Pojištění Erasmus Norsko

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MalejKugi 16. 7. 2018 17:26

Zdravím,
jsem student (21 let) a 10/8/18 odlétám minimálně na semestr na Erasmus do Norska (Oslo). Vrátit bych se měl před Vánoci. Hledám proto adekvátní cestovní pojištění, které by pokrylo ideálně všechna nebezpečí, co mě v Norsku mohou čekat. Jedná se o velice drahou zemi, a jelikož tam zdravotní péče není zdarma, rád bych se vyvaroval mastným účtům. Navíc je nějaký druh pojištění povinný.
Hledám co nejlepší poměr cena/výkon, jsem ochoten si za dobrou službu zaplatit, pokud to opravdu má své opodstatnění. Jako student se můžu pojistit i skrze ISIC, ale rozhodl jsem se toto konzultovat s lidmi, kteří tomuto rozumějí víc než já. Rozhodně by mělo být zahrnuto pojištění léčebných výloh i úrazové pojištění. V topicu se absolutně nevyznám; další služby, které by mi pomohly a mají své reálné opodstatnění, mi nevadí. Já vlastně ani pořádně nevím, co chci... :-D
Mám také otázku, jestli se problémy s koleny (3 operace během 4 let, poslední minulý leden; vlivem úrazů i genetické predispozice) počítají jako chronické onemocnění, které vytváří značný příplatek. Momentální stav je stabilizovaný, další operace je ale stále možností.
Hodlám tam vést aktivní život, včetně sportu (i organizovaného) a turistiky, hodlám maximálně možně cestovat i do dalších zemí a nechci se v tomto ohledu nijak omezovat.
Pomohl by mi prosím někdo s výběrem?
Děkuji
MalejKugi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 8. 2018 08:58

A cestovní pojištění k tvé platební kartě jsi sondoval? Někde je to součástí účtu (např. Erste Premier), někde je poměrně solidní pojištění za pár desítek korun měsíčně (např. FIO)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor