Chystám se na delší studijní stáž ve Španělsku (5 měsíců) a přemýšlím, jak vyřešit cestovní pojistění.
Jsem (řekněme) mladý člověk, kterého zatím nesužují žádné vážnější nemoci a ve Španělsku neplánují provozovat žádné extrémní aktivity. Samozřejmě bych rád minimalizoval náklady i za cenu nižšího krytí (prostě věřím tomu, že nebude potřeba. Na druhou stranu bych měl rád "nějaký papír" v ruce).
Zajímalo by mě:
a) Nějaké zkušenosti s EURO pojištěním od Slavia pojišťovny? Jedná se o celoroční (při)pojištění s neomezenou délkou výjezdu za 365 Kč (popř. o pár stovek více za jakési slabé pojištění zavazadel, odpovědnosti za škodu a úrazového pojištění). Nízkých limitů jsem si vědom. Problematická může být samotná podstata takového pojištění/připojištění - případné události se prý na místě řeší s domácí pojišťovnou (v mém případě VZP), teprve dodatečné náklady jsou uhrazené Slavia pojišťovnou až po příjedu (jedná se tedy o připojištění ke standardnímu pojištění, které by mělo platit pro všechny občany EU - proto ta nízká sazba).
b) Nevíte jak by probíhalo případné ošetření ve Španělsku, kdyby ukázal pouze průkaz české VZP?
Díky za odpověď.