pojištění denní dávky - pracovní neschopnost

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod iuos 26. 7. 2013 16:42

zdravím,

je reálná šance, že letos, či spíše příští rok půjdu na operaci,kdy budu v pracovní neschopnosti až půl roku (doufám, že ta horní hranice se mne nebude týkat a budou to max. týdny :-)).

Je vůbec možné uzavřít pojištění pro případ pracovní neschopnosti, když vím, že je reálná šance operace? A pokud ano, jak dlouho dopředu před operací?

díky za odpovědi

iuos
iuos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 7. 2013 17:03

Karenční doba bývá zpravidla 6 měsíců. Navíc před vzetím do pojištění se vyplňuje zdravotní dotazník, případně si vyžádá pojišťovna výpis ze zdravotní dokumentace.
Když vyplníš všechny údaje pravdivě a přesto tě pojišťovna do pojištění vezme bez výluky daného onemocnění, je to její blbost.
Když ho vyplníš lživě, je to pojistný podvod a to je zase tvoje blbost.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod iuos 26. 7. 2013 17:06

děkuji za odpověď. tak nějak jsem si myslel, že to probíhá

ještě jednou díky

iuos
iuos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PetrZel 30. 7. 2013 22:10

Jenom si ještě dovolím připomenout, že když likvidujete pojistnou událost u nemocenského pojištění, pojišťovna se ptá na datum stanovení první diagnózy nemoci a toto datum nesmí být nejen před uzavřením smlouvy, ale dokonce nesmí být ani před koncem karenční doby, která bývá standardně 3 měsíce po počátku pojištění. Dcera měla operaci mandlí (jednalo se o pojištění hospitalizace) půl roku po počátku smlouvy, bohužel diagnóza byla stanovena měsíc po počátku smlouvy tedy v karenční době, takže smůla. V tomto případě zrušení pojistky a hledání jiné pojišťovny. Vykašlal jsem se na pobočky a poradce, kteří Vám stejně nic neřeknou. Poradce Vám přece nebude vyjmenovávat situace, kdy pojišťovny neplní a paní na pobočce tak možná umí dobře slevu na auto, ale není v jejím zájmu Vás upozornit, že možná nedostanete peníze, když je sama zaměstnancem. Hodně mě pomohl internet ale chce to hodně času, na druhou stranu taková smlouva stojí za ty roky desetitisíce. Co nejvíce pomohlo "srovnaní životního pojištění" do vyhledávače, nebo i toto fórum. Doufám že touto informaci jsem také někomu pomohl. PZ
PetrZel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iuos 1. 8. 2013 11:36

díky za další informaci.

už jsem se smířil s tím, že na tohle se pojistit nemůžu :-) takže šetřím
iuos
Kolemjdoucí