Rizikové životní pojištění

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 30kveten2004 3. 3. 2009 10:09

Slevička, která je ve výsledku dražší:-)
Pracuji jako finanční poradce a za svou prací a výsledky si stojím!
30kveten2004
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pecuch 3. 3. 2009 14:40

Hypoteka uz rok bezi, uver ze stavebka bezi mesic. Ani jeden ustav ode me zadnou pojistku nevyzaduje, chci to jen pro svuj pocit a pro zajisteni pritulky. Proto chci, aby me to neklesalo, ale mel to na delsi dobu, protoze cim budu starsi, tim bude sjednani nove pojistky pro me drazsi. Vim ze ciste rizikovku nabizi vetsina pojistoven, jen jsem chtel vedet jestli nekdo neco takovyho nemate a nemuzete doporucit. Jinak budu muset procitat vsechny smluvni podminky a propocitavat pojisteni.
2016 Ford Mondeo 2.0 TDCi
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 3. 2009 14:45

Čistá rizikovka je velmi jednoduchý produkt, neměl by být problém si je mezi sebou porovnat.
Můžeš zkusit poslat mail na jednotlivé pojišťovny ať ti pošlou nabídku, nebo si agenty pozvat - zdarma a nezávazně přijdou kdy ty chceš a kam ty chceš (domů, do zaměstnání, do kavárny), eventuelně si na pobočku zajít.

Nic to nestojí, tak proč to nevyužít.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ondrasz 3. 3. 2009 17:04

Patriku nic to nestojí, kromě toho času, který mu to zabere a ten má samozřejmě svou hodnotu.

No, že by poradce byl zrovna odvařený z toho, že někomu může udělat jen kalkulaci na rizikovku, kterou ani možná neuzavře, dost pochybuju, ale zkusit to samozřejmě může. Ale když si dojde na pobočku, tak tam mu to určitě vypočítají.
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 3. 2009 18:13

Každá normální pojišťovna, když tam dneska zavoláš a řekneš slovo životní pojištění, tak se může přímo přetrhnout aby ti tam někoho poslala. Někde je dokonce vůbec problém z nich vylomit ohledně životního (jedno jestli rizikové nebo rezervotvorné) jakékoliv informace a na všechno mají odpověď "pošleme vám poradce, který vám zdarma a nezávazně ..."
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pecuch 4. 3. 2009 17:37

No jasny, vidim to taky tak ze si to srovnani udelam sam. Jen me zajimalo, jestli nekdo podobnou pojistku nemate, ze byste me rovnou doporucili. Zatim uvazuji o rizikovce v tom Wustenrotu a Generali ma taky dobry, maji hodne moznosti pripojisteni, i ty trvale nasledky. Kazdopadne diky.
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ajax1 4. 3. 2009 18:03

Já v letošním roce také uvažuji o uzavření rizikové pojistky k zajištění hypotéky.Zatím mám nabídku od České pojišťovny.Je první a nemám zatím žádné srovnání.Tak uvádím jen pro informaci.Úvěrové životní pojištění .Pojistná částka na 1 000 000 s progresivním ručením zůstatku nesplaceného úvěru - pojistná částka se snižuje. Pojistná doba 36 let a měsíční splátka 676kč.
ajax1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 3. 2009 18:20

Určitě bych doporučil nechat si udělat návrh od banky, která bude hypotéku poskytovat. Některé banky dávají pak slevu buď na hypotéku nebo na pojistku, eventuelně na obojí.

Ohledně té pojistky u ČP. Ta s klesající pojistnou částkou nezahrnuje riziko sebevraždy na rozdíl od pojistky s lineární částkou. Jasně, kdo by plánoval, že se "zasebevraždí", ale náhoda je blbec, známe to. Případů, kdy policie nehodu nebo vraždu označila jako sebevraždu zas tak málo není (viz kauza manželů Stodolových).
V pojistce s lineární částkou je riziko sebevraždy kryto v případě, že nastane déle, než 2 roky od sjednání.

Jak jsem psal, obešli si jednotlivé pojišťovny a uvidíš.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pecuch 4. 3. 2009 19:58

Ted jsem narazil i na Kooperativu, ma novou rizikovku RUBIKON, nekde to na netu chvalili, tak asi zkusim tu, Generalku a ten Wustenrot. Hyposku mam bohuzel u CS, jinak to neslo, meli smlouvu s developerem. :-(
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 3. 2009 20:05

A na přepážce ČS jsi se na podmínky ptal?
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pecuch 4. 3. 2009 20:07

Neptal a ani nechci, tenhle ustav jeste s CP nesnasim a za dva roky jak me skonci fix jim davam uz navzdy sbohem.
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 30kveten2004 4. 3. 2009 21:45

Pecuch píše:Ted jsem narazil i na Kooperativu, ma novou rizikovku RUBIKON, nekde to na netu chvalili, tak asi zkusim tu, Generalku a ten Wustenrot. Hyposku mam bohuzel u CS, jinak to neslo, meli smlouvu s developerem. :-(

Proč by to jinak nešlo?:-)
Pracuji jako finanční poradce a za svou prací a výsledky si stojím!
30kveten2004
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pecuch 5. 3. 2009 08:48

Protoze tam mel developersky uver a pokud bych chtel jinou hypotecni banku, tak bych platil "poplatek" 20.000 kc a jeste by se to o mesic protahlo a o byt jsem mohl prijit. :(
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pecuch 5. 3. 2009 08:49

Tak jsem si dal fix na 3 roky, at se to v klidu postavi, zkolauduje a tak a potom to budu refinancovat u jine, mene narocne poplatkove banky. Protoze CS uz me pekne s..e.
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Předchozí stránka