Životní pojištění - ANO či NE?

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Stevex22 10. 12. 2019 15:32

Smrt - 100 tis.- dokud bez dětí tak zbytečné (stačí na 10tis), s dětmi alespoň 1mil, tak aby z něho zvládli platit rodinné výdaje alespoň 2 roky (berte ale v úvahu sirotčí či vdovecký důchod od státu)
Invalidita III. stupně - 500 tis. - chybí invalidity 1. a 2. stupně a chtělo by to alespoň milion a pro nižší cenu pojištění tak s klesajícím plněním do 60ti (a mezitím si splatit hypo a nějaké úspory)
Pracovní neschopnost od 29. dne - 200 Kč/den - pokud máte úspory aspoň 50tis stačí od 54. dne, pak ale vyšší (podle Vaší mzdy) od 500Kč/den
Trvalé následky od 0,1% a od 10% s progresí - obojí na 1 milion - to je celkem ideálně nastavené
Denní odškodné - 200 Kč - s úsporami alespoň 50tis není potřeba (lepší zvýšit trvalé následky na několik mega)
Hospitalizace od 1. dne - 100 Kč - s úsporami aspoň 50tis naprosto zbytečné
Závažné nemoci - 500 tis. - vzal bych s klesajícím plněním do 60ti a zvednout částku aspoň na milion a mít zahrnuty i rakoviny in-situ
Zproštění od placení - ANO - za mne zbytečné protože u většiny pojištoven platí jen pro invaliditu 3. stupně (většinou Vám přiklepnou 1. či 2. stupeň)
Stevex22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kashlanikova 20. 12. 2019 11:33

děkuji za poskytnutí smysluplného vstupu
kashlanikova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 25. 12. 2019 14:27

Mám dotaz.
Od roku 2010 mám u ČP životní pojištění Diamant (mělo by to být snad investiční)
Příští rok v srpnu konci, pojistka částka pro případ smrti či dožití je něco přes 200k
Na netu jsem zahlédl články ze některé pojistné smlouvy jsou údajně neplatné, víte o tom něco bližšího a jak se mě to při konci pojištění, kdy by pojišťovna měla částku vyplatit dotkne?
Cheetah007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MildaX 25. 12. 2019 15:12

Jak dlouho v případě opakovaných pojistných událostí trvá než to pojišťovnu přestane bavit a odrazí se to na vaší pojistce (výpovědí nebo extrémním zvýšením)? A jak moc uvažujete i tohle riziko?
MildaX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 12. 2019 16:19

Cheetah007 píše:Mám dotaz.
Od roku 2010 mám u ČP životní pojištění Diamant (mělo by to být snad investiční)
Příští rok v srpnu konci, pojistka částka pro případ smrti či dožití je něco přes 200k
Na netu jsem zahlédl články ze některé pojistné smlouvy jsou údajně neplatné, víte o tom něco bližšího a jak se mě to při konci pojištění, kdy by pojišťovna měla částku vyplatit dotkne?

Ta neplatnost je zmiňovaná ve smyslu, že bylo možné smlouvu (s právní podporou) zrušit bez poplatků a dosáhnout tak navrácení vkladu. U řádného ukončení nečekám problémy
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Cheetah007 25. 12. 2019 16:25

Aha tak děkuji za info
Cheetah007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Valnik 5. 8. 2020 16:54

Ahoj,

rad bych poprosil o radu/nazor...mam bohuzel od roku 2011 IZP, zakladano nesmyslne v dobe studii /napad rodicu/. Cca pred 5 lety jsem aspon snizil mesicni pojistne na nejnizsi moznou castku. Myslite, ze ma smysl to nechat bezet dal nebo vypovedet? Nepotrebuji nikoho zajistovat apod, hypoteku nemam a ani ji neplanuju.

Aktualne "investovano" cca 41t, odkup na konci roku 2019 25t, v kvetnu 2020 23t /ovlivneno Covidem/, ted aktualne 24t. Mam takove tuseni, ze se to behem letosniho roku zvedat uz moc nebude...v delsim horizontu tezko rict, ale ja osobne si myslim, ze tu ztratu, kterou "sezral" mistr pojistovak to nedohoni nikdy :-).

Predem diky za reakce.
Valnik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod suram 5. 8. 2020 20:25

Vypovědět, včera bylo pozdě.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod peliculiar 20. 8. 2020 22:06

Valnik píše:...mam bohuzel od roku 2011 IZP, zakladano nesmyslne v dobe studii /napad rodicu/. Cca pred 5 lety jsem aspon snizil mesicni pojistne na nejnizsi moznou castku. Myslite, ze ma smysl to nechat bezet dal nebo vypovedet?

Ahoj, řešil jsem stejný problém ve vláknu Investiční životní pojištění AXA (platné od února 2008) a naneštěstí jsem se zatím k žádnému řešení nerozhoupal. Jsem na tom v podstatě stejně, taky jsem si snížil částku na nezbytné minimum, ale údajně to jde i "zakonzervovat" a neplatit nic. Mám tam víc peněz, ale při odkupu bych nyní také přišel o nějakých 20K a neumím se s tím smířit a přijmout to. Mám v plánu každý rok kontrolovat kolik dělá odkup a podle toho se možná časem nějak rozhodnu.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mlsal 20. 8. 2020 22:19

O těch 20K si už přišel. Už se nikdy nevrátí. Jsou to utopené náklady. Jedna vejplata je pryč. No a co.

Jediná dobrá rada je:
- když potřebuješ být pojištěný, změň si pojistku na pojištění rizik a na spoření 0.
- když potřebuješ investovat, přes pojištění je to ten nejhorší způsob.
mlsal
Nadšenec

Předchozí stránka