Jak se dá prodat životní pojištění

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod papshop 4. 4. 2009 14:29

Zde vystavuji zprávu, která mi byla doručena do pošty. Neustále se zde dohadujeme, že pojišťováci jsou ZLO, ovšem největší zlo jsou ti, kteří se neštítí prodávat cokoli -viz příloha, a ani NEVÍ CO PRODÁVAJÍ. Doufám, že někteří zde na fóru konečně začnete rozlišovat, kdo je pojišťovák a kdo "prodavač". A těm, kteří se nechají "ukecat" a podepíší takový a jemu podobný nesmysl, dokonce upřímě přeji, že přijde o peníze. Takové lidi nelituji, protože asi potřebují pořádné ponaučení. Ale že nás neustále házíte s takovými do jednoho pytle mi dost vadí. Jméno uvedené firmy jsem odstranil, ale ve zprávě kterou jsem obdržel je uvedena.

Měla bych pro Vás nasbídku na výdělek, včera jsem se vrátila ze školení firmy XXX a zjistila jsem, že se tam dají vydělat velmi zajímavé peníze a velmi snadno, založíte si pro sebe investiční spoření a za každého koho doporučíte dostanete odměnu 12 000 Kč když se budete hodně snažit tak pojedete za odměnu na zájezd v hodnotě 60 000 Kč , za postupová místa dává firma dárky na druhé pozici to je zlaté pero, potom, zlaté hodinky, na předposledním místě Vám firma půjčí auto BMW a v poslední Vám toto auto dá a k tomu akcie. Byla tam paní, která si za vydělané peníze koupila domek
podívejte se na stránky XXX a pokud budete mít zájem napište jméno, bydliště a mobil

není to podvod peníze si spoříte sobě přes životní pojistku a tak Vám to nemůže nikdo vytunelovat

Zpráva je kromě jména firmy v originálním znění.
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SocPredator 4. 4. 2009 16:23

Nedostatečné info - Nepodepisuje se směnka?
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod papshop 4. 4. 2009 16:34

To netuším, přetiskl jsem pouze obdržený e-mail, protože mě to vytočilo až na střechu.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 4. 2009 17:38

papshop píše:A těm, kteří se nechají "ukecat" a podepíší takový a jemu podobný nesmysl, dokonce upřímě přeji, že přijde o peníze. Takové lidi nelituji, protože asi potřebují pořádné ponaučení.

A to mě takových lidí zase líto je. Prostě byli podvedeni i když (bohužel) v mezích zákona. Podle mě to jasně definici podvodu splňuje:
"Kdo uvede jiného v omyl, nebo využije něčí neznalosti, aby se obohatil, dopouští se podvodu."
Bohužel se to špatně dokazuje, protože v písemném podání je naprosto vše v pořádku.
Tenhle typ nabídky vypadá na ZFP, ti se zaměřují na to, že jejich agenti musí mít rovněž sami jejich produkty sjednané.
Měla bych pro Vás nasbídku na výdělek, včera jsem se vrátila ze školení firmy XXX a zjistila jsem, že se tam dají vydělat velmi zajímavé peníze a velmi snadno, založíte si pro sebe investiční spoření a za každého koho doporučíte dostanete odměnu 12 000 Kč když se budete hodně snažit tak pojedete za odměnu na zájezd v hodnotě 60 000 Kč , za postupová místa dává firma dárky na druhé pozici to je zlaté pero, potom, zlaté hodinky, na předposledním místě Vám firma půjčí auto BMW a v poslední Vám toto auto dá a k tomu akcie. Byla tam paní, která si za vydělané peníze koupila domek
podívejte se na stránky XXX a pokud budete mít zájem napište jméno, bydliště a mobil

není to podvod peníze si spoříte sobě přes životní pojistku a tak Vám to nemůže nikdo vytunelovat

Ale co se týče výše provizí, tak je to naprosto standardní výše, jako u běžných rezervotvorných životních pojistek. Makléřská firma dostane někde kolem 180 % ročního pojistného (u některých pojistek o něco méně u jiných více). Standardně si strhává 30 % a zbytek vyplácí agentovi (ten by tedy měl průměrně dostat 126 %, pokud sjedná pojistku s pojistným 12000 Kč ročně, dostane 15120 Kč.
V případě zmíněném v dopise dostane pouze 12 000 Kč a rozdíl firma použije na zmíněné motivační bonusy.

Bohužel lákání na lukrativní výdělky je klasický způsob náboru agentů a používají ho jak makléřské firmy, tak pojišťovny.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod papshop 4. 4. 2009 18:04

Bohužel se nejedná o ZPF, ale ukazuje to, že podobným způsobem se začínají chovat i jiní. Kde je chyba? U té firmy ne, - ta pouze motivuje a snaží se urvat část trhu a vydělat, ti co na to naletí jsou třeba chudáci, ale dneska snad nikdo nevěří tomu, že pečení holubi létají sami do pusy - a tato prezence se tak jeví. Já osobně vidím chybu právě v pojišťovnách a na ČNB - tam by měly směřovat zprávy o podvodech a měly by se vyvarovat podobných způsobů prodeje a tvrdě postihovat firmy, které takto motivují svou prodejní síť. Snad nikdo nevěříte tomu, že zde podvedení si vědomě uzavírají "investiční spoření". Ne jsou nalákáni na velké zisky a takto to prezentují dál. Každá pojišťovna, jejíž produkty se podobným způsobem prodávají by měla být postižena - ať pokutami, ale na konci třeba i zákazem činnosti /bohužel to se nestane, utopie/. Takže nyní chci zjistit, které pojišťovny se v tomto "projektu" prezentují.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod papshop 4. 4. 2009 18:07

Jinak Patriku, opravdu je ti líto těchto lidí, kteří do toho sami jdou s tím, že vydělají na jiných??????????????, toto přece jasně na první pohled s prodejem pojištění nemá nic společného. Tady jde tvrdě o to na někom vydělat. Ne pojistit - byť z neznalosti.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 30kveten2004 4. 4. 2009 18:42

Viděl bych to na FG Invest.....
Mám pravdu?
Pracuji jako finanční poradce a za svou prací a výsledky si stojím!
30kveten2004
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 4. 2009 18:46

Mě je líto těch lidí, co si to pojištění uzavřou. Ten produkt není jiný, než produkty prodávané klasickými makléřskými společnostmi, kteří je rovněž prodávají jako spoření.
Zde je rozdíl pouze v tom, že agent si musí uzavřít sám stejné pojištění jaké prodává. Normálně si pojišťovák takové pojištění sám neuzavře :D

To, že se pojišťovnám začínají vysoké provize zajídat, není nic nového.
http://ekonomika.idnes.cz/pojistovnam-v ... onomika_dp
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod papshop 4. 4. 2009 19:00

Já opravdu nevím, o jaké pojištění se jedná, doufám, že to sem někdo napíše.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod radim33 5. 4. 2009 08:25

Podle mně to je známka toho, že stávající systém prodeje životního pojištění přímým prodejem přes zprostředkovatele už vyčerpal všechny svoje možnosti. Běžně ten prodej probíhal tak, že zaměstnanec pojišťovny, manažer skupiny, shání osobně na svoje vlastní triko lidi do své skupiny, které potom pojišťovna školí a oni potom nejčastěji jako OSVČ shánějí klienty a sepisují s nimi smlouvy. Jenže co když už je trh naplněn a oni OSVČ už nemají kde sehnat nebo ukrást nové klienty? Uzavírání smluv se potom přesunuje o vrstvu výše. Místo aby členové skupiny toho manažera uzavírali smlouvy s klienty, tlačí se na to, aby se samotní členové skupiny toho manažera stali klienty. Přirozeně jsou potom určité změny, manažer má ve skupině větší "průvan" více lidí mu nakonec odchází, a o to více musí do skupiny přijímat nové lidi. Taky ti lidi jsou jiní, chytřejší se na to nedají, dají se na to ti hloupí, co si nedokážou spočítat, že když v hledání klientů a uzavírání nových smluv neuspěli profesionálové, že oni tím tuplem taky nemají nárok uspět. Ale to nevadí. Manažer skupiny má v první řadě smlouvu, kterou uzavře člen skupiny pro sebe, pak se tomu členovi možná ještě povede, hnán vidinou odměny, sehnat nějakou oběť v rodině nebo mezi známými a potom přisun smluv od toho člověka zpravidla končí. To ale nevadí, manažer má stále podané inzeráty, na které láká stále další lidi, kteří tímto způsobem přinášejí další smlouvy. Důležitý je nakonec výsledek - počet uzavřených pojistných smluv, které pro pojišťovnu ten manažer získá, ne jakým způsobem byly získány. U makléřských společností to bud podobné.
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 4. 2009 08:42

radim33: popsal jsi to naprosto přesně. Místo toho, aby se začalo řešit, jestli lidé rezervotvorné pojistky chtějí/potřebují, tak se pouze řeší jak je jim vnutit. A protože prodej pojistek / agenta neustále klesá, tak se zvyšuje tlak na výši provizí (aby se tím vůbec uživil), což dále zvyšuje ztrátovost takového produktu pro klienta. A tak se mu při uzavírání smlouvy musí čím dál víc lhát a mlžit, aby si jí uzavřel.

Ale pojišťovnám to nejspíš stále vyhovuje, protože do nějaké přímé konfrontace formou "bezprovizního" prodeje přes Internet se jim nechce. I když by ani tady nebyly příliš úspěšné, protože jak by měli lidi dostatek času si spočítat nevýhodnost takové pojistky, tak by jí většina nikdy neuzavřela. Výhoda prodeje přes agenta je právě v onom "kouzlu okamžiku" a je jedno, jestli prodává pojistky, vysavače nebo drogerii.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod SocPredator 5. 4. 2009 09:00

můj tip je IFP ... http://www.ifp-club.eu/index2.php

Ty dolary na stránce jsou takovým prvním příznakem letadla nebo jeho fikané mutace.
Ale jinak z té stránky nic poznat nejde. Chce to prubnout :-)
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod 30kveten2004 5. 4. 2009 11:05

radim33: Trh zaplněný? No nevím, nevím, podle mně zdaleka ne:-)
Pracuji jako finanční poradce a za svou prací a výsledky si stojím!
30kveten2004
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 4. 2009 13:22

30kveten2004: jak se to vezme. Ty, kteří rezervotvorné životní pojištění chtějí a je pro ně i v rámci možnost výhodné ho již mají. Ale hejlů k oškubání (čímkoliv) bude vždycky dost.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod papshop 5. 4. 2009 17:14

SocPredator - Bingo. Právě tato firma je jmenovaná v onom e-mailu, ale ve chvíli, kdy jsem zadával diskuzi, tak byly tyto stránky v rekonstrukci, tedy nešlo nic vyčíst. Dnes tedy již vím, že ona pojišťovna je zřejmě ČPP, a možná se vše bude valit přes Kapitol.
papshop
Nadšenec

Další stránka