Cestovní pojištění

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ludwar 18. 9. 2023 11:42

Ahój. Já jsem si pojištění sjednal pro sebe a celou svou rodinu (já, manželka a jedna ratolest), přes srovnávač, čistým porovnáním. A nejlépe mi vyšla Axa, na celý rok. Zkoušel jsem porovnat přes top pojištění a srovnátor.
Ludwar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod octaviampi 15. 8. 2024 15:54

Měl by někdo na tip, která pojišťovna bez řečí plní a v případě problémů je schopná je řešit? Nebude to ke kartě, separátně sjednávané cestovní pojištění. Snad Patrik?
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 8. 2024 16:09

placené pojištění už dávno nemám :). Měl jsem teď dvakrát dobrou zkušenost s Komerční pojišťovnou (k platební kartě od Komerční banky), ale to nemusí nic znamenat.

V práci dělám správce pojistných událostí a řeším škody řidičů z jejich "blbostek" . Velké pojišťovny (ČSOB, Kooperativa/ČPP, GČP, Allianz) jsou tak nějak na stejné úrovni, s každou je občas nějaký křížek. S Direct si pamatuji jen na jeden případ a tam byla bez problémů.

Totální průšvih je Uniqa, ti fakt aktivně hledají, jak zamítnout, nebo alespoň snížit. A pak Pojišťovna VZP. Do Hasičské se sice nedá dovolat a komunikace je obtížnější, ale když už se podaří, tak plní.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod aaaa 15. 8. 2024 17:15

To asi bude mit kazda pojistovna jine likvidatory na dopravni nehody a jine na cestovni pojisteni, takze muzou postupovat uplne jinak.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 8. 2024 04:00

To jo, ale nastavení tzv. "likvidační praxe", tj. jak moc ostře se snažit vše ořezat, vychází obvykle z nějaké filozofie pojišťovny - a případně motivace likvidátorů. Pokud dostávají odměny za tzv. úspory (tj. to, o kolik zkrátí původní požadavky), tak je budou dostávat napříč všemi typy pojištění.

A když se tam nedá dovolat, tak je úplně jedno, co chceš hlásit :).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod octaviampi 16. 8. 2024 08:14

Uniqa je takhle bidna i na majetek?
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod otilrak 22. 8. 2024 16:24

Je nějaký rozdíl mít cestovní pojištění ke kartě k běžnému účtu u fio (standardní debitka) a ke kartě k podnikatelskému účtu (business debitka)? Když budu mít sebe i rodinu (pojištění Gold) na business kartě, může být nějaký problém?
otilrak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod muhlfeit 13. 9. 2024 16:45

Udělal jsem si roční cestovní pojištění k platební kartě Moneta. Myslel jsem, že je budu využívat, ale situace se změnila a nyní jej nepotřebuji. Je to déle jak 3 měsíce. Mám nějakou možnost, jak to zrušit a neplatit tak zbytečně dalších 9 měsíců? Žádná "finta" mě nenapadá :)
muhlfeit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Prologer 20. 12. 2024 19:21

Víte o nějakém cestovním pojištění, které nabízí plnění při zpoždění zavazadel a hlavně při zpoždění letu bez dokládání nákladů?

Může to být jak připojištění k nějaké kartě, tak komerční placené pojištění. Ideálně nějaké za přijatelnou roční cenu a pro celou rodinu :)

Používal jsem na to teď několik let pojištění od Revolut, které dává paušál až €350/osobu při zpoždění letu či zavazadel. Bohužel ale Revolut nově bude vyžadovat aby byla celá cesta (letenky a hotel) koupena přes Revolut což je pro mě nemožné, protože to obvykle kupuji za míle/body. Hledám tedy totožné pojištění jinde.
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec

Předchozí stránka