Životní pojištění rada

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod semkinzor 19. 12. 2011 17:32

Dobrý den mám na Vás tady prosbu.Uvažuji o zřízení urazové pojistky.Je mi 32let mám hypotéku ve vyši 650000,-kterou hodlám v příštím roce v době fixace doplatit.Mimo jíné používám spořící učet.V současné době mě oslovila zastupkyně Kooperativi s nabídkou Ižp ve vyši cca.2000/měsíčně a zoroveň mi doporučila ukončit mé stavající pojištění dynamic plus u české pojištovny kde jsem byl pojištený jen na smrt 500 000.Při měsíční částce 700kč.Pojíštění jsem vypověděl i na radu zaměsntankyně česke pojištovny která mi sama naznačila že je značně nevýhodné.Chtěl bych od Vás poradit při uzavíraní nové pojistky jelikož se mi zdá částka 2000 na dobu 30let docela přehnaná.Hlavně mě zaražela spořící částka přes 1000kč a na můj dotaz zda se nejde jen pojistit a spořit nějakou jinou formou mi poradkyně řekla že to už se ted nedělá?Můžete mi prosím poradit které pojištění je momentálně nejlepší.Vím že těm poradcům jde hlavně o svůj výdělek a tak bych byl rád za každou objektivní radu.A Taky jestli mi poradíte jak asi nejlepé investovat cca. 5000kč/měsičně.S pokud možno co nejmenším rizikem.Moc děkuji za rady
semkinzor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 19. 12. 2011 18:17

Proboha, proc by mel davat IZP za 2000 mesicne?

Na tvem miste bych setril co nejvic, abych se zbavil dluhu a nezbavoval se penez do pro tebe nesmyslnych produktu. O IZP tady toho uz bylo napsano mraky, tohleto slouzi pro to, aby se ta "chytra pani" (cti vagina) napakovala!

Jestli ti jde pouze o pojisteni, tak zkus treba UNIQA, ktera umi IZP i bez sporici slozky, ciste jako rizikovka.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 19. 12. 2011 20:52

semkinzor píše:Pojíštění jsem vypověděl i na radu zaměsntankyně česke pojištovny která mi sama naznačila že je značně nevýhodné.

Spočítej si, kolik jsi za to pojištění dal tak za 18-24 měsíců, a pak ty peníze hoď buď rovnou do popelnice, nebo je věnuj bezdomovcům na krabičák. Budou "investované" nejméně 3x výhodněji, než jsi předvedl s výpovědí toho Dynamiku.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 19. 12. 2011 20:54

původní pojistku vypoví a pak se přijde zeptast jestli má uzavřít novou. Jako vždy...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod semkinzor 19. 12. 2011 21:16

Děkuji za radu možná jsem udělal chybu při zrušení dynamiku a přišel o dost peněz,ale představa že bylo sjednané do 65let což by obnašelo ještě 33let pacení 700kč/měsíčně a bylo tam jen pojíštění na smrt ve vyši 500 000.A moje současná situace je taková že bych chtěl mít pojištění na smrt ale i uraz jelikož jsem ženatý pokoušíme se o rodinu a zaroven budu v příštím roce potřebovat novou hypoteku cca 1000000 na pořízeni většího bytu tak bych chtěl nějakým způsobem zajistit rodinu v připadě že by se mi něco stalo jelikož mám rizikovější zaměstnání.ale zaroven se mi zda být nabízené pojištění za 2000,- se spořící častkou 1000,- zytečně vysoké.Klidně by mi stačilo pojištění bez spoření teda pokud nějaké existuje.Děkuji všem za rady i když tu možna někomu připadám jako debil(jsem laik a proto si rad nechám poradit od odborníků) nerad bych znovu naletěl a zřídil si něco hodně nevýhodneho
semkinzor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 19. 12. 2011 21:56

Ta pojistka se nechá změnit, umrtvit, cokoliv... Ale vypovědět ji po po jednom nebo dvou letech je to nejhorší, co se nechá udělat, to je fakt lepší hodit ty peníze do kanálu.
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 19. 12. 2011 21:59

semkinzor: uz jsem ti k tomu napsal vyse dost. Pokud te zajima, dej si tady na foru vyhleda "IZP" a muzes si cist do haleluja.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Lukas.Doskocil 19. 12. 2011 22:20

semkinzor: Jaký druh pojištění a jak velkou pojistnou částku chceš?
Lukas.Doskocil
Návštěvník

Odeslat příspěvekod semkinzor 19. 12. 2011 22:40

Chtěl bych nějakou pojistku na uraz a na smrt aspon na milion který si chci v budoucnu vzít hypoteku tak aby mi to v případě pokryla. a platba tak max. 1000,-měsíčně

-- 19. 12. 2011 22:41 --

Jo a ten dynamic plus jsem měl sedm let ne rok nebo dva tak nevím jestli je to ještě horší:-)
semkinzor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 19. 12. 2011 22:53

1000x omleté téma... Máš rodinu,nemáš rodinu, všechno už se tu probíralo, a ne jednou. Ale proč bych hledal, prostě hodím otázku a on se zas někdo chytne... Jako Řekové - proč bych šetřil, prostě zařvu, že nemám prachy, a nějací vocasové mně je zas nasypou...
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod Lukas.Doskocil 19. 12. 2011 23:08

semkinzor píše:Chtěl bych nějakou pojistku na uraz a na smrt aspon na milion který si chci v budoucnu vzít hypoteku tak aby mi to v případě pokryla. a platba tak max. 1000,-měsíčně

Jo a ten dynamic plus jsem měl sedm let ne rok nebo dva tak nevím jestli je to ještě horší:-)

Jenom nástřel, kterého se můžeš držet. Smrt na milion stojí 150Kč/měs., plná invalidita 72 Kč/měs. Nebudu radši provokovat, ale prostě pojistný 1000Kč/měs. mi oproti tomuhle přijde fakt jako pěst na oko.
Lukas.Doskocil
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xmart 23. 12. 2011 02:29

semkinzor píše:Chtěl bych nějakou pojistku na uraz a na smrt aspon na milion který si chci v budoucnu vzít hypoteku tak aby mi to v případě pokryla. a platba tak max. 1000,-měsíčně

Za 1000 Kč velmi dobře pojistíš sebe, ženu i potomka. Já to mám vše za 930 Kč. No pak už jsem obětoval těch 70Kč na investice, abych měl i odpočty z daní.

Peníze však ukládám do aktiv co nepodléhají inflaci.
Poznejte, jak fungují peníze a udělejte ty správné kroky k jejich ochraně.

Vyměňte své papírové peníze za OPRAVDOVÉ HODNOTY, nejlépe za AKTUÁLNĚ NEJVÍCE PODHODNOCENÉ hmotné aktivum - INVESTIČNÍ STŘÍBRO.
xmart
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radim33 23. 12. 2011 08:33

Lukas.Doskocil píše:
Jenom nástřel, kterého se můžeš držet. Smrt na milion stojí 150Kč/měs., plná invalidita 72 Kč/měs. Nebudu radši provokovat, ale prostě pojistný 1000Kč/měs. mi oproti tomuhle přijde fakt jako pěst na oko.

Nedá se zásadně dopředu uvádět platba, kolik co stojí bez poměrně podrobného rozepsání pojistných podmínek. Samotné pojištění třeba v případě smrti může mít tolik vzájemně různých podmínek a výluk, že se bude pohybovat v částce, pokud se odrazí od 150 Kč, tak v částce od 30 po třeba 300 Kč měsíčně. Můžeš tam mít smrt čistě jen následkem úrazu nebo smrt čistě jen následkem dopravní nehody nebo naopak smrt včetně následku nemocí a teď jakých nemocí a třeba jestli se jedná o smrt do roka od zjištění nemoci nebo je to jinak. Invalidita je úplně totéž.
Prostě bez podrobného porovnání toho" co je tam v té smlouvě tím drobným písmem" v pojistných podmínkách je hledání nejvýhodnější pojistky čistě jen střílení naslepo.

Dřív bylo výhodné uzavírat uzavírat investiční či kapitálové životní pojištění v nízkém věku do cca 30 let, protože se zvyšujícím se věkem sazby pojistného stoupají - pravděpodobnost úmrtí a onemocnění s věkem roste, zatímco pojišťovna pojistnou sazbu smluvenou při uzavření pojistky včetně indexace držela až až do ukončení smlouvy v 60 či 70 letech věku. Dneska pojišťovny na tyto pojistky začínají zavádět průběžné upravování - zvyšování sazby se stoupajícím věkem , takže se výhodnost uzavírání dlouhodobého životního pojištění ztrácí a víc se blíží k rizikovce.

-- 23. 12. 2011 07:46 --

Co se týká pojištění, za prvé musíš vědět, proti čemu se chceš pojistit. Pokud se jedná o pojištění na hypotéku, mimochodem neporušil jsi nějaké podmínky k té hypotéce, kdyýž jsi zrušil pojištění Dynamik pravděpodobně uzavřené jako pojištění k té hypotéce? tak nejlépe nákladově vychází speciální rizikové pojištění k hypotéce, kde, jak se hypotéka splácí, se pojištěná částka a úměrně tomu platby postupně zmenšují.
Pokud se jedná o zajištění rodiny v případě tvé smrti, tak pojistná částka musí pokrýt náklady na živobytí rodiny během dědického řízení a zbavení, prodeje přebytečného majetku plus, pokud to bude potřeba po prodeji přebytečného majetku, a plus k tomu náklady na třeba reklvalifikacia obecně nasměrování náhradního živitele rodiny do nějakého pracovního procesu.
Atd.
O tom by se toho dalo rozepsat hodně.
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lukas.Doskocil 23. 12. 2011 19:29

radim33: Jenom ve zkratce. Tohle je zrovna celkem kvalitní pojištění, smrt je z jakéhokoli důvodu (výluky jsou standardní). Není to ani nejlevnější varianta, měl jsem tu kalkulačku akorát na ploše, tak jsem to sem střelil. Podle mě poradci/prodejci absolutně neumí pracovat s rizikem a pak z toho vyjdou ty jejich paskvily, který jsou nesmyslně drahý.
Lukas.Doskocil
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vladimir.svorba 27. 12. 2011 10:14

xmart píše:

Za 1000 Kč velmi dobře pojistíš sebe, ženu i potomka. Já to mám vše za 930 Kč. No pak už jsem obětoval těch 70Kč na investice, abych měl i odpočty z daní.

Peníze však ukládám do aktiv co nepodléhají inflaci.

Myslím si, že platíte tu svoji pojistku naprosto zbytečně, protože pojistná ochrana v ní bude nedostatečná.

-- 27. 12. 2011 09:18 --

Lukas.Doskocil píše:

Která pojišťovna pojistí člověka, kterému je 32 let, na pojistnou částku 1.000.000,- Kč v případě plné invalidity z důvodu úrazu i nemoci za 72,- Kč měsíčně? To by musely být pojistné podmínky o deseti stranách výluk :-)
Zajímá vás něco v oblasti financí, s čím vám můžu pomoci?
vladimir.svorba
Nadšenec

Další stránka