Anonymous píše:ááá opět znalý pan Chrz, četl jsem mnoho bludů z vaší klávesnice. Doporučuji číst, učit se a nejprve se seznámit s problematikou a potom diskutovat. Už jsem na různých forech četl Vaše nápady hodné zasmání, ale určitě ne pravdy.
Kolik znáte penzijních fondů, kde si založíte cokoliv, když přijedete na vozíkou s plnou invaliditou??? Kdo Vás pojistí nebo Vám dokonce započne vyplácet invalidní rentu, pokud jste invalidní????
A to je právě PF Komerční banky. Pokud vložíte jednoráz, předplatíte nebo si naspoříte, máte možnost po třech letech započít čerpat invalidní rentu, žádné vyrovnání, ovšem také může být, ale rentu, podle výše peněz i dobu placení, ale jde o to, že jste tam přišel jako invalidní člověk!!!! Někde jinde to najdete??? Se všemi výhodami, státními příspěvky, prostě se vším jako invalida dostáváte invalidní rentu?? Kde toto je obvyklé jinde??
Nic ve zlém, ale již po několikáté čtu celkem slušné věci, které jsou minimálně nepravda, jako třeba příspěvky v dětském pojištění, kdy absolutně netušíte co to je investiční pojištění pro děti, jak je konstruováno a jaké jsou garance a záruky, ale živě diskutujete o tom, co absolutně neznáte. Doporučuji se vzdělat a poté argumentovat zaručenými zprávami. U nás je školení zdarma.
Hezký den.e/quote]
Čekal jsem, kdy se diskuse zvrhne v osobní útoky.
Já se alespoň neschovávám za anonymitu a uvádím celé (a pravé) jméno.
Vysvětlil jsem pojem "invalidní penze" u penzijního fondu proto, že spoustu lidí se při zaškrtnutí "invalidní penze" ve formuláři penzijního (při)pojištění domnívá, že "dostanou něco zadarmo". Že když budou invalidní, fond jim začne vyplácet nějakou rentu, bez ohledu na to, kolik naspoří (ale tak to není, dostanou zpět pouze vlastní peníze + zhodnocení + příspěvky; když jich je hodně, může to stačit i na malou rentu, ale většinou se stejně vyplácí jednorázové vyrovnání). Jak už jsem psal, kdysi jsem pracoval pro Českou pojišťovnu (nyní dělám v obchodě s hodinkami, takže mimo finance a nemám důvod doporučovat finanční produkty) a tím pádem jsem trochu "přičichl" i k jejímu penzijnímu fondu a tam tato možnost byla taky, tak mě nenapadlo že jiné fondy to nemají. Nemají totiž důvod to nenabízet. Neznamená to pro ně žádné riziko. Můžete říct, které fondy "invalidní penzi" nemají? Docela by mě to zajímalo. A sjednat si penzijní jako invalidní člověk? A proč ne? V ČP jsme je sjednávali běžně, pokud jsme se vůbec dozvěděli, že klient je invalidní (bylo to po telefonu), vůbec jsme se na tohle totiž ani neptali. Pro penzijní fond to není vůbec důležité. Tím, že produkt penzijní pojištění neobsahuje žádné riziko, tak nemají důvod se na to ptát.
Invalidní člověk si klidně může sjednat i životní pojistku. Buď běžnou (záleží totiž na tom, proč je invalidní, na skutečném zdravotním stavu; samotné "přiznání invalidního důchodu" není vylučujícím faktorem pro sjednání běžného životního pojištění, i když je vysoká pravděpodobnost že pro aktuální zdravotní stav pojišťovna klienta do běžného životního pojištění nepřijme), nebo speciální. ČP měla třeba pojistku, která se uzavírala úplně bez zkoumání zdravotního stavu. Byla sice dražší, byla tam jakási 3 letá ochranná lhůta, ale šlo to (a jestli to nezrušili, sjednávají jí dodnes

Způsobů, jak získat rentu je víc. Existují životní pojištění s okamžitou výplatou, vhodné produkty nabízejí i banky. Speciální termínované vklady se zvýhodněným úrokem, možností investování do fondů a nějakou roční anuitní splátkou. Možná dokonce je to i nejlepší volba. Na rozdíl od fondů a pojišťoven za vklady v bankách ručí fond pojištění vkladů (tedy vlastně stát), za peníze v pojišťovnách a fondech neručí nikdo. A rozhodně se Vás v bance při sjednání nějakého "rentiérského produktu" nebudou ptát, jestli jste invalidní.