Rizikové životní pojištění

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pecuch 1. 3. 2009 22:18

Zdravím,
chci se zeptat, jaké znáte čiště rizikové životní pojištění. Vím, že pojišťovny a hlavně makléři nabízejí hlavně IŽP a KŽP se spořící složkou, kvůli provizím, ale já chci jen pojištění na smrt na pč. 1000.000 kč a kdyžtak k tomu na trvalé následky taky na 1000.000 kč. Kde si tohle uzavřít za co nejlepších podmínek. Je mě 27 let, mám hypotéku a chci se zajistit, ale nechci rezervotvorné pojištění. Zatím jsem narazil na RŽP u Wustenrotu, vychází celkem dobře, přítulka má na 200.000 kč smrt (kvůli úvěru) za cca 600 ročně. Takže znáte podobné produkty u jiných pojišťoven?
Díky za kvalitní reakce.
Radek
2016 Ford Mondeo 2.0 TDCi
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mlaskac 1. 3. 2009 23:51

hmm to me holi dobre mam 4.000.000 smrt za 1000 czk mesicne. co jsem zkoumal tak to nikde nevyjde levneji (jen za smrt)
mlaskac
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elisju 2. 3. 2009 07:41

A kde to máte? Měla jsem na to finančního konzultanta a ten nám poradil jedině ČPP, tak za 1600 měsíčně má 2mil. na smrt a říkal,že už nikde nic lepšího na našem trhu není.
elisju
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pecuch 2. 3. 2009 08:58

Tak zkusim mrknout na to CPP, ale stejne se me to zda nejaky drahy. To uz si rovnou muzu udelat IZP u AXY nebo Generali a vyjde to podobne.
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 30kveten2004 2. 3. 2009 09:14

Na 1 milión 350 Kč měsíčně:-)
Pracuji jako finanční poradce a za svou prací a výsledky si stojím!
30kveten2004
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 3. 2009 10:15

Na zajištění hypotéky se může hodit pojištění s klesající pojistnou částkou (tedy první rok jsi kryt na milion, další rok na 900 tisíc, další rok na 800 tisíc,...). Je to levnější, než pojištění s pevnou částkou.
Nevýhoda je, že obvykle není zahrnuto riziko sebevraždy (u pojistek s pevnou částkou zpravidla ano, pokud nastane více než 2 roky od uzavření).

Levně také vychází pojistka za jednorázové pojistné. Prostě složíš xx tisíc a jsi na 20 let pojištěnej na milion. I tahle pojistka může být s lineární nebo klesající pojistnou částkou (pak je to xx rozdílné číslo).

Výše pojistného se může (a bude) lišit podle věku, pohlaví, vykonávané práce, vykonávaných sportů.

Doporučuji přečíst si pojistné podmínky, aby pak nebyli případní pozůstalí překvapeni, že pojišťovna odmítla plnit, protože jsi spadl ze skály a ony extrémní sporty jsou ve výluce :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod papshop 2. 3. 2009 10:35

Nějak nechápu neustálé chození okolo IŽP, KŽP, protože se mi zdá, že v dotazu čtu nechci rezervotvorné pojištění. Pecuch, co přesně tedy požaduješ? Žádná banka dneska nechce zajištění hypotéky IŽP. Chceš se pojistit pro vlastní dobrý pocit?
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Pecuch 2. 3. 2009 12:02

Ano, chci se zajistit pro případ smrti a trvalých následků úrazem. Chci jen rizikovku, nechci vyhazovat penize do IZP nebo KZP. Banka vinkulaci nepotrebuje, ale ja tu pojistku chci, kdyby se me neco stalo, tak at ma pritulka aspon byt bez dluhu.
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pecuch 2. 3. 2009 12:03

30kveten2004 píše:Na 1 milión 350 Kč měsíčně:-)

A to se dá pojistit kde? Jinak pojistku s klesajici castkou nechci, chci normalni rizikovku na smrt, popr. na ty trvale nasledky, kdyby to vychazelo dobre.
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod papshop 2. 3. 2009 12:39

ALe no tak, 1.000.000,- na TNÚ lze už od 720,- za rok /=60,- měsíčně :-D
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dave_14 2. 3. 2009 14:51

papshop píše:ALe no tak, 1.000.000,- na TNÚ lze už od 720,- za rok /=60,- měsíčně :-D

pri 100% bych dostal tedy 4 x 1mio? pokud ano sup sem se smlouvou at to muzu podskrabnout :)
dave_14
Návštěvník

Odeslat příspěvekod papshop 2. 3. 2009 16:05

Nikde nebylo napsáno, že je to progres. Tzn. 1.000.000,-=1.000.000,-
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mlaskac 2. 3. 2009 16:06

elisju píše:A kde to máte? Měla jsem na to finančního konzultanta a ten nám poradil jedině ČPP, tak za 1600 měsíčně má 2mil. na smrt a říkal,že už nikde nic lepšího na našem trhu není.

komercni pojistovna (sestra KB) a to jsem si myslel jak me holi (neresim splacim rychleji nez je predepsano takze holt to je dalsi naklad k vedeni hypoteky)
mlaskac
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 30kveten2004 2. 3. 2009 21:20

Pecuch píše:
30kveten2004 píše:Na 1 milión 350 Kč měsíčně:-)

A to se dá pojistit kde? Jinak pojistku s klesajici castkou nechci, chci normalni rizikovku na smrt, popr. na ty trvale nasledky, kdyby to vychazelo dobre.

Je mi celkem jedno, co ty chceš. Ale pokud to máš k úvěru, tak proč by ta smrt měla být po celých 30 let ve stejné výši?
To mi vysvětli.
Pracuji jako finanční poradce a za svou prací a výsledky si stojím!
30kveten2004
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radim33 3. 3. 2009 09:50

Pecuch se rozhodl, že nechce pojištění s akumulací, ale jen rizikovku, to je první krok. Čistou rizikovku má myslím téměř každá pojišťovna, ale je třeba se konkrétně ptát, protože kvůli několikanásobně menší provizi, která v podstatě taktak pokryje náklady zprostředkovatele na trochu náročnější schůzky a dojížděni za klientem toto pojištění sami od sebe nenabízejí. Takže je třeba v druhém kroku vytáhnout od zprostředkovatelů pojistné podmínky těch rizikových pojištění, prostudovat je a vybrat individuálně nejvýhodnější.
Vzhledem k malým dodatečným nákladům rizikového životního pojištění bych doporučil uzavřít dvě nezávislé rizikovky, jedno s klesající pojistnou částkou šitou na míru hypotéce a určenou k jejímu zajištění, druhou se stálou pojistnou částkou navyšovano o inflaci určenou k zajištění přítelkyně. Pokud se u stejné firmy domluví hypotéka jedno nebo i obě pojištění, může to být potom s nějakou "slevičkou" .Je třeba se zeptat a vyjednat (usmlouvat) to.
radim33
Mírně pokročilý

Další stránka