papshop píše:Patriku, své příspěvky si přečti ty, neboť téměř v každém až na vyjímky začínáš jakou provizi si poradce utrhnul na klientovi.
Ano, protože je to často jediná motivace, proč agent klienta do pojistky vyloženě "natlačil"
papshop píše:A že jsou to občas skutečné bláboly, o tom není pochyb.
Nikdo není neomylný a ani já tu nemám patent na rozum, však tu nejsem sám a pokud se dopustím nějaké chyby, tak si toho někdo velmi rychle všimne a patřičně na to upozorní. Ale aspoň se nestydím ke svým názorům postavit svým jménem.
papshop píše: A pokud by to bylo jak píšeš, proč namísto výpočtu provize nedoporučíš klientovi, ať se o své smlouvy stará aktivně a nejen je neruší, ale hlavně aktualizuje, aby pro něj byly vhodné - pak by k rušení a uzavírání nedocházelo.
Protože to stejně nakonec skončí novou smlouvou. Agenti jsou dost vynalézaví a klidně klientovi tvrdí, že jen "mění nastavení" a přitom mu podstrčí novou smlouvu. Spousta lidí to nedokáže rozlišit.
papshop píše:To by se ale na stránkách jako jsou tyto muselo psát tímto způsobem a ne vypisovat provize a tím klienty víceméně nabádat ke zrušení.
Provizi už klient zaplatil, zrušení pojistky jí zpátky nedostane (naopak na tom vydělá pojišťovna, protože to své dostane dřív). A pokud to způsobí, že si každý dvakrát rozmyslí, než něco podepíše, hezky si vezme smlouvu a v klidu si jí bude doma třeba týden studovat, tak to rozhodně nikomu neuškodí - kromě agentů samozřejmě, protože značná část smluv je podepsána v určité "euforii", takže počet uzavřených smluv klesne.
Přesně jak zde kdysi prohlásil jeden klient, když mu agentka přinesla "novou, lepší" smlouvu k podepsání. Řekl, že si to prostuduje. "Tak to určitě nepodepíšete", prohlásila agentka. Měla pravdu

Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.