Edit: USA jsem již vyřešil u Kooperativy.
Aktuálně hledám nejvhodnější pojištění Chorvatsko (2 dospělí + dítě). Pokud by se zaštěstilo vzít roční, tak do toho spadne třeba ještě dovolená příští rok.
Při procházení hodnocení tuzemských pojišťoven to je ale z bláta do louže. Doteď jsem využíval pojišťovnu Axa a jsem rád, že se nám nikde nic nestalo. Uniqa, Slavia, Union a další levné pojišťovny také za moc nestojí. Generalli a ČPOJ opět na houby.
Účty mám u většiny bezplatných bank v ČR (a část placených s přehazování "vidlema"), s tím že u některých mám tuším i kreditky (RB a Hello Bank), ale nevyužívám připojištění (paušální náklad i když necestuji a zpravidla nízké krytí). Byla-li by ale výhodná nabídka a šlo to po návratu zrušit, tak to vůbec nevylučuji. Tady z těchto bank
viewtopic.php?p=11960176#p11960176 nemám ani jednu.
Zvažoval jsem i zahraniční pojistku, dříve jsem při cestách využíval Chartis, která měla neúměrně vyšší krytí oproti těm našim. Díval jsem se i na pojištění Revolut, ale při zběžném prolétnutí podmínek se mi ten White Horse moc nepozdával. Navíc jsem se díky tomu dozvěděl, že v zahraničí začíná být poměrně běžná spoluúčast (exces např. 75-100 GBP u každé PU platíte vy).
Co by jste v takovém případě doporučili za pojišťovnu s dostatečným krytím?
Díky předem za rady.
Pozn.: Mám jako student i ISIC (jsem ale přes 26 let), tak jsem schopen kombinovat, ale to jsme opět u Uniqa (hodnocení viz výše) a rozdělit pojštění pro dospělé na více smluv.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).