepší rozhodnutí. Na Googlu jsem našel, že banka to začíná řešit pouze, když dojde ke zpoždění se splácením, tak začne pátrat, viz jak píše Rob s tou zlomenou nohou. No evidentně je to složitější, jak píšete.

Ano asi máte pravdu, že risk vs. výnos je tak asymetrický, že se to skutečně nevyplatí.

My vycházeli z toho, že kolem sebe vidíme lidi, co si falšují příjem pro hypotéky (doporučují jim to hypoteční poradci), proto jsme nad tím přemýšleli a řekli si, že blbá KK je oproti tomu detail a defacto půjde jen o točení na spořáku, takže ty prachy budou jen kolovat a nekoupí se za ně dům třeba. Ale jasně z definice je to pořád ú. podvod.

Btw. já bych si to na hypo nikdy nelajznul (s KK nemám morální problém), a ti co to udělali a koupili třeba takto před 5 lety, tak dnes jsou vysmátí, protože mezitím jim ty domy zhodnotili 5mil.+, a na počátku byla taková blbost jako uměle navýšený příjem na hypo.... tak možná pak má člověk FOMO a chce taky :-)
A mimochodem neznám nikoho koho by za tohle chytly, protože ti lidi normálně splácí (logicky nechcou přijít o dům), tak banky jsou rády a nerejpou do toho. Kdyby tam bylo větší riziko, tak by to snad hypo poradci nedoporučovali.

Dalichu díky, za konkrétní poznatky, to s tím AML oddělením mě nenapadlo. Už jednou volali, když jsem vkládál 300k do bankomatu. Byla to bezúročná půjčka od člena rodiny, tak prý chtějí vidět smlouvu. Smlovu jsem neměl, máme ústní domluvu říkám, a pak už se neozvali.

"A ten hlavní průser je/bude, až se na tebe skočí oddělení AML. (A to přijde, neboj, jen u někoho za půl roku, za rok, za dva.)"
Jaký je důvod aby přišli, co je přiláká? Já osobně mám 4 KK, takže měsíčně tam proběhne přes moje účty klidně 0,5 mega, a posílám do VUB a pak zpět.
Roman1989
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka