od PatrikChrz 20. 1. 2023 04:45
Jen takové povzdechnutí, jak u nás funguje likvidace.
Likvidátor má za úkol maximálně snížit pojistné plnění (také jsem tuhle práci dělal, teď jsem přešel na druhou stranu barikády a zastupuji dopravní firmu při vymáhání plnění po pojišťovnách) a je k tomu motivován přímými či nepřímými bonusy za vykázání tzv. úspor.
Funguje to takto - klient dodá fakturu, likvidátor mu ji seškrtá a do statistiky vykáže úspory. Na ty jsou pak navázané měsíční, čtvrtletní nebo roční odměny. Část lidí se neozve, část se ozve, těm se to pak doplatí.
Takže Generali Česká pojišťovna se domnívá, že obvyklá cena v autorizovaném servisu Mercedes je 500 Kč za hodinu :-o. No, milá pojišťovno, za to dneska neopraví ani Škodovku.
Takže rozporuji, možná budu muset zapojit naše právníky, znalecký posudek,.... Já těch pár stovek, co "ušetřila" z pojišťovny dostanu, i když to bude Pyrrhovo vítězství, jen náklady na moji mzdu (vedle nákladů na právní zastoupení i když jsou jen virtuální, protože si na to platíme pojištění) budou asi několikanásobně přesahovat vymáhanou částku. A na to pojišťovna spoléhá, pár stovek drbne tady, pár támhle, celkem to dá ročně slušný balík. A ozve se jen minimum lidí.
Nezbytným příslušenstvím k jakékoliv pojistce je pak další pojištění u někoho, kdo za vás bude zajišťovat, že ta první pojišťovna zaplatí, co zaplatit má, jenže obvykle nezaplatí a někdo to po ní bude muset vymáhat. Protože běžnej "Franta Vomáčka" nemá šanci z pojišťovny bez této pomoci dostat to, co by dostat měl a na co je pojištěn.
Pak se mi různí naháněči, co mi vnucují všelijaké pojistky diví, že od nich žádnou koupit nechci. Tak jen říkám - já dělal roky likvidátora, ne fakt, žádnou pojistku nechci...
- Přílohy
-
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.