Tomáš Marný píše:... Takže pojišťovny teď cálují, kromě 3,5% z objemu pojistného na povinné ručení, i práci hasičů při dopravních nehodách. Brnkačka, 5 600 Kč na hodinu za jednotku... A hasiči teď samozřejmě jezdí velmi rádi i tam, kde jsou naprosto k hovnu. Srážka dvou aut se smrťákem, vyrazí tam 4 jednotky a než to naši stateční policisté vyšetří, stráví tam 6 hodin... To jsou peníze, o kterých skoro nikdo neví a jsou to obrovské peníze...
Já teď po dlouhé době na jedné nehodě byl a hasiči tam oproti dřívějšku osvětlovali místo nehody (bylo to v noci), aby se to policistům lépe vyšetřovalo, řídili dopravu, aby tím nebyli zatěžováni přítomní policisté, a nakonec místo nehody i uklidili (zametli), je pravda, že ze zákona má povinnost uklidit místo dopravní nehody její účastník, ale když se k tomu účastníci neměli, tak to udělali hasiči a nechají si to proplatit od pojišťovny účastníků nehody, já proti tomu nic nemám. A to tam původně vyjeli jen kvůli úniku provozních kapalin z jednoho vozidla. Dříve by to jen posypali sorbexem, zametli sorbex a hned odjeli.
-- 19. 9. 2014 07:15 --PatrikChrz píše:Pak se totiž vytrácí smysl pojištění, když pojišťovna "funguje" jen když vybírá pojistné a v případě plnění nezaplatí. Pak totiž nemás mysl se pojišťovat.
Dobrovolné pojištění je jen vyhazováním peněz z okna, já to říkám už dlouho. Pojišťovat se má jen to, co je povinné ze zákona (povinné ručení), tam pojišťovnám přikazuje zákon, kdy mají plnit, ostatní komerční pojištění je jen sázkou do loterie, neb tam si upravuje pojišťovna sama, v jakých případech bude plnit, když bude pojišťovna chtít, tak si výluku vždy najde a chudý nezkušený občane, suď se pak s právními experty pojišťovny, kteří se specializují na pojišťovací právo a vyznají se nejlépe v pojistných podmínkách, protože je sami tvořili.

Rozhodně bych si proti právníkům pojišťovny nenechával radit od nějakého podnikového právníka, který nemá specializaci na pojišťovací právo.