ČP to měla za 360 Kč za rok, od té doby to trochu vzrostlo, ale zase za sjednání přes Internet je sleva, takže cena plus mínus stejná.
Výluky má každá pojistka

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
KoulK píše:Mel bych na Vas dotazek -
Co se stane v pripade, ze clovek zpusobi v bytovem dome skodu, ktera presahne limit pojistky odpovednosti? Rekneme ze zapomene zapalenou svicku, zpusobi pozar se skodou 100 milionu a pojistka odpovednosti bude mit limit 100 tisic...
A jak je to v pripade, kdy jsem skodu primo nezavinil - rekneme ze v nejakem mem domacim spotrebici vznikl elektricky zkrat (ackoli jsem ho mel spravne zapojen etc.) a ten zpusobil pozar. Je to proste moje chyba? Nebo se nejak musi dokazovat moje zavineni?
Dekuji za odpovedi. Poprve bydlim ve vlastnim byte a najednou zjistuji, kolika veci v zivote nerozumim...
BTW - doporucili byste pojisteni domacnosti? Ja si myslim, ze vzhledem k relativne nizke hodnote vybaveni meho bytu se to prilis nevyplati. Ale uvazuju, jestli bych si teda alespon nemel zaridit nejake pojisteni odpovednosti... Co si myslite?
Jeste jednou diky
KoulK píše:Mel bych na Vas dotazek -
Co se stane v pripade, ze clovek zpusobi v bytovem dome skodu, ktera presahne limit pojistky odpovednosti? Rekneme ze zapomene zapalenou svicku, zpusobi pozar se skodou 100 milionu a pojistka odpovednosti bude mit limit 100 tisic...
A jak je to v pripade, kdy jsem skodu primo nezavinil - rekneme ze v nejakem mem domacim spotrebici vznikl elektricky zkrat (ackoli jsem ho mel spravne zapojen etc.) a ten zpusobil pozar. Je to proste moje chyba? Nebo se nejak musi dokazovat moje zavineni?
Dekuji za odpovedi. Poprve bydlim ve vlastnim byte a najednou zjistuji, kolika veci v zivote nerozumim...
BTW - doporucili byste pojisteni domacnosti? Ja si myslim, ze vzhledem k relativne nizke hodnote vybaveni meho bytu se to prilis nevyplati. Ale uvazuju, jestli bych si teda alespon nemel zaridit nejake pojisteni odpovednosti... Co si myslite?
Jeste jednou diky
galan.marten píše:KoulK píše:Mel bych na Vas dotazek -
Jeste jednou diky
Musíš být uznán viníkem, abys nesl nějakou odpovědnost. Škodu nad limit plnění pojišťovny musíš uhradit ze svýho. Limit 100 tisíc je nedostatečný, na druhou stranu nikdo nemá limit občanské odpovědnosti na hodnotu bytového domu. Relativně nízká hodnota vybavení? No a máš snad naspořený peníze na komplet nový vybavení? Není přece problém si domácnost pojistit na nízkou částku, třeba Allianz nepočítá hodnotu podle plochy bytu, ale je na tobě, aby sis hodnotu majetku stanovil sám (čím nižší, tím nižší pojistné).
PatrikChrz píše:Záleží na poškozeném. Někteří je už z principu budou hodit po soudech, i když ví, že z nich exekucí nedostanou ani náklady soudního řízení (a nebo mají na tyto případy pojistku), jiní to "nechají plavat".
Pak záleží na tom, co viník bude mít za majetek. Když bude mít vlastní byt/dům, tak už to bude nějaký ten milion, co se dá prodejem získat, když to bude bezdomovec, tak si na něm nevezmeš nic.
Proto si odpovědnostní pojistky sjednávají hlavně ti, kdo mají co ztratit. Osobně je považuji za důležitější, než pojistku majetkovou - je totiž poměrně nepravděpodobné, že jednou pojistnou událostí přijdu o veškerý majetek, ale to, že způsobím škodu dosahující, nebo i převyšující hodnotu mého majetku je možné poměrně snadno.
-- 17. 11. 2010 07:36 --
Samozřejmě i dluhů z odpovědnosti za škodu se dá zbavit osobním bankrotem (pokud má ten člověk na úhradu alespoň 1/3 škody).
KoulK píše:A chapu to tedy spravne, ze i kdyz ma poskozeny majetek pojisten, tak pojistovna pak muze skoda vymahat na me?
KoulK píše:Jakou pojistku odpovednosti byste mi tedy doporucili? Z toh co rikas si myslim, ze by idealni bylo neco s vysokou spoluucasti a zaroven vysokym limitem. Nabizi neco takoveho pojistovny? BTW, vztahuje se pak pojisteni odpovednosti i pro pripad napr. kdy bych zpusobil autonehodu a neko po me chtel platit zdravotni ujmu?
PatrikChrz píše:KoulK píše:Mel bych na Vas dotazek -
Jeste jednou diky
Pokud jsi odpovedny za skodu, tak ji musis zaplatit, to se neda svitit, takze, kdyz nestaci limit pojistovny, je to na tobe.
Stanoveni toho, zda jsi, nebo nejsi odpovedny neni jednoduche. Napr. u toho varice bude zalezet na tom, zda jsi neporusil pokyny vyrobce (muze doporucovat odpojeni od site, v pripade nepouzivani, atd), zda byl v radnem technickem stavu, zda mel provedeny revize, jsou-li vyzadovany, atd.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků