Povinné ručení-u koho založit?

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod budman 31. 3. 2025 21:48

aaaa: No nevím čím jezdíš, ale u nových aut už je to vzhledem k cenám ND a oprav už prakticky nutnost, protože zvláště na předku nenajdeš snad už díl bez nějaké drahé elektroniky a nedejbože když se ti podaří poškodit LED světlomet, tam jseš i u obyč za nižší desítky tisíc, s matrixy za vyšší - a to se pořád ještě bavíme o autech střední třídy...
budman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 31. 3. 2025 22:01

Ja nejezdim proto, abych boural. Pokud nad tebou nebude viset ochranna ruka pojistovny, budes mit strach z drahych nahradnich dilu a i proto budes jezdit bezpecneji a zodpovedneji jako ja.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod dr._lukas 31. 3. 2025 23:35

Milos píše:@dr._lukas: U Allianz se stačí ozvat s tím, že nesouhlasím s navýšením pojistného a že mám od konkurence levnější srovnatelné pojištění. Allianz pojištění poníží na původní cenu, řeším to s nimi takto každý rok.

Taky to tak dělám, poradkyni mám regionální ředitelku a přesto se na stejnou částku nikdy nedostanu..teď to chápu, spadl jsem do vyššího nájezdu..ale ta částka stejně neodpovídá celkové sumě s doplatkem k výročí smlouvy..zítra to rozlousknu jestli zůstat nebo se rozloučit, je pravda, že v minulosti s plněním skla nebyl problém..

-- 31. 3. 2025 23:36 --

aaaa píše:Ja nejezdim proto, abych boural. Pokud nad tebou nebude viset ochranna ruka pojistovny, budes mit strach z drahych nahradnich dilu a i proto budes jezdit bezpecneji a zodpovedneji jako ja.

Jak řešíš, když tě náhodou někdo nabourá u obchodu a ujede? Ze svého?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 31. 3. 2025 23:51

Odrene plechy se nevyplati resit ani s havarijnim pojistenim. Nebo myslis jako totalni skodu na parkovisti u supermarketu? To by musel udelat kamionem.
:D
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod paty07 1. 4. 2025 00:49

Já mám teď slušnou nabídku na Kooperativu, máte někdo zkušenost s plněním v rámci HAV?
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 1. 4. 2025 07:44

Mám zkušenost s plněním z POV jako poškozený. V pondělí nehoda, ve středu večer jsem poslal poslední dokumenty, v pátek jsem měl peníze na účtu.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod budman 1. 4. 2025 10:27

aaa: Ty buď jezdíš nějakou hodně olítanou vránou nebo nemáš vůbec přehled o tom, co dnes stojí opravy auta.
Plechy možná srovnáš a přelakuješ za pár kaček, ale to se bavíme čistě o blatnicích, nárazníky už je dneska většinou plast, kterej moc rád praská a možnosti jeho oprav jsou omezené, takže se většinou spíš mění, když máš smůlu tak to odnesou i nějaké senzory v něm, nedejbože řídící jednotky (ano i na takhle blbá místa se dnes dávají) a jsi v tom rázem za desetitisíce i při malém ťuknutí (ono to malé ťuknutí od těch dnešních 2-3t SUV má docela dost energie)… když to zrovna půjde přes roh a trefí světlo, tak i když praskne jen krycí polykarbonát, tak se to mění celé a je to okamžitě mininímálně cca 30tis za LED světlomet (bez matrixu)

Argumentovat tím, že neplánuješ bourat je pitomost - nikdo taky neplánujeme si lámat nohy nebo rozbíjet hlavy, ale úrazovku si platíme, protože prostě náhoda je blbec a finanční důsledky mohou být sakra nepříjemné.
budman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka.2 1. 4. 2025 11:55

Napíšu na to trochu zasvěcenější pohled z pohledu autoservisu. Havarijní pojištění má smysl, když vlastníte auto jehož cena je tak vysoká, že by vám případná oprava zrujnovala rodinný rozpočet. Pokud jezdíte hujdou, nebo naopak vyděláváte tolik peněz že auto měníte jak fusky, nemá havarijní pojištění smysl.
Jednoduše proto, že ty pojištovny na tom produktu musí vydělávat, tj vždycky průměrný pojištěnec musí odvést na platbách víc jak dostane. Samozřejmě můžete mít smůlu a můžete mít nehodu každou chvíli a pojištění se vyplatit, ale ta šance je menší, jak to že vás ta pojištovna oškube. Navíc to pojištění musí pokrýt všechny pracovníky pojištovny, jejich mramorové paláce, pak taky různý podvodníky co bourají záměrně. A v neposlední řadě s opravou auta je dost administrativy kterou jako servis samozřejmě nebudu dělat zdarma, takže oprava přes pojištovnu se tím zdražuje odhadem o cca 1/4. Tohle vše v tom pojištění musí být zakalkulováno, jestli se mu to vyplatí, si každý musí spočítat a rozmyslet sám. PS: já havarijku mám, přestože jezdím hujdou a to z důvodu že tam mám maximální bonusy o které nechci přijít a chci je využít až si jednou koupím dražší auto.
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 1. 4. 2025 17:23

Do kamene tesat.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod pulmann 1. 4. 2025 18:07

Ale v havarijním jsou i nebezpečí, které nemůžete svým jednáním běžně ovlivnit.
Odcizení, vandal ( obejde vám auto korunou ), živel ( kroupy nejsou nic mimořádného, povodeň, také byly auta utopená ) .
Pokud je klient bohatší, může si dát větší spoluúčast.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 4. 2025 21:49

Dnes uz se auta nekradou, vsude same GPS vyhledavani, automaticke prujezdove kamery, tahle trestna cinnost takrka vymizela. A na ryhu v laku mi vzdy spolehlive stacilo koupit lakovou tuzku za par stokorun. Kroupy? Zalezi na kvalite karoserie, respektive sile plechu, videl jsem po krupobiti vedle sebe dve zaparkovana vozidla, Skoda Favorit bez poskozeni a nejaky Hnujdej s dulky na karoserii.
Naposledy upravil aaaa dne 1. 4. 2025 21:54, celkově upraveno 1
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod pulmann 1. 4. 2025 21:54

V podstatě moc né.
Pokud ano, tak se najdou v Polsku a pak dál na Ukrajině.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jirka.2 1. 4. 2025 21:59

Jasně, ale prostě jednoduchý kupecký počty jsou že jako průměrný klient musíš VŽDYCKY zaplatit víc jak dostaneš. Jedině bys musel mít fakt smůlu(nebo štěstí?) a bourat abnormálně hodně, aby se ti to vyplatilo. Je to vlastně podobný princip sázení, tam si vsadíš málo a doufáš že vyhraješ hodně, jenže celkem logicky těch co vyhrajou je málo, loterie na tom musí vydělat, stát z toho užere daně. U pojištění dáváš málo abys nepřišel o víc, ale uplně stejně z toho musíš uživit pojištovnu, likvidátora, autoservis který pojištovně účtuje administrativu navíc, podvodníky kteří bourají schválně, stát ti z toho užere daně.
Nijak to nehanim a chápu že někdo kdo vydělává 30t měsíčně a koupí si auto za mičudu si ho pojistí, protože když mu ho ukradnou tak si na další asi hned neušetří.

-- 1. 4. 2025 22:03 --

A auta se opravdu už moc nekradou, jednak kvůli kamerám, gps atd. Druhak kvůli tomu že 20 letý Passat má 3x ražený VIN(předek, podlaha u spolujezdce, podlaha vzadu) vin se dá vyčíst z jednotek, kdo by se s tím předělával :-D Čtyřková oktávka má zabezpečení tak dokonalý že ani v autorizáku neuměj zprovoznit tažný co sami namontovali :lol: a čekaj už rok na nějakej kod co jim měl přijít online z centrály v německu :roll:
Když už tak spíš nějaký fetáci vymlasknou okno a vyberou tašku nebo notebook ze sedačky nebo kufru.
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 2. 4. 2025 07:11

Nevim, jak ted, jednu dobu se auta kradla na dily. Proste se to behem par hodin rozbouralo.

Pokud clovek ma hodne (treba i drobnych) plneni, tak stejne pojistovna smlouvu vypovi - nepojistitelny klient.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod outlier 2. 4. 2025 10:48

Jirka.2 píše:Jasně, ale prostě jednoduchý kupecký počty jsou že jako průměrný klient musíš VŽDYCKY zaplatit víc jak dostaneš.

To je princip pojištění, že v průměru se to nevyplatí, ale dává to jistý klid na duši. U nového auta to smysl asi má. Ale je pravda, že nejlepší rada je nekupovat si drahé auto a snažit se nejezdit riskantně.
outlier
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka