wit.cz píše:
PatrikChrz: rozumím, ale tady se do určité míry asi předpokládá, že člověk z nějakého důvodu nahodile nemocenskou čerpat bude,
přesně tak, a proto jsou nějakým způsobem ošetřeny ty nejčastější, jako klasická týdenní chřipka (právě karenční dobou), nebo "zhoršení aktuálního zdravotního stavu". Pokud to pojistka nemá, promítne se to do ceny pojistného (protože v ceně pak musí být zahrnuty nejméně 4 týdny nemoci každý rok, aby byla pojistka "na nule").
Když jsem pracoval v pojišťovně a dostali jsme informace o tehdy novém produktu, tak jsem si to počítal horem/dolem a prostě mi vyšlo, že se to nemůže vyplatit při alespoň průměrné nemocnosti (a že já ji mám výrazně podprůměrnou).
wit.cz píše:
Ještě si tedy projdu nabídky a zjistím, co přesně budou chtít, ale mám trochu obavu, aby jakýkoliv byť drobný zdravotní problém nebyl dopředu vyloučen v případě zhoršení. Imaginární příklad - bolí vás záda, lítáte po neurologii/ortopedovi několik let, pojistíte se, následně vám diagnostikují třeba bechtěrevovu nemoc a následuje dlouhá nemocenská, která pak nebude krytá s poukazem, že počátek potíží vedoucí k finální dg se datuje před počátkem pojištění. Nebo třeba kašlete dlouhodobě, pojistíte se a pak se z toho vyklube cokoliv vyžadující nemocenskou.
Dá se očekávat, že to takhle bude fungovat. Maximálně, za výrazně vyšší pojistné, se můžeš dopracovat tomu, že ti pojišťovna zaplatí omezený počet dní za rok (které si ale "předplatíš" v ceně pojistného)
wit.cz píše:Těch příkladů může být tisíc a jeden a těžko obecně předjímat, jak se k tomu daná pojišťovna postaví, ale byl bych celkem skeptický ohledně plnění.
Myslím, že se to dá předjímat celkem dost snadno

Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.