od PetrZel 30. 7. 2013 22:10
Jenom si ještě dovolím připomenout, že když likvidujete pojistnou událost u nemocenského pojištění, pojišťovna se ptá na datum stanovení první diagnózy nemoci a toto datum nesmí být nejen před uzavřením smlouvy, ale dokonce nesmí být ani před koncem karenční doby, která bývá standardně 3 měsíce po počátku pojištění. Dcera měla operaci mandlí (jednalo se o pojištění hospitalizace) půl roku po počátku smlouvy, bohužel diagnóza byla stanovena měsíc po počátku smlouvy tedy v karenční době, takže smůla. V tomto případě zrušení pojistky a hledání jiné pojišťovny. Vykašlal jsem se na pobočky a poradce, kteří Vám stejně nic neřeknou. Poradce Vám přece nebude vyjmenovávat situace, kdy pojišťovny neplní a paní na pobočce tak možná umí dobře slevu na auto, ale není v jejím zájmu Vás upozornit, že možná nedostanete peníze, když je sama zaměstnancem. Hodně mě pomohl internet ale chce to hodně času, na druhou stranu taková smlouva stojí za ty roky desetitisíce. Co nejvíce pomohlo "srovnaní životního pojištění" do vyhledávače, nebo i toto fórum. Doufám že touto informaci jsem také někomu pomohl. PZ