Mám pojistku u ČPP na nemovitost. Součástí pojištění jsou vedlejší stavby.
Pojištěná nemovitost (RD) je ve smlouvě označena číslem popisným a evidenčním (nikoli parcelním číslem).
Na pozemku s jiným parcelním číslem než na kterém je nemovitost (viz výše) chci stavět garáž a kryté stání. Tato parcela sousedí s parcelou na které stojí RD. Představte si to jako dlouhou nudli.
Potřeboval bych tyto vedlejší stavby samostatně pojistit, protože předpokládám, že bych s označením přes číslo popisné a evidenční v případě PÚ nepochodil. Sice bych tvrdil, že mám připojištěny vedlejší stavby, ale už by nebyly na parcele na které je RD.
Máte s tímto praktickou zkušenost? Stávající pojistku se mi měnit (rozšiřovat) nevyplatí, protože přijdu o velmi štědrou slevu a zdraží se s mírným navýšením pro vedlejší stavby na dvojnásobek (ano, opravdu). Ještě to zkouším uhrát na změnu ve smlouvě, kdy se tam dopíše pro jistotu to parcelní číslo, kde bude stát garáž a kryté stání.
Vidím to tedy v případě neúspěchu tak, že bude potřeba pojistit garáž jako vedlejší stavbu samostatně a ohlídat si, že je pojištěn také uskladněný materiál (podmínka stavební firmy). Pokud se vám povedlo tohle za výhodných podmínek v rámci nějakého pojistného produktu (popř. známého s "agenturním kuponem" ke konci roku) vyřešit budu vděčný za doporučení. Jinak bych asi oslovil klasicky makléře a pojišťovny se shodnými parametry a doufal v nejlepší výsledek.