Úrazové pojištění

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod papshop 24. 2. 2010 16:58

Jmenuje se to trvalé následky úrazu (to co máte vy označeno invalidita - na to pozor) a denní odškodné.
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod anonymni 24. 2. 2010 17:50

a co tohle ?
http://www.wuestenrot.cz/cz/produkty/zi ... -pojistka/

varianta C - zakladni urazove pojisteni 100 000 Kc
mesice: 49 Kc
anonymni

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 2. 2010 17:56

Jestli je cena úměrná výkonu neposoudím, faktem je, že 776 Kč / rok je fakt nic. Ty pojistné částky se mi zdají malé, co myslí pojišťovna pod "invalidita" a "plná invalidita". Jestli je to tak jak píše papshop, že "invalidita" jsou trvalé následky, tak 300 000 Kč je zoufale málo, to je částka, která absolutně nic neřeší.
Já vycházím z toho, že už úraz ohodnocený jako 20 % tělesného poškození může znamenat vyřazení z pracovního procesu - a v tomto případě by krytí mělo být tak velké, aby postiženému zajistilo vlastní bydlení (i kdyby to bylo jen 1 + 1), protože z (částečného) invalidního důchodu bude jen obtížně platit nájem a dále splacení všech dluhů.

Ta plná invalidita 1,2 milionu už vypadá líp, ale stále to není žádný zázrak. Podle mého bys měl smlouvu vybírat obráceně - tedy říci si, co vlastně potřebuješ a pak hledat pojišťovnu, která nabídne to, co potřebuješ nejlevněji.

Doufám, že se nemýlím, ale zrovna s pojišťovnou Victoria nemám úplně dobrou zkušennost. Zajímal jsem se o ně před lety, když jsem si vybíral, u koho budu uzavírat cestovní pojištění (léčebné výlohy). A oni byli tehdy jediní, kdo je nabízel bez omezení částky. Tak jsem se tam vypravil, že bych rád pojistné podmínky - pán se dost ošíval na co že je chci - bylo to dost nepříjemné jednání. Mám pocit, že nakonec jsem je ani nedostal.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 2. 2010 17:57

konstruktiwa píše:a co tohle ?

Tak to si děláš srandu, ne? Úrazové pojištění na 100 000 Kč? Co tahle částka ve tvém případě řeší? To si raději zajdi na 2 piva. :-)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod anonymni 24. 2. 2010 20:48

souhlasim, tak jsem asi dosel k zaveru ze nejlepsi pojisteni = zadne pojisteni
anonymni

Odeslat příspěvekod S474N 24. 2. 2010 21:42

konstruktiwa: pokud nemas PROC se zajistovat, tak je logicke, ze pro tebe pojisteni nema smysl.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod papshop 24. 2. 2010 21:53

konstruktiwa píše:a co tohle ?

Tak na takové se vykašli úplně. Jak tu psal Patrik i S není to k ničemu.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod papshop 24. 2. 2010 21:59

PatrikChrz píše:Jestli je cena úměrná výkonu neposoudím, faktem je, že 776 Kč / rok je fakt nic. Ty pojistné částky se mi zdají malé, co myslí pojišťovna pod "invalidita" a "plná invalidita". Jestli je to tak jak píše papshop, že "invalidita" jsou trvalé následky, tak 300 000 Kč je zoufale málo, to je částka, která absolutně nic neřeší.

Tady došlo k nepochopení Patriku, psal jsem že invalidita je něco jiného než trvalé následky - hlavní rozdíl je v posouzení invalidity - to už jsme tu řešili jinde. Takže takové pojištění s ohledem na dnešní posouzení invalidity je úplně k ničemu - nehledě na ty pojistné částky které neřeší vůbec nic. A doporučil jsem, pokud nutně potřebuje, ať hledá trvalé následky a denní odškodné.

Ale na druhou stranu, už nemám čas se tím zabývat jen tak, abych mu zpracovával pojistnou analýzu a vybíral vhodné produkty. Buď ať se tím prokouše sám, nebo si najde někoho, kdo mu pojištění vybere takové, jaké potřebuje.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 2. 2010 05:21

konstruktiwa píše:souhlasim, tak jsem asi dosel k zaveru ze nejlepsi pojisteni = zadne pojisteni

závěr není úplně správný. Pojištění má být uzavřeno na taková rizika a hlavně takové částky, které něco řeší.
Pokud jsi sám, nemáš žádné dluhy a máš vlastní byt, můžeš si dovolit být nepojištěn. Když budeš mít hypotéku, měla by jít z pojištění bez problémů splatit.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod anonymni 25. 2. 2010 22:06

kazdopadne diky za nazory, nejak uz si s tim poradim (snad)
anonymni

Předchozí stránka