Úroky u úvěrů

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dede 11. 12. 2007 23:12

Při žádosti o Hotovostní úvěr jak v ČS tak v KB mám trochu problém s jejich výpočty splátek.
V ČS mi tvrdí, že je splátka úvěru 140tis. na 72 měsíců při ročním úroku 12,9% je 2909 kč bez jejich poplatků a pojištění. V KB mají zase zato, že za tentýž úvěr je při 13,85% splátka 2900kč!
Jak to počítají? Mě vychází první případ 2803kč a druhý 2874kč.
dede
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ivok24 11. 12. 2007 23:44

Jeden problémů může být to, že rok má někdy 360 dní, a někdy zas 365 ;-)

Cituji z mé smlouvy (úvěr u čs):

--
11. úrok se počítá ze skutečné výše dosud neuhrazené jistiny úvěru denně. denní úrok je stanoven z roční úrokové sazby na bázi skutečného počtu dní a kalendářního roku v délce 360 dní. ...
--

Jinak bacha, v čs je ještě měsíční poplatek za vedení úvěrového účtu 49,- A inkaso splátky ze sporožira u čs je účetní položka! Aneb poplatky rulezzz :-)

Kurňáááááááááá já se tak těším až se jich definitivně zbavim!!! :-)

--

Tak jeste doplneni pro zajimavost: RPSN se ze zakona pocita pro rok majici 365,25 dni :-)

Jo a pokud by vám to nevycházelo o nějaký koruny či desetikoruny, tak berte v úvahu, že poslední splátka není stejná jako ty pravidelné měsíční (u mě o 28 kč)...
ivok24
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dede 12. 12. 2007 00:12

Aha. Já právě ČS zavrhnul. Vzal jsem opticky dražší úvěr u KB za 13,85%. Podle mých výpočtů vyjde o cca 5000kč levněji, ale pro mne je podstatné, že mají akci, kde se neplatí žádné poplatky za vedení úvěrového účtu, pojištění je v ceně splátky a hlavně nejsou žádné sankce za mimořádné splátky. Můžu tam sypat jak budu mít něco navíc. Nebo úvěr vyplatit levnějším.

A ČS má ještě 135kč měsíčně pojištění. To je včetně poplatku za úvěrový účet a inkasa skoro 190kč měsíčně jenom poplatky.
dede
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ivok24 12. 12. 2007 09:23

Nechapu, jake delate vlastni vypocty. Rozhodujici jsou stejne vypocty banky - ve smlouve o uveru je napsano, kolik presne zaplatim (teda hlavne kolik preplatim). Samozrejme vcetne dalsich veci jako RPSN, vyse splatky, urokova sazba, dokonce i ty poplatky tam jsou...

Gratuluju ke spravnemu rozhodnuti (= vyhnout se CS velkym obloukem) :-)
ivok24
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dede 12. 12. 2007 17:18

Tak jsem KB chválil předčasně a nakonec jsem stejně skončil u ČS. :(
Naprosto mě vytočili, když včera mi naskorovali úplně jiný úrok než dnes dali do smlouvy. Přihodili další procento navrch. Nato už jsem se jim vykašlal. ČS je sice drahá, ale aspoň mi mimo RPSN řekli všechny poplatky a dodrželi je. Prostě jim to splatim dříve a budu mít klid.
Začínám mít pocit, že banky jsou všechno jedna pakáž, která se vás snaží obrat. Jeden za 18 druhý bez dvou za 20.

Ad CETELEM: Ti mi nabídli pěkný úrok s poplatkem a pojištěním v ceně. Ale nějak nechápu, že po skoro 14 dnech se nedostali k posouzení úvěru.
dede
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dede 13. 12. 2007 18:15

Sauron: Mě na pobočce řekli, že papíry stejně pošlou ke schválení do Ostravy a hlavně že mi za sepsání úvěru na pobočce naúčtují poplatek. Pokud to není pravda, tak už nevim co bych si měl myslet o úrovni vzdělání jejich zaměstnanců.
dede
Mírně pokročilý