Cestovní pojištění k platební kartě

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod muhlfeit 24. 4. 2024 19:14

Ahoj, hledam vyhodne cestovni pojištění k platebni karte. Rodinne, na opakovane vyjezdy, Evropa. Idealne od 90 dni pobytu na jednu cestu. Zatim se mi nejlepe jevi BNP Paribas Cardif, ktere nabizi Moneta k beznemu uctu/karte. Limit 5 mil./os. po Evrope (rodina) za 99 Kc/mesic. A pak od Creditas banky. Drive bylo dobre od Fia, ale to se mi dnes zda drahe na ty limity. Mate nejake tipy/poznatky?
muhlfeit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod curvecardik3 24. 4. 2024 22:27

KB Top zdarma.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bond2 25. 4. 2024 05:57

https://www.csobpremium.cz/produkty-a-s ... -pojisteni
rozklikni
+ Rozsah pojištění a limity pojistného plnění
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cz01 25. 4. 2024 06:51

Ještě tu chybí treba Raifka https://www.rb.cz/osobni/ucty/bezne-uct ... ucet?an=wp od května nové podmínky obrat 50k
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 4. 2024 09:30

Různé privátní a prémiové účty obsahují cestovní pojištění zdarma.

Sám mám pojištění k účtům od ČS (Erste Premier), ČSOB (ČSOB Premium) a KB (TOP nabídka tam je nějaká pojistka k debetce a pak další pojistku mám ke kreditce MC World Elite, která je k TOP nabídce zdarma, jinak je placená).

Pro mne je nejzajímavější ČS, protože pojistka obsahuje i rizikové sporty (pro mne důležité potápění).

Pro to, aby byly účty vedeny zdarma je třeba splnit různé podmínky. Nejtěžší je má ČS (zůstatek, výše úvěru případně kombinace s obratem), nejsnazší ČSOB (obrat 50 tisíc a 3 platby kartou, ale očekává se do konce roku zpřísnění, zatím není jaské jaké). Někde mezi je KB, tam stačí jen obrat, ale zase vysoký 100 000 Kč (počítají se 2 nejvyšší platby v měsíci, není tak možné ho "složit" z mnoha malých plateb).

Rozsah služeb ke kartám je větší, některé mají i třeba asistenci na silnici (KB má i u jízdního kola, nejen u auta), vstupy do letištních salonků, concierge a další.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Bond2 25. 4. 2024 09:48

ČSOB má rizikové sporty i tvoje potápění:
"27. Rizikovými sporty se rozumí zejména: americký fotbal, bojové sporty, box, bungee jumping (skok na gumovém laně), canyoning za účasti odborného instruktora, cyklokros, dostihový sport, horský ultramaraton, jízda na „U“ rampě ve skateparku, jízda na vodním skútru, judo, karate, kickbox, kitesurfing, landkiting, námořní jachting, potápění s použitím samostatných dýchacích přístrojů do hloubky 40 m včetně, rafting nebo jiné sjíždění divoké vody od II. do III. stupně obtížnosti včetně (dle alpské stupnice hodnocení řek) při nezvýšeném průtoku vody, sjíždění náročných terénů na kole včetně tzv. downhill, rugby, rybolov na moři, řeckořímský zápas, skoky do vody z prkna, surfing, via ferrata stupně obtížnosti A, B a C (dle rakouské klasifikace), F, MD a D (dle italské klasifikace), vysokohorská turistika v terénech
nad 3 500 m n. m. do 5 000 m n. m. včetně, vzpírání.
Za rizikové sporty jsou dále považovány jakékoliv sporty provozované při soutěžích amatérských sportovců pořádaných jakoukoliv organizací, včetně veškeré přípravy k nim."
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 4. 2024 13:11

Díky za opravu, měl jsem za to, že to tam není, možná to tam přidali? No, tím lépe.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod muhlfeit 25. 4. 2024 16:26

Dekuji vsem. CSOB nemam moc rad, ale ma 120 dni pojisteni na jednu cestu, coz je super :) Rizikove sporty osetreny mit nepotrebuji. RB ma kratkou dobu pro jednu cestu. Asi se mi nejvice libi to KB. Jeste projedu podminky.
muhlfeit
Návštěvník