Dobrý den,bohužel jsem se nechal zlákat a chytit do stádečka ovcí finančního poradce společnosti Partners For Life Plannig.Znáte to když ptáčka chytají... .Můj současný finanční plán je vzít si v nejlišší době hypotéku nebo SS.Na doporučení poradce jsem si uzavřel investiční životní pojištění (Aegon Invest Live),které mi mělo řešit pojištění při hypotéce a zároveň spořit a po určité době umožnit z výnosů umořit zbývající hypotéku a samozřejmě tvořit životní pojistku.Konkrétně se jedná o 1100 za měsíc, pojištění na 1 000 000 do věku 75.
Ted vidím,že to byl velmi špatný krok.Jednak na mých příjmech zatím nikdo není závislý(zatím není manželka a děti a je mnohem efektivnější většinu volných prostředků vložit do hypotéky nebo SS,protože těžko bude investice lepší než úrok z úvěru.Je mi i jasné(pozdě) že i za deset let nemám jistotu,že budu mít v IZP to co jsem tam vložil.Jako spořící produkt je to krajně nevýhodné.Pojištění chci řešit v budoucnu rizikovou pojistkou a až budu mít přímo potřebu být pojištěn.
Po pečlivém zvážení pojistku ruším výpovědí.Vím že,výpověď musím poslat pojistiteli do 6 týdnů před uplynutím pojistného období.Mám běžné měsíční pojistné období a pojistná smlouva byla uzavřena před rokem a půl - tedy žádné odkupné.Mimochodem nedělám si iluze že by v horizontu 2-5 let odkupné pokrylo více jak čtvrtinu vložených pěnez.Nerad bych teď udělal nějakou formální chybu nebo špatný postup.Prosím Vás o radu na co si mám dát pozor zejména při posílání výpovědi a zda následně dostanu akceptování od pojišťovny.Poslední pojistné chci zřejmě zaplatit opožděně tak do jednoho měsíce doufám, že v tom nebude problém.Dále mi není jasné případné dodaňování.Mám normální pracovní poměr a pojistné si odečítám od daní.Není mi jasné zda budu muset daňovou úlevu vrátit?Zcela nechápu mechanismus vrácení.To jako pojišťovna upozorní zaměstnavatele nebo finanční úřad, že je zrušena pojistná smlouva a já budu mít povinnost vše vrátit a nebo se musím přiznat v daňovém přiznání.
Předem děkuji za informace.
P.S. Hloupost byla uzavřít IŽP,větší je jí teď rušit a největší by byla platit jí až do 75.Moje škola života.