Jak se dá prodat životní pojištění

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Noram 3. 5. 2009 19:44

JJ je to IFP, jednou mi volal kamarád a prej jestli si nechci přivydělat, že mě sebou někam veme.

Takže se pro mě stavil a odvezl mě na místo,kde se prý dozvím víc.Dojeli jsme na místo a hned ať si sednu co nejblíž, ať dobře slyším a pak to začlo.Strašně příjemný pán začal vykládat jak do budoucna tento stát už nikoho v důchodovém nebude moct podporovat, protože je malá porodnost atd (souhlas).A jestli by jsme se nechtěli zabezpečit do budoucna, a že pomalou metodou (1 člověk týdně) bych za měsíc mohl mít 48000,-(tedy těch 12000,-).Aby se mohl s firmou IFP club spolupracovat musíte si založit u ČPP pojišťovny Evropskou Jistotu na 30let (2000,-/měsíčně) a na účet IFP poslat 24000,- s tím, že po 1 roce budou ty 2000,-/měsíčně platit na Váš účet, aby měli jistotu, že jim neutečete poté co si doma zjistíte jak je to super a oni nemuseli vracet provize.

Od samého začátku jste pod tlakem jak je to super a funguje to ,a Váš kamarád samozřejmě je důkazem, že to funguje a neustále přikyvují,pak ukážou tabulku kolik si dokázali vydělat za měsíc a pak to jde ráz za ráz a ani nevíte jak a slabší jedinec má pojistku podepsánu jako já,jelikož jsem byl v životě "nepolíbený" těmito druhy obchodů a samozřejmě jsem kamarádovy věřil, tak pojistku mám podepsanou.Teď bych si nejradši hlavu utrhl,firma si nejvíc fandí na studentech a taky nejvíc nabádá na to, že studenti jsou nejlepší cílovým objektem a vždy aby jsme je dotáhli samotné a bez rodičů.

Následně jsem byl na semináři, kde už to všechno probíhalo jako když jsem si následně našel na internetu u Skyline International.Všichni strašně úspěšní, odměny přesně jak už někdo psal výše(odznak pero auto akcie atd). Naučí Vás tam taktiku jak rychle podepsat(4x ANO, neustále kývete hlavou a klient Vám pak podepíše co chcete).

Jediné moje štěstí je, že nic na spoření na stáří jsem ještě založeno neměl, ale momentálně bych 2k/měs užil i jinak.

P.S:A kdo náhodou nemá na zaplacení na začátku těch 24000,- , ale chtěl by spolupracovat a VYDĚLAT SI SLUŠNÉ PENÍZE(na to je zase kladen od nich velký důraz) , tak mu firma půjčí peníze na směnku splatnou za rok.

To je asi tak vše, takže na to pozor a upozorněte hlavně studenty, kteří si určitě nechají zlákat vysokými výdělky a pak když zjistí, že na tohle prostě nemaj žaludek a nemohli by se lidem dívat do očí, zbydou jen oči pro pláč pokud podepíšou třeba tu směnku
Noram
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RomanovCZ 13. 8. 2009 19:06

Opravdu mne fascinují tato fóra kde dokážou lidé pomluvit každou firmu i místního faráře.
Zjistěte si fakta a pak pomlouvejte .....
PS: to co zde uvádíte jako fakta je jen část pravdy ... tak aby pomluva okolo vypadala co nejlépe
RomanovCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 13. 8. 2009 19:14

RomanovCZ: Ještě více fascinující, že se tu objevují potrefené husy, které rozporují za plné absence jakýchkoliv vlastních názorů, tvrzení a důkazů.
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod MgX 13. 8. 2009 19:45

RomanovCZ vidím, že se snažíte i zde ... o svůj typ osvěty, osvěty, která zatím nemá žádné zajímavé informace, které by stálo komentovat, ba dokonce takové, které by situaci a náhled na zde probíraný „problém“, započali obracet v neprospěch Vašich (vašich) odpůrců.

... tak si ještě dovolím připojit - pro úplnost, jak jsem reagoval na pauza.cz
MgX píše:RomanovCZ a proč fakta neuvedete Vy? Zatím byl veškerý diskuzní styl veden pouze na pocitech, domněnkách, tom - co bylo někomu řečeno. Druhá strana zde uvedla fakta... možná jste si nestihl přečíst vše.
Zásadním a „náročnějším“ diskuzím budete muset věnovat více času, jinak totiž Vámi napsaný příspěvek, bude jen dalším „výkřikem do tmy“.

Myslím, že výše uvedené a mnou na pauza.cz napsané, platí směrem k Vám i v tomto vlákně.
S pozdravem MgX
MgX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jiří poradce 10. 10. 2009 10:14

Vidím, že se v ČR stále najdou hlupáci, kteří svůj čas věnují IFP, tahle společnost je na mušce a je otázka času kdy se o ni začne zajímat Česká národní banka. Možná už se i zajímá, sám nevím. Nevím jestli táhle společnost působí po celé republice stejně, ale zatím jsem se sešel s podvodníky, kteří tvrdí nesmysly. Problém jsem řešil už asi u pěti klientu. V našem městě přestali rozšiřovat nekalé praktiky, kvůli stížnostem. Osobně mi bylo i vyhrožováno, ovšem bez výsledku. Hold lidé jsou velice důvěřiví a jsou to většinou lidé, kteří sami nemají peníze a klidně si i na špatnou investicí půjčí přímo od IFP.

Jen tak pro informaci, IFP má pouze jednu pojišťovnu pro kterou sjednává IŽP ( ČPP - evropská jistota). Lidé to mají sjednané na 2000,- měsíčně s tím, že si navíc zaplatí 24000,- rázově. Tahle částka je poslána na nějaký soukromý účet. Pokud klient řádně platí pojistné a nenastane storno, je částka převedena prý na IŽP. Částku berte jako pojistku, která při zrušení smlouvy slouží na storna, kterou paradoxně zaplatí klient místo zprostředkovatele. Klientovi není produkt vysvětlený a pokud se nezeptáte, tak je Vám produkt prezentovaný jako nějaký účet, který zároveň umožňuje min. zhodnocení 7% ročně. Sjednává se bez pokrytí a je podle prezentujících skoro bez poplatku. Za dva roky si můžete vybrat jakože všechny vložené finanční prostředky a pojistné ponížit na minimum.

Je to klasický IŽP. Díky tomu, že se to klientům sjednává na minimální dobu 30let, jsou o to poplatky vyšší. Strategie jsou dosti nejisté a když se podíváte na stránky ČPP, tak nejsou zdaleka na 7%, spíše jsou od počátku založení dosti ve ztrátě. Poplatky jsou následující.

Rozdíl nákupní a prodejní cena 3%
Poplatek 1rok 49% z pojistného
2rok 49% z pojistného
3rok 49% z pojistného
4rok 49% z pojistného
Měsíční poplatek 40,-
Měsíční poplatek od 2. roku dále 2%

Poplatek za správu fondu např. za vyvážené portfolio 2%.
Provizní nákladovost je kolem 180% z ročního pojistného.

Sami vidíte, že je smlouva extrémně drahá a prezentující mlží jak můžou. Volal jsem na ČPP a paní ani nevěděla, že nějaká IFP existuje.

Klient při zahrnutí uváděných poplatku a při průměrným zhodnocením 7% ročně bude klient na svém za 12let, ale to by se muselo opravdu dařit.

PS: Všem podvedeným klientům doporučuji se obrátit na ČNB a hajzlíkum doporučuji si sjednat dosti vysokou částku pro případ smrti následkem ubití čímkoliv.
Jiří poradce
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 10. 2009 11:02

Ono by bylo úplně nejjednodušší, kdyby ČNB zakázala prodávat pojišťovnám bankovní produkty a směly by prodávat pouze rizikové pojištění. Tím by bylo po problému, ovšem také po obrovských ziscích :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod 30kveten2004 11. 10. 2009 12:14

A co myslíš tím bankovním produktem?
A víš ty vůbec, na čem pojišťovny nejvíc vydělávají?
Pracuji jako finanční poradce a za svou prací a výsledky si stojím!
30kveten2004
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 10. 2009 12:18

Bankovním produktem myslím jakýkoliv rezervotvorný produkt, prostě takovéto "lepší spoření", jak slyšíme z reklamy.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jiří poradce 11. 10. 2009 13:15

Tak trochu nereálné myšlení, ale budiž. Myslím si, že by nebylo na škodu zvednout sankce a určit tvrdší pravidla pro zprostředkovatelské společnosti, které působí v ČR. Rozhodně bych dělal pravidelné kontroly těchto společnosti. Bohužel ČNB nedělá dostatečnou kontrolu a toleruje se opravdu pomalu všechno.

Zavedl bych nový přísnější zákon v pojišťovnictví. To co se děje bych bral jako klamání spotřebitele a rozhodně bych to tvrdě trestal.
Jiří poradce
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 10. 2009 14:50

nereálné to bohužel je, pojišťovny by si to nenechaly vzít :(

Sankce nikdy nejsou na škodu, problém je v tom, že ono případné klamání klientů se dá prokázat jen v nepatrném množství případů. Celé přesvědčování je totiž v rovině ústní a písemná smlouva se od slíbeného velmi liší. Bohužel u nás ještě stále platí, že lidé smlouvu před podpisem důkladně neprostudují.

Další variantou je povinné uvádění provizí, podobně jako u penzijního pojištění, tady je to o trošku víc pravděpodobné, že by se to mohlo podařit prosadit.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod papshop 11. 10. 2009 15:54

Tak na regulaci ze strany ČNB zapomeňte, pokud bude taková spolupráce výhodná zejména pro dotčené pojišťovny, pro které konkrétně společnosti fungující neeticky produkty zprostředkovávají. Některé se již od podobných praktik distancovaly, a s takovými společnostmi ukončily spolupráci, ale stále jsou na trhu některé, pro které je spolupráce i za podmínek "na hraně podvodu" výhodná. Stačí se podívat po netu a zjistíte, které pojišťovny jsou zde nejvíce zastoupeny. Mě se v poslední době objevuje téměř jedna totožná. Takže mi stačí se takové vyhnout ve chvíli, kdy si chci sjednat pojistný produkt ať již pro sebe, nebo svému klientovi. Od takové totiž netuším, jak mi zjikviduje škodu. A časem se porfolio pojišťovny musí projevit.
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 30kveten2004 11. 10. 2009 20:48

nevidím jedinou výhodu povinného uvádění provizí u penzijka, klient se stejnak nic nedozví. A tudíž nevím, co tím chtěl moderátor říci.
A prosím o odpověď na otázku: "Na čem pojišťovny nejvíce vydělávají.?"
Pracuji jako finanční poradce a za svou prací a výsledky si stojím!
30kveten2004
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod papshop 11. 10. 2009 21:09

Pozor, otázka by snad ani neměla znít "Na čem pojišťovny nejvíce vydělávají", ale kdo na tom vydělává. Nemusíme zde diskutovat o tom, že to není klient, že to není ani poradce, který pracuje fér. Ten, který se takovému "projektu" podřídí a zapojí se, vydělá velmi slušně prachy. Největší profit ale má úzký management pojišťovny, prot kterou podobné pojistky frčí. Management totiž NEMÁ STORNA a je placen za splněnou produkci. Tedy je mu jedno, jakým způsobem vykáže předepsané pojistné a jestli vše popadá. To že popadá je problém pro toho poradce, který v tom jede, ten má pak motivaci, proč v tom pokračovat, aby uhradil předchozí ztrátu. Ale management už má svoje peníze doma a podobný způsob prodeje mu plní kapsy víc a víc. Smůla je když pak praskne nějaký podfuk a někdo musí z kola ven. Dost často je to ten poradce a vedení dělá, že nic netušilo.
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod _KoMetA_ 3. 12. 2009 12:03

tak tak... ono to ani neni o tom podivat se lidem do oči.. kdyz clovek se do tohoto zamota tak stim ma neskutečne problemy protoze vsechno co jim navykladaji na tech prezentacich jsou hole blaboly a nic z toho neni pravda... akorad to ze bude calovat a nic neuvidi.... :pozor ....je to ta nejvetší podfukarna jakou znam.... ale pokud to človek nezjisti včas bude calovat jak barevnej a jeste mu zbydou oči pro pláč protoze to maji tak dobře pošefovane ze nic nezmuze.... si memte třeba tu smenku.. ty prachy jsou za sjednani smlouvy a vubec ne na nejake pojisteni... to je jenom zasterka stejne jako vsechno ostatni.. bych vam mohla vypravet.. :-S
_KoMetA_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Julča 28. 12. 2009 20:25

Prosím o pomoc nebo radu.Má kamarádka uzavřela s IFP investiční životní pojištění a nějakou smlouvu na 48000 a dluhopis.Její kamarád ji do toho natáhl a ona věřila v jeho poctivost.Udělala s němi ověření podpisu a podepsala prázdné smlouvy,kde ve smlouvě IŽP funguje jako naprosto zdravý člověk přitom má onkologický nález a v době podepsání smlouvy byla v pracovní neschopnosti.Když se mi přiznala a vše vysvětlila sedla jsem do auta a pana od IFP osobně navštívila i s kamarádkou.Po pár velmi důrazných slovech a pohrozením policií slíbil,že dá vše dopořádku.Měl přijet na smluvenou schůzku a dovézt storno smlouvy a hlavně dluhopis,později volal kamarádce,že nikam napojede a vše pošle poštou a že mu kamarádka lhala a záměrně zatajila svůj zdravotní stav.Prosím o radu jak ven z této situace jak ji pomoct už tak ma své velmi vážné problémy.Jsem dost rázná ženská ale tady to chce asi více taktu,je to totiž tvrzení proti tvrzení.Pomůže mi někdo ji z toho dostat aspoň nějakou radou?
Julča
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka