Zdravím všechny,
po převážně neproduktivních komunikacích s různými finančními poradci a pročítáním různých nářků na internetu zkusím načerpat info zde (případně ocením odkazy na další zdroje).
Aktuální situace:
Je mi 25, pracuju na IČO, podnikání s nízkými výdaji, takže většina toho, co vyfakturuji, mi reálně zůstává. Jde řekněme o nižší desítky tisíc měsíčně. Finanční rezervu si pomalu tvořím, ale to není to, co tu chci řešit.
Žádný zdravotní problémy aktuálně nemám, ale považuju za pravděpodobné, že časem přijdou.
O co mi jde:
Rád bych měl zajištěné případy, kdy bych se vinou zranění nebo vážnějšího onemocnění stal dočasně (víc než měsíc) neschopným pracovat/vydělávat. Abych po tuto dobu dostával aspoň nějakou základní částku, se kterou se dá slušně vyžít a případně hradit placené zdravotní výdaje. O částce nemám moc představu, je reálné například aspoň něco jako 600-1000 Kč denně?
Sekundárně pak řeším riziko trvalé invalidity, třeba jen částečné. Pojištění pro případ smrti není pro mě z hlediska podmínek prioritní.
Investovat v rámci ŽP nechci.
Různá připojištění bych řešil podle konkrétní nabídky.
Otázka zní:
Jak situaci řešit? Nechat si od někoho ze schopnějších poradců nechat vypracovat pár nabídek a srovnávat?
Nebo jste někdo schopen mi rovnou doporučit, po kterých konkrétních produktech koukat?
Kterým pojišťovnám se vyhnout obloukem a které mají naopak bezproblémové jednání a rozumné výluky z pojištění? Kde tyto informace čerpat?
Díky za všechny informace a odkazy.
Prosím, aby mě nikdo nekontaktoval jinak než veřejně tady ve vlákně.