ČSOB pojištění odpovědnosti

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Jan_hanous 1. 5. 2024 19:11

Máte někdo zkušenosti s pojištěním odpovědnosti od ČSOB, které ČSOB dává k premium účtu (https://www.csobpremium.cz/produkty-a-s ... povednosti)? Pojištění mám k premium účtu už několik let, ale nikdy jsem ho reálně nemusel řešit.

Aktuálně zvažují totiž ukončit poj. domácnosti od Uniqa (a nechat si u nich jen poj. nemovitosti), jehož součástí je právě i poj. odpovědnosti. Poj. domácnosti jsem si sjednával před několika lety právě kvůli poj. odpovědnosti, jinak bych se bez něho dokázal celkem obejít. Na první dobrou se mi jeví, že by ho ČSOB v tomto měla plnohodnotné zastoupit. Ale před případným zrušením budu rád za vaše případné zkušenosti.

Případně budu samozřejmě i zkušenosti, jestli má poj. domácnosti smysl nebo ne. Nějaké cennosti doma samozřejmě máme, ale nic kvůli čemu bych potřeboval řešit pojistku. Více mě vždycky trápila právě ta odpovědnost, kdyby se něco stalo.
Jan_hanous
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tmx643 1. 5. 2024 19:42

Dovolím si poznámku. Ono se to nezdá, ale i bez cenností, pokud není vybavení domácnosti vyloženě "z charity", tak jde o statisíce, klidně se to může blížit k milionu. Vemte si, kolik stojí jediná židle, matrace, skříň, natož pak sedačka. Kolik oblečení doma máte... Takže i když máte jen jednu televizi a jeden laptop, neznamená to, že nemáte vybavení domácnosti za půl milionu či spíš víc. Takže s rušením pojištění domácnosti bych byl opatrnější, pokud nemáte miliony na účtu, zejména, když je ta částka celkem směšná.
tmx643
Diskutér

Tento příspěvek byl odstraněn.
monica345