Americká hypotéka

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Budry 25. 10. 2005 01:49

Dobrý den,
chci se zeptat,jestli má někdo nějakou zkušenost s Americkou hypotékou? Já mám zkušenost následující : V jisté bance jsem požádal o tkz.Ameriku ! Byl my dán seznam co mám donést za podklady včetně odhadu nemovitosti + další papíry z katastru a protože mám i nějaké půjčky tak i smlouvy k půjčkám abych toho neplatil moc,a měl jeden uvěr,kterej by mě tak nezatěžoval !! Paní v bance mi hned dohodila odhadce za 2500 kč že my to udělá! Dal jsem paní telefon,za dva dny se ozval odhadce,byt ve kterém bydlím odhadl v pohodě na 900 000 tisíc,což jsem potřeboval k výši ůvěru ! Dodal jsem veškeré další podklady a na ůčet dal hotovost na zpracování ůvěru ! Po 14 dnech jsem dostal vyrozumění že nemám nárok,a z jakého důvodu nikdo neví!! jen pro doplnění,žádal jsem si o 620 000 tisíc ! Takže smůla !
Jelikož ale i za ostatní výpisy z bank,které jsem musel dodat ke zpracování ůvěru jsem platil,tak jsem už nyní v mínusu 3400 kč !! A to byl jen začátek !!

Neztratil jsem ale hlavu a šel jinam !! Taky není problém,půjčky na refinancování samozřejmě poskytujeme,ale musíte mít sice taky odhad na nemovitost kterou jsem zastavoval na ůvěr,ale musí být od jiného odhadce,kterého banka preferuje !! Opět jsem dostal telefon na odhadce,odhadce přišel,ohodnotil,nafotil a za 3500 kč jsem si měl pro něj za 3 dny dojít ! Byl hotov,já byl o 3500 kč chudší,a opět následoval mašinérii po bankách na výpisy o úvěrech,na katastr pro LV a kat.mapu a opět dal na účet kterej jsem si tam musel nechat zřídit peníze na případnou " odměnu za zpracování ůvěru " ve výši 1 % .Tady jsem si zažádal o menší částku jen o 420 000 tisíc,a odhad na byt byl vyčíslen na 960 000 tisíc kč !! Opět následovaly poplatky za papíry z bank kde jsem ale už zaplatil o trošku více,konkrétně celkem i s odhadem 5000 kč !! Dokonce v jedné bance,se nestydí si vzít za A4 s pětí řádky a razítkem 200 kč,jen za vystavení a potvrzení že mám u nich úvěr !! Myslím si že to je pěkná lichva !! Je to včetně peněz i za telefon,protože v jedné bance o to musím žádat telefonicky,protože se v místě bydliště nenachází žádná jejich pobočka !

Takže když to sesumíruju tak jsem vysolil z kapsy 8400 kč,mám dva odhady se kterýma si nevytřu ani výte co,o 8400 chudší a bez ůvěru !! Jsem naštvanej,protože si myslím,že když dávám majetek v solidní hodnotě , a banka má jistý další peníze z úroků a podobně ,tak si myslím že by mohly být nějakým způsobem přihlížet na to,že ty lidi peníze neserou,že to něco stojí,a dávají klamnou reklamu na ůvěry,který stejně dostane málokdo !! Máte někdo podobnou zkušenost a jak jste jí řešili ??

Jen pro pořádek dodám,že některý ůvěry jsem platil dýl,ale v ten měsíc v kterem to mělo být zaplaceno,akorát příkladně mělo být něco zaplaceno 15.10. , tak jsem to platil až třeba 25.10 ale to si myslím by nemělo mít nějak martantní vliv na schválení ůvěru,bylo zaplaceno v ten měsíc a to si myslím že by nemělo vadit !!
Mám nějaké právo se bránit ?? Takhle to přece nejde !!

Děkúji za přispění do fóra a za Vaše ohlasy a zkušenosti !!
Budry
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 10. 2005 05:41

Pokud je ve smlouvě o úvěru uvedeno, že klient musí zaplatit do určitého data a zaplatí později, banka ho okamžitě může považovat za problematického klienta - prostě neplní podmínky. Může to být jeden z důvodů pro neposkytnutí dalšího úvěru.

Právo na poskytnutí úvěru pochopitelně žádné není. Solidní banky alespoň vyžadují poplatek až v případě jeho schválení.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Richard.Matecka 25. 10. 2005 09:39

To co tady popisuje nešťastník, který nedostal uvěr je opravdu příšerné. Je to sice asi jeho chyba, ale banka by neměla inkasovat poplatek za zpracování úvěru, když ho pak neposkytne. Já když jsem si vyřizoval hypotéku, tak jsem si dal sakra pozor, abych neplatil nic předem. Dokonce ani odhadci jsem nezaplatil, dokud mi nepotvrdil, že to odhadne na takovou cenu, jakou potřebuju.
Richard.Matecka

Odeslat příspěvekod Budry 25. 10. 2005 11:17

Samozřejmě že ten poplatek mi na ůčtech jak v prvním tak v druhým případě zůstal,jde jen o to,že ve druhým případě v téhle bance mi řekli,že to není problém získat úvěr i za těch podmínek,že jsem se zpozdil se zaplacením,na to že oni půjčují,pokud mám dostačující zástavu a dodám všechny smlouvy o ůvěrech tak není problém !Tak proč hned neřeknou jste špatnej klient nemáte nárok !! To pánovi v té bance jsem to samozřejmě řekl na rovinu,jak se věci mají,protože dneska si všechno hned přes ty databáze zjistí,a zjistil že vše co jsem uvedl je pravda !Co se odhadu týče,tak jde o to že tak jako tak se musí zaplatit,ale paradox je to,že nemůžete mít ten odhad,co jste si nechal dělat,ale v každý bance akceptují jiného odhadce,a tuďíž novej odhad a další peníze,což si myslím je celkem jedno,odhadce jako odhadce,nebo né ??
Budry
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slavek69 15. 5. 2006 01:27

Tento problém, co popisuješ je běžný, ale řešitelný. Nikdy neřešte úvěry přímo s bankou, ale s někým, kdo v tom pracuje. Má to několik výhod. Za prvé - ten člověk ví, co která banka akceptuje a co ne a podle toho vybírá hypoteční ústav, za druhé - někdy nesedí jen bonita, protože ji má klient ucpanou různými, kolikrát i zbytečnými pojistkami, stav. spořením, penzijním připoj. atd., popřípadě se dá malými úpravami navýšit i příjem, za třetí - vždy banka raději schválí úvěr klientovi, kterému ho vyřizuje hypoteční makléř, protože ten jim vše strčí až pod nos a nosí tam toho spousty a pokud má 100% platících klientů, banka mu důvěřuje, že si klienta dostatečně oťukal a pak už je to jen kosmetická záležitost. Dnes jsou již dokonce hypotéky bez prokazování příjmu atd. Je možné téměř cokoliv. Banka vám navíc nikdy nesdělí, proč vám úvěr zamítli, ale hypotečnímu makléři ano. A to nejdůležitější. Klienta to nestojí ani o korunu navíc, přitom ještě získává komplexní finanční servis, včetně finanční analýzy, která normálně stojí 3.800,- Kč.
Slavek69
Mírně pokročilý