Pojisteni spoluucasti u pronajmu auta

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Alone89 16. 4. 2024 10:03

Ahoj,
budu vicekrat pronajimat auto, zde v CR. A prijde mi, ze priplacet za nulovou spoluucast 300+Kc/den je docela dost. Existuje nejaky pojistny produkt ktery to automaticky v sobe ma? Mam napr. Erste premier nebo CSOB premium. Slo by v pripade skody pouzit pojisteni odpovednosti z tech programu na tu spoluucast nebo si to predstavuji blbe?

Diky moc za nazory a pomoc!
Alone89
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 16. 4. 2024 17:01

Pochybuji.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pulmann 1. 5. 2024 17:13

To je normální cestovní pojištění, kde je něco navíc.
A to je odpovědnost za věci užívané - půjčené.
Konkrétně půjčené vozidlo.
Ale s vaší spoluúčastí 30 000 Kč.
To znamená, když si půjčíte vozidlo a uděláte na něm škodu třeba 100 000 Kč, tak za vás pojišťovna zaplatí 70 000 Kč a 30 000 Kč zaplatíte vy.

Připojištění půjčeného vozidla . Spoluúčast na půjčeném vozidle 30 000 Kč
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vklatil11 1. 5. 2024 17:17

Taky jsem o Axe přemýšlel, obzvláště po té co mi skončila pojistka u worldwideinsure a nová pojistka byla dražší než vloni. Ale Axa nemá v pojištění obsažen živel, mají pouze nehodu. Po té co mi na Sicilii drobný výbuch sopky totálně zničil vypůjčené auto (spolúčast 1800€), chci mít krytá všechna rizika zaplatil jsem znovu worldwideinsure.
vklatil11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pulmann 1. 5. 2024 17:23

Zkuste si to tam cvičně sjednat, pošlou vám pojistné podmínky. Můžete cvičně sjednat a nezaplatit, pak pojistná smlouva nevznikne. Nebo se jich tam zeptejte. Oni to tam píší trochu zmateně, záhadně.

-- 1. 5. 2024 17:26 --

Půjčovna určitě měla auto havarijně pojištěné, na to se vztahuje i živel.
Měli to asi uplatnit ze své pojistky, zvláště, když jste to nemohl ovlivnit.
Asi tam nebylo žádné vaše zavinění.
Ale záleží na smlouvě o pronájmu.
A pro něj asi bylo výhodnější zkásnout vás.
Možná dostal peníze i od pojišťovny.

vklatil11 píše:Taky jsem o Axe přemýšlel, obzvláště po té co mi skončila pojistka u worldwideinsure a nová pojistka byla dražší než vloni. Ale Axa nemá v pojištění obsažen živel, mají pouze nehodu. Po té co mi na Sicilii drobný výbuch sopky totálně zničil vypůjčené auto (spolúčast 1800€), chci mít krytá všechna rizika zaplatil jsem znovu worldwideinsure.

-- 1. 5. 2024 17:27 --

Všechny pojistky jsou dražší než vloni.
pulmann
Nadšenec