Pojištění u platební karty: 2 karty - 2x plnění?...

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod stani 9. 7. 2012 16:40

Zdravím,

každý má asi platební kartu a k ní nějaké (cestovní) pojištění. Někdo má ale třeba tyto karty dvě(u různých bank), co pak v případě plnění pojištění? Dostanu na jednu událost odškodnění od dvou bank, respektive pojišťoven?
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Joezbrna 9. 7. 2012 16:51

Viz http://profit.tyden.cz/clanek/dvoji-poj ... ejne-veci/

Někdy ale v některé smlouvě bývá, že pokud za tu událost dostaneš plnění z jiné pojistky, pojistné plnění se ruší nebo krátí.
Joezbrna
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 7. 2012 07:26

Obecně platí, že u majetkových pojistek nemůžeš dostat vyplaceno víc, než je způsobená škoda. Takže za kufry určitě ne.
Poněkud komplikovanější by to bylo u pojištění léčebných výloh - rozhodně ti nemůžou zaplatit víc, než jsi zaplatil za ošetření (žádat to, by byl pojistný podvod). Teoreticky by bylo možné plnění z obou pojistek sloučit - tedy např. když by šlo o náhradu 2 miliony a měl jsi dvě pojistky po milionu, ale prakticky si to moc nedokážu představit, že by to fungovalo.

Něco jiného je to u úrazového pojištění - např. odškodnění za trvalé následky. Tady si můžeš plnit z kolika pojistek chceš - jak z obou platebních karet, tak ještě z vlastního úrazového pojištění, které máš doma.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 10. 7. 2012 20:17

Něco jiného je to u úrazového pojištění - např. odškodnění za trvalé následky. Tady si můžeš plnit z kolika pojistek chceš - jak z obou platebních karet, tak ještě z vlastního úrazového pojištění, které máš doma.

Čistě teoreticky ano... Prakticky zavání pojišťovnám vícenásobné pojištění podvodem, takže se taky tak staví k výplatě odškodnění.
Jinak by totiž bylo velmi jednoduché uzavřít si místo jedné životní pojistky na 4,5 mega (na kterou je dost tvrdá zdravotní prohlídka) pojištění na půl mega u devíti pojišťoven, kde stačí vyplnit zdravotní dotazník...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 10. 7. 2012 21:07

TM: to co pises plati u majetku nebo odskodneni urazu a jiz nikoliv u dlouhodobych nasledku, kde muzes byt pojisten treba u 100 pojistoven.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 10. 7. 2012 21:17

Já mám také dvě pojistky a dle VOP jsem musel vzájemně pojišťovnám oznámit, že mám shodnou pojistku u jiné pojišťovny. Bylo mi řečeno, že plnit bude jen jedna pojišťovna, přičemž si mohu vybrat, u které budu chtít událost nahlásit. V ČP, kam jsem šel druhé pojištění oznámit osobně, se podivovali, na co mám na stejné krytí druhou pojistku a paní si evidentně v duchu klepala na čelo. Podle výluk se ale obě pojistky (ČP a Allianz) ne 100% kryjí, z 90% se pravda překrývají, ale jsou určité odlišnosti, které mi přijdou zajímavé, a proto mám dvě pojistky.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 10. 7. 2012 21:36

S474N píše:TM: to co pises plati u majetku nebo odskodneni urazu a jiz nikoliv u dlouhodobych nasledku, kde muzes byt pojisten treba u 100 pojistoven.

Zkus si vyhledat, jak to dopadlo s tím pánem, co si úmyslně usekl prst sekerou (což nepochybně "dlouhodobé následky" jsou) a nebyl pojištěn zdaleka u 100 pojišťoven.

A zkus pochopit (i když se ti to na 250% nepodaří), že o něčem ví někteří lidé o dost víc, než ty.
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 10. 7. 2012 22:17

TM: mozna bys udelal lepe, kdybys rovnou nalinkoval odkaz, ale chapu, ze to se ti nepodari pochopit. :mrgreen:

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 10. 7. 2012 22:30

Chytrému napověz, hloupého trkni? Já měl dojem, že jsi tak chytrej, že je zbytečné ti i napovídat... Hledej, šmudlo, hledej, bylo to dokonce i v nějaké TV.
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 11. 7. 2012 08:25

TM: duvodne se obavam, ze pokud si nekdo "umyslne usekl", tak mu stejne zadna pojistovna plnit nebude, protoze umysl bude zcela nepochybne ve vylukach. Ale ten odbornik ses tady ty.

BTW o useknutych prstech jsem nasel pouze toto:
:arrow: http://ekonomika.idnes.cz/lide-kvuli-kr ... nomika_abr
:arrow: http://finance.idnes.cz/podvodnici-nedb ... 53_poj_hru

S474N
Inventář