od Slavek69 15. 5. 2006 01:54
Toto je rada nad zlato, jen co je pravda. Na to snad fungují nezávislí finanční makléři a Ti to za klienta udělají. Vždyť pro klienta je vždy lepší, když mezi ním, bankou, pojišťovnou a jakoukoli finanční institucí stojí renomovaní a zkušení finanční makléři. Ne dealeři a pojišťováci, ale FINANČNÍ MAKLÉŘI. Prosím přísně rozlišovat a nezaměňovat. Vždyť klient je před bankou a pojišťovnou jako nahý. Tam mu právě obvykle nepomohou. Vždyť ani nemůžou. Jak asi mohou pro klienta vybrat přesně to, co potřebuje, když mu můžou nabídnout jen produkty své banky a pojišťovny, nemluvě o tom, že ani nemají přehled o ostatních produktech mimo svou finanční instituci. Každý klient je individualita a jako taková se musí posuzovat. Individuálně pomoci a nastavit produkty tak, aby klient měl vše co potřebuje a přitom to nezatížilo jeho rozpočet a on se nemusel zříkat svých potřeb, zálib a koníčků. Mimo to, já jsem zvyklý si své klienty opečovávat a to můžu jedině tehdy, když jim budu umět nabídnout komplexní servis, včetně vyřízení nesrovnalostí ve výpisech, likvidace poj. plnění atd. Vždy jsem nepříčetný, když mi klient předloží, co má doma za smlouvy a já provádím anylýzy. To, co tam napáchali za zvěrstva právě ti rádoby Finanční poradci, za které se vydávají a přitom těm lidem vůbec neporadily, jen jim prostě prodali smlouvy, se kolikrát příčí lidskému rozumu. Jeden příklad za všechny. Žena, svobodná matka se třemi dětmi, toho času na mateřské dovolené, uzavřela stavební spoření. Tři smlouvy, pro sebe a pro dvě děti na cílové částky 40.000,- Kč. Měsíčně na každou smlouvu spořila cca 200,- Kč. Asi po roce za ní přišla dealerka a přesvědčila tuto maminku, aby si navýšila cílové částky u všech smluv na 300.000,- Kč. Už jí však zapoměla říci, že by měla měsíčně spořit 0,5 % z cílové částky, jinak se může v krajním případě stát i to, že ji budou smlouvy vypovězeny. Tato maminka dále poctivě ukládala na tři smlouvy 600,- Kč , ale jaké asi bylo její zděšení, když jí přišly výpisy ze stav. spořitelny a ona měla na všech třech smlouvách mínusy, protože jí strhly doplatek 1% za uzavření smlouvy, což činilo u každé smlouvy 2.600,- Kč. Tak takto se chovají dealeři. Myslíte, že té ženské šlo o tu nebohou maminku a nebo o svou peněženku? Lidi ani kolikrát neví, co mají doma, přitom kolikrát stačí jen malé změny smluv a hned je vše OK. Proto se o lidi starejme pořádně my a neposílejme je do bank a pojišťoven. Já pak musím u takových klientů doslova čarovat, abych jim nastavil bonitu pro banku a ta jim dala úvěr. Mysleme na to, že když jim pomůžeme vydělat peníze, tak budeme mít stále práci a komu pomáhat. Naopak, když je budeme obírat, už to zabalme rovnou.