Allianz

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 9. 2014 11:57

Nemáte někdo zprávy, že by poslední dobou Allianz nějak změnila svůj přístup k likvidaci pojistných událostí? Kolega v práci má nyní pojistnou událost, která mi přijde celkem jasná, ale pojišťovna se má tendenci plnění vyhnout.
Jeho manželka prohledávala hlubiny českého internetu a narazila na více zmínek o tom, že došlo k výrazným změnám v Allianz a od června také k výraznému přitvrzení v posuzování pojistných událostí. Docela by mě to mrzelo, protože zrovna Allianz jsem měl do této doby zafixovanou jako velmi férovou pojišťovnu, která se snaží maximálně vycházet klientům vstříc (a také za to inkasuje velmi slušný bakšis ve formě vyššího pojsitného) a ne že se bude snažit vyvlíct se pokud možno ze všech plnění.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod filas81 12. 9. 2014 12:51

já jsem před 3 týdny řešil odtah v rámci povinného ručení a překvapilo mi, že jsem to pak papírově řešil s Mondial Assistence, ale pak mi zas volali z Allianz, jak jsem byl spokojen atd... zatím nedošlo k proplacení, tak jsem zvědav, zda dodrží, co slíbili;
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod audiobullys 16. 9. 2014 15:32

z jakyho pojisteni ma byt plneni ? auto, dum, zivot, odpovednost ?
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 16. 9. 2014 15:49

Allianz je údajně jedna ze 2 pojišťoven, které při zapůjčení náhradního vozidla po havárii odečtou z částky proplacené za půjčení amortizaci vozidla ve výši náhrady za použití soukromého vozidla při pracovní cestě (což je dnes, tuším, 4,60 Kč za km).
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 9. 2014 15:56

audiobullys píše:z jakyho pojisteni ma byt plneni ? auto, dum, zivot, odpovednost ?

Pojistná událost se týká pracovní neschopnosti.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod malejarda 17. 9. 2014 02:09

Alespoň to ví pro příště, že platit si dobrovolně nějaké pojištění, znamená jen vyhození peněz z okna. :-)
malejarda
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Fantucci 17. 9. 2014 05:56

doporučuji si pořádně přečíst pojistné podmínky, popř. jestli na nějaké věci nedala pojišťovna výluku
Pracuji ve fin. poradenství? No a?
Fantucci
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 9. 2014 06:49

Allianz odmítla plnit s tím, že "jí nic není", že "to, že je někomu špatně" není žádný medicínský důvod, takže i když je doktorem uznána pracovně neschopnou, pojišťovna neplní. Těhotenství ve výlukách není.

U té druhé pojistky (pojišťovna Defens Finance) šlo o pojištění mobility vozidla s tím, že pojišťovna bude hradit závady na vyjmenovaných součástkách. Mezi vyjmenovanými součástkami je i sací potrubí. Je poškozena škrtící klapka, ovšem ta není dle pojišťovny součástí sacího potrubí, nýbrž "sacího traktu". Dle vyjádření automobilky, je součástí sacího potrubí.

U obou jsme podali odvolání a čekáme na vyjádření. Kolega je přesvědčen, že nárok na plnění v obou případech má a je ochoten se s pojišťovnami soudit, tak uvidíme.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Fantucci 17. 9. 2014 07:34

Nejsem doktor, ale nevolnost je pravděpodobně projevem něčeho. Pokud ve zprávě od lékaře "to něco" není, tak chápu postoj pojišťovny. Pokud je tím těhotenská nevolnost, tak je to diskutabilní. Otázkou je, jestli je těhotenská nevolnost "nemocí".
Vzhledem k častým pokusům/žádostem o neopodstatněné plnění z připojištění PN z titulu těhotenství se Allianz stala velmi obezřetnou. Nutno podotknout, že si za to mnohdy klientky mohly samy(samozřejmě leckdy za spoluúčasti zprostředkovatele), když to připojištění s ohledem na těhotenství chápaly jako tutovou dojnou krávu(hlavně ve smyslu rizikové těhotenství=plnění).
Pracuji ve fin. poradenství? No a?
Fantucci
Diskutér

Odeslat příspěvekod avathar 18. 9. 2014 18:41

Těhotenství přece není nahodilá a nepředvídatelná událost? Stejně tak je zbytečné se snažit pojistit nemovitosti v zaplavove zóně v okamžiku, kdy je povodňová vlna 2 dny daleko. Pojistej tě sice, ale nic nevyplatí a nevysoudis nic. Tohle zkoušel pravidelně majitel autosalonu v Ústí nad Labem u řeky pod hlavním nádražím. Nakonec se mu vyplatilo přes spřátelené politiky nechat salon odkoupit městem za nehoráznou sumu než to počtvrté zkoušet s pojistkou.
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 9. 2014 22:03

Tak uvidíme. Má možnost si to zdarma nechat posoudit právníkem (firemní benefit) a ten došel k názoru, že nárok dle pojistných podmínek na plnění má (to že v pojistných podmínkách není těhotenství vyloučeno je věc pojišťovny). Zatím se rozhoduje, jestli se bude s Allianz soudit.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 18. 9. 2014 22:07

Někdy mají pojišťovny stanovené podmínky tak vágně, že i těhotenství se dá pojistit... Před pár léty to jedna pojišťovna měla, samozřejmě na to okamžitě přišli naši pracovití opálení spoluobčané, množící se jak krysy, a začali se pojištovat jak o závod... Takže to ona pojišťovna okamžitě zrušila.
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 9. 2014 22:12

Však jo. Ale když už to má někdo sjednané a uplatní nárok, má mu pojišťovna plnit v souladu se smlouvou

-- 18. 9. 2014 22:13 --

Navíc podle diskusí na internetu to vypadá, že do šestého měsíce normálně plnili, pak došlo k nějakým personálním změnám a asi dostali povel "utáhnout kohouty"
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 18. 9. 2014 22:53

To nemusely být ani personální změny, ale změny přímo objektivní... Naši ***** prostě poserou, na co šáhnou. Takže pojišťovny teď cálují, kromě 3,5% z objemu pojistného na povinné ručení, i práci hasičů při dopravních nehodách. Brnkačka, 5 600 Kč na hodinu za jednotku... A hasiči teď samozřejmě jezdí velmi rádi i tam, kde jsou naprosto k hovnu. Srážka dvou aut se smrťákem, vyrazí tam 4 jednotky a než to naši stateční policisté vyšetří, stráví tam 6 hodin... To jsou peníze, o kterých skoro nikdo neví a jsou to obrovské peníze...
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod Fantucci 19. 9. 2014 06:05

Tehotenstvi neni nemoc. Allianz umela kryt PN z titulu nemoci i v dobe tehotenstvi, ale jak pise vyse avathar, muselo jit o nahodilou udalost. To, ze byl doma nekdo kvuli tomu, ze je tehotny, se pochopitelne nepocita. Neuznatelne je samozrejme i to, ze doktor necha tehotnou doma kvuli prac.prostredi, naplni prace.
Cukaji se hodne dlouho, neb ze zacatku na to sli proklientsky a plnili i kdyz nemuseli, ale lidi to zacali hojne zneuzivat. Dost si pojistovna nabehla.
Fantucci
Diskutér

Další stránka