Problémy s plněním pojistné události /dopravní nehoda/ ČP

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jeňaz 16. 8. 2009 12:17

wrrong píše:
jeňaz píše:Už jsem zažil spoustu instantních frajerů co si mysleli, že se v občanskoprávním sporu obhájí sami a skončili vždycky u pravomocných rozsudků v jejich neprospěch. Dej si studenej obklad.

A já znám spoustu borečků, co si myslej, že jim stačí zaplatit si právníka a pak se divěj, když jen platěj poplatky a prohrávaj spory. Člověk by si totiž měl dopředu rozmyslet, do čeho jde, s čím tam jde, s kým do toho jde, proti komu jde a zda případně unese důkazní břemeno. Právníkovi to je totiž jedno, ten si přijde na své, ať vyhraje nebo prohraje.

Oprávněnost nároku by si měl každý skutečně zvážit, nicméně stále platí, že se neobhájíš sám.
jeňaz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 16. 8. 2009 12:57

wrrong píše:Já to nepotřebuji. Já ji mám dopředu prokouknutou. Typický pojišťováci, kteří vydělávají na lidské hlouposti.

Ano, to evidentne. Hlavne jak ji mas prokouknutou jasne vyplyva z toho, co tady pises. Proste ani nemas ánung o tom, co to je zac.

wrrong píše:A já znám spoustu borečků, co si myslej, že jim stačí zaplatit si právníka a pak se divěj, když jen platěj poplatky a prohrávaj spory.

A proto jsem takovej borecek, ze si radeji zaplatim DAS a ty pravniky potom za me hradi oni.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Joezbrna 10. 3. 2011 11:28

Oživím jedno starší vlákno:
Máte někdo zkušenost s ad-hoc asistenčními službami zastupování v případě nezaviněné nehody? Nehody.cz, nehodovasluzba apod.
Vypadá to pohodlně, nemám čas a nervy dohadovat se s pojišťovnou viníka a nechat se ojebávat na údajném zhodnocení zbořeného auta. Teoreticky bych si to mohl nastudovat sám, na problematické body si vzít svého právníka.
Ale když provozovatel té služby má celý proces v malíku a (podle něj) je právní nárok i tuto službu si nechat zaplatit od pojišťovny viníka, tak tu vidím slušný prostor pro ušetření mého času i pro jeho zisk. Teoreticky by to fungovat mohlo.
Máte ale někdo praktickou zkušenost nebo alespoň referenci z první ruky?
Joezbrna
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 10. 3. 2011 11:39

Realna zkusenost je ta, ze misto novych dilu ti to opravi starejma z bouracek a po pojistovne chteji full price za nove.

Druha realna zkusenost je tak, ze zrovna hosi z Nehodovesluzby jsou kolikrat na miste driv, i nez samotna Policie, nahoda, ze?

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 10. 3. 2011 11:53

Teoreticky to fungovat může, prakticky jsou jejich služby předražené, takže jim to pojišťovny odmítají platit.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod ivok24 10. 3. 2011 21:53

Loni Mam zkusenost s nehoda,cz, jestli je to teda ono... :-) Loni z jara do mě zezadu na křižovatce narazila taková švarná robka, uznala vinu (no auto nebylo její, ale naštěstí nebyl problém), švestky jsme nevolali, sepsali jsme akorát ten formulář pro pojišťovnu ... Zkušenost celkem dobra, fungovalo to tak jak mělo a jak jsem očekával. Auto opravili, půjčili mě jiné, nemusel jsem nic platit, nikam jezdit, nikam chodit, nic zařizovat... stačilo se jim upsat :-)

Na druhou stranu musim říct, že to bylo takové právně kostrbaté - dal jsem plnou moc jejich právníkovi (kterého jsem nikdy neviděl), aby mě zastupoval, dostal jsem od nic "bezúročnou pujčku", abych nemusel nikam chodit a nechat si proplácet faktury za půjčení auta atd. Pojišťovna viníka odmítla hradit všechno, nicméně ten zbytek, co bych měl doplácet, mi byl odpuštěn (asi je to fakt dobrej byznys). Co bylo fakt špatné byla kvalita servisu - oprava trvala skoro měsíc, i když původně slibovali že to bude za týden, a dveře do kufru od té doby prostě správně nefungují... vzhledem k tomu, co mám za vrak, to už ale nemá moc cenu řešit.

Takže celkové to bylo fajn, stačil jeden podpis a všechno se zařídilo samo, ale má to i jistá rizika a úskalí ... :-)
ivok24
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Joezbrna 11. 3. 2011 09:31

Satan: to že jsou na místě dřív než PČR by mi ani tak nevadilo v okamžiku, kdy bych si chtěl jejich službu objednat ;-) Je to podnikání, a zakázky si musí nějak shánět.

S těma starejma dílama: nabízí možnost opravy v mém servisu. Vzhledem k tomu, že jedno z provozovaných aut je firemní, ne leasing a v záruce, jiná možnost ani nepřipadá v úvahu. A i u druhého auta bych trval na servisu, který mám osvědčený.
Joezbrna
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 11. 3. 2011 09:36

Joezbrna: pokud si zakazni schani tak, ze uplaci uredni osobu, tak ja s tim tedy problem docela mam.

Jinak s temi servisy bych to nevidel az tak ruzove a nedelal si iluze, ze ti tam opravdu daji nove dily tak ci tak.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Joezbrna 11. 3. 2011 09:44

Jj, značkový servis Škoda, jeden z největších v Praze:-( Ale tam si nemohu vybírat.

Ale u toho soukromého znám majitele a věřím mu.
Joezbrna
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Joezbrna 11. 3. 2011 12:50

Tak zatím dík za informace.
Kromě stížnosti na jejich servis, ještě nějaké varování či rizika?
Joezbrna
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 11. 3. 2011 13:57

Co vim, tak Nehodova sluzba nabourana vozidla prevazi na valnicich do Prahy, kde se opravuji.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Joezbrna 14. 3. 2011 15:43

Tak jsem je obeslal dotazem:

Nehodovasluzba trvá na opravě ve svém smluvním servisu.

Naopak nehoda (MM Car) mi výslovně potvrdila, že můj servis není problém.
Joezbrna
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 14. 3. 2011 16:23

Ja nejak nechapu, proc trvat na techto sluzbach. Kdyz je rozumnej servis, tak se muzete ve finale sabnout a vsichni jsou spokojeni.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Joezbrna 14. 3. 2011 16:42

Nepotřebuju vydělat pár litrů na dílech. Stačí mi nebýt ojebán pojišťovnou.

Shánět levný odtah, který má zrovna volný valník, ubytování nebo dopravu osob a nákladu, náhradní auto patřičné úrovně a stavu, prohlídku likvidátorem pojišťovny, zajištění financování opravy tak, abych do toho nemusel nasypat svý prachy a čekat, co a kdy se pojišťovna uráčí zaplatit, kompletaci všech papírů a vymáhání dalších nákladů (ošetření, ušlý výdělek apod.).

Ano, jsou plný internetový fóra radilů, co mají tohle všechno v malíku, ví kam si zavolat a co si pohlídat. Já na to nemám čas. Proč bych to nepřenechal někomu jinému, když on si to vyúčtuje pojišťovně? Já bych si představoval po havárce přistavit náhradní auto, a řekněme 2 týdny po nehodě si dojet pro své vozidlo uvedené do původního stavu, a nechci s tím mít víc starostí než řekněme 3 podpisy. Když mi to nezařídí viník, potažmo pojišťovna, tak si to objednám na jejich účet jinde. To je podle mne fér.
Joezbrna
Nadšenec

Odeslat příspěvekod audiobullys 26. 7. 2011 22:57

prihodim svou zkusenost s KOOperativou.
mam u nich pojisteno jedno auto, zpusobil jsem nakou skodu, nahlasil na druhy pokus na infolince, jelikoz spousta pakaze neni schopna si dohledat v systemu flotilove pojisteni.
no nikdo mi nedal vedet jestli je skoda uz po mesici vyresena, tak jsem si z dlouhy chvili zavolal otravovat babky na infolinku, volal jsem parkrat, vsechno okej pane, okej mate podklady v poradku.
a najednou hola hola, naka borka mi vola nazpatek, ze asi nahodou si neco precetla v dlouhy chvili a ze pripad je predan na CKP ,ze si me nedohledali ,ani podle RZ, podle VINu, RC, nic.
tak jsem to zkusil na 2 pobockach koopky zjistit kde je kamen urazu.
az na druhy pobocce byla pani ochotna se chvili stourat ve flotile co ma 400 aut, na my cislo smlouvy to sice naslo me jako vlastnika, ale auto ,rz, vin tam byl uplne jinej. pani napadlo srovnat vinko s databazi a hned zjistila ze to cizi auto ma samostatnou smlouvu taky u nas ve flotile.
takze nakej jouda pri zadavani udaju do systemu koopky zmastil moje udaje - posunul se mu celej radek kdyz chybela RZ u myho kupovanyho auta a razem na 2 smlouvy zapsal jedno a to stejny auto , jeste ze mi tam zustal aspon udaj ze jsem vlastnikem toho auta.
no zejtra si zavolam jeste na ckp a zeptam se jestli uz mi neposlali nakej dopis ze nemam pojisteny auto a jestli uz neco odeslali ,tak se muze kooperativa tesit na par milionu pokuty za ten svuj bordel.
likvidator dement na entou vidi na smlouve me jako vlastnika a odlisny auto a je linej zavolat ,kdokoliv z koop je linej a neschopnej vyhledat v systemu flotilu a podle data pocatku smlouvy si zjistit informace ,este jim jak debil pri nahlaseni udalosti rikam ze zadnou skodu fabii nevlastnim co tam maj uvedenou. nikdo proste nezvedne prd.el a tlf a nezavolaj abych se k tomu vyjadril, takze hosankove maj smluvu ,ale za blbost se plati.
nastesti jsou tu dva urady ktery nad nima bdej a to cnb a ckp,takze si je muzou podat v mlionovejch pokutach.
chudak pani, diky dementum z kooperativy dosud nevidela penize za opravu poskozenyho auta. jsem zvedavej jak takovej omyl pani nahradej, smejdi jedni.

defacto je to uplne jedno ze je to flotila, pokud je to smlouva zaslana papirove tak ji stejne nekdo cvaka do systemu, ale kdyz si nekdo bude kupovat novy auto ,ci dovezeny bez RZ tak diky laxnimu pristupu takovejchdle mam.rdu, mu spatne zadaj auto do systemu a mate vymalovano ,uz jim to tam ani nikdo nekontroluje ze maj treba 1 vinkod na 2 smlouvach , driv si to prej hlidali ale ted na to zvysoka kacej. a ani kdyz jim to clovek hlasi ze to maj spatne to auto na smlouve tak je to nezajima a nikdo vam to neopravi
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka