Životní pojištění / 500Kč mesíčně

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod szkandi 22. 12. 2010 11:12

Ahoj,
zamestanavatel je ochoten mi priplacet na zivotni pojisteni castkou 500Kc / mesicne.

Mel bych par dotazu, jelikoz bych to rad vyuzil.

Je mozne uzavrit ziv. pojisteni, na ktere by prispival jen zamestnavatel a ja nic, ci jen nejakou malou castku ?
Jake by jste mi doporucili ?

dekuji.
* Futurama 4ever!
szkandi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Levapn 22. 12. 2010 11:26

Ahoj,

bez vstupních informací nelze kvalifikovaně poradit.
Levapn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod szkandi 22. 12. 2010 11:52

Mohu se zeptat, jake presne vstupni informace by byly treba ? Diky za ochotu poradit.
* Futurama 4ever!
szkandi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Levapn 22. 12. 2010 15:48

Zvolit, zda chcete nebo nechcete nějakou částku platit, pokud ne je to otázka poplatkové struktury jednotlivých ústavů, pokud ano, tak z jakého důvodu?
Levapn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Joshua_ 22. 12. 2010 16:10

Zatím nevyužíváte žádné pojištění? A chcete být v tét smlouvě pojišťěn?
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
Joshua_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod galan.marten 22. 12. 2010 19:41

szkandi píše:Ahoj,
zamestanavatel je ochoten mi priplacet na zivotni pojisteni castkou 500Kc / mesicne.

Mel bych par dotazu, jelikoz bych to rad vyuzil.

Je mozne uzavrit ziv. pojisteni, na ktere by prispival jen zamestnavatel a ja nic, ci jen nejakou malou castku ?
Jake by jste mi doporucili ?

dekuji.

Zaměstnavatel přispívá jen na tzv. spořicí část smlouvy, na samotné pojištění ti nic nedá. Sjednej si Flexi pojištění, kde si budeš 300 Kč měsíčně platit sám na rizika. Zaměstnavatel ať ti na tu smlouvu posílá 500 Kč měsíčně formou mimořádného vkladu, protože si ty prachy můžeš vybrat (výběr je od 1.1.2011 zatížen 15% srážkovou daní) a je to nejméně nákladná varianta. Flexi má asi jako jediné mimořádné vklady už od 500 Kč. Sám můžeš mimořádky využívat, kdy si sám vložíš prachy na smlouvu a zase si je vybereš, a přitom si je odečteš z daní. Když vložíš 12 litrů, dostaneš nazpátek 18 stovek (a jak plyne z předchozího, těch 12 litrů si necháš vyplatit zpět). Tak a teď dělej, než ti to Kalousek zakáže (zatíží pořádnou daní) :D
galan.marten
Mírně pokročilý