Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
pes4 píše:Já jsem vozidlo další den umyl a prohlédl a zjistil jsem rozsah nepatrně vyšší.
pes4 píše:hm jasně. tomu rozumím. ale pak je celá procedura, kdy škůdce se k vině hlásí a likvidátor odsouhlasí rozsah opravy zbytečná a celý průběh likvidace až do jakési konečné fáze stojí "na vodě" a poškozený vlastně do poslední chvíle neví, jaký rozsah bude uznán či uhrazen. Naivně jsem si myslel, že když likvidátor při prohlídce uzná rozsah poškození a v těch intencích proběhne oprava, že tím to končí a poškozený je prostě odškodněn...m/quote]
radim33 píše:Na školení v České nám zdůrazňovali, že pro uznání pojistné události - škody z dopravní nehody musí být policejní protokol. Konec, tečka.
Možná je to i v pojistných podmínkách, to už přesně nevím.c/quote]
vilik píše:Já připojím také jeden dotaz. Co když pojišťovna uhradí jen zlomek skutečné ceny opravy. Je jedno, zda ji udělal autorizovaný servis, nebo garážista. Výše plnění nestačí ani na zakoupení nových ND, natož na opravu. A starší díly, nebo druhovýroba se nevyskytuje.
Jak postupovat potom?t/quote]
radim33 píše:Co vím já, co se týká ceny opravy, tak plná cena opravy je hrazena automaticky tehdy, když byla oprava provedena v servisu autorizovaném pojišťovnou. Pokud byla oprava provedena jinde, pojišťovna nemusí uznat náklady v plné výši a asi to taky v praxi dělá. Ostatně proč by podporovala autoopravny, se kterými nemá smlouvu a kde tudíž nemá kontrolu nad kvalitou opravy, nad kvalitou náhradních dílů, nad možností pojistného podvodu - opraví i to, co by se nemuselo a v neposlední řadě i nad tím, že nesmluvní neznačkové garážové opravny si mohou účtovat nižší ceny
radim33 píše:.Co se týká ceny poškozených a zničených věcí, musí být už při uzavírání smlouvy pojištěný seznámen s tím, jestli pojistné plnění bude v nových cenách, neboli pojišťovna vyplatí třeba za zničené auto částku rovnající se ceně nového auta stejné nebo podobné třídy nebo v časových cenách neboli pojišťovna vyplatí částku, kterou by pojištěný získal prodejem svého ojetého auta před havárií. Ostatně musí to být v pojistných podmínkách. Je jasné, že komfort pojištění i pojistné se v takových případech výrazně liší. Jinak toto rozlišení je v případě majetkového pojištění jeden ze základních parametrů tohoto pojištění a je s podivem, že se to tady vůbec probírá. /quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků