Výběr pojištění

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pecuch 24. 3. 2007 22:17

Ahoj,
chtel bych od vas poradit. Je me 25 let, pracuji v bankovnictví, příjem cca 21000 hrubeho, hraji fotbal rekreacne, motorka, lyze, ...
Chtel bych si zaridit pojisteni hlavne na kryti trvalych nasledku urazem, popripade smrt. Vyhledove behem roku az dvou si chci kupovat byt na hypoteku, cca 1 500 000,- tak pojistnou castku na smrt aspon ten milion. Premyslim jestli vzit rizikove nebo izp pojisteni. Jako horkyho kandidata mam IZP od Generalli, Clever Invest, za cca 500/M s temi trvalymi nasledky. Mozna jeste IZP od CP Profi invest nebo finance life od Uniqy. Delal jsem dva roky pro OVB a toto byly nejlepsi pojistky. Diky za kazdou rozumnou radu. Chtel bych to jako pojisteni, ale pripadna castka na IZP ktera by se kumulovala, i kdyz to nebude nic moc by se hodila jako nejaka ta rezerva. Vim, ze IZP je v prvnich deseti letech dost ztratove, ale na 500/M to zase tak neboli a ty trvale nasledky jsou tam dost levne. Radek
2016 Ford Mondeo 2.0 TDCi
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vladik 25. 3. 2007 09:59

Já mám úrazové pojištění pojištěný na dvonásobek žádný životní mě nikdo nedonutí uzavřít je to díra na peníze.
Vladik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lyonnais 25. 3. 2007 11:17

Jaký produkt úrazového pojištění máte? Kolik za něj platíte?
Lyonnais
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pecuch 25. 3. 2007 11:42

No jasne, chci spis odpovedi, co mate, kde a za kolik, jaky kryti? Klidne si vezmu nejakou urazovku, jen nevim kde. Myslim ze treba Kooperativa ma dobry urazovky, mozna Generali, jinak nevim.
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vladik 25. 3. 2007 11:54

jé tak kolik platíme nevím ale je to tuším u český pojišťovny a když to byla máma zvedat jako navyšovat pojistku tak jí nutili životní. Nevím jestli se vůbec ještě poskytuje :roll:
Vladik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lyonnais 25. 3. 2007 13:10

Vladik píše:jé tak kolik platíme nevím ale je to tuším u český pojišťovny a když to byla máma zvedat jako navyšovat pojistku tak jí nutili životní. Nevím jestli se vůbec ještě poskytuje :roll: /quote]

Pokud můžu říct, tak česká má nejhořší urazovku, doporučil bych Flexi - plnění po denniho odskodneho po 8 dnech za bezkonkurenční ceny.
Lyonnais
Návštěvník

Odeslat příspěvekod papshop 25. 3. 2007 22:42

Díky za odstranění urážek od "osobne" - tj. růžového pantera. Můj příspěvek už zde není zapotřebí.
Naposledy upravil papshop dne 27. 3. 2007 20:57, celkově upraveno 2
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Pecuch 25. 3. 2007 22:58

No nejak se nam to zvrtlo, ale nejaka konkretni rada zatim nic moc. Tak se snazte a nepiste kravinky. Pojistit hlavne na trvale nasledky se chci. To se tady nenajde nejakej slusnej pojistovak? Diky Radek
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod papshop 25. 3. 2007 23:20

Je mi líto, ale na netu pojišťováka ani radu nehledejte, protože i když Vám nějaký odpoví a dá i dobrou radu, vždy se najde hromada všeználků, kteří ho rozmetají na kusy. Spíš se podívejte na nety pojišťoven a podle toho které Vás osloví si sjednejte minimálně ve 3 schůzky a nechte si připravit nabídku. Přeji hezký večer. P.S.jediný člověk který má rady dávající hlavu i patu je p. Tišler.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne 26. 3. 2007 05:28

Pecuch píše:No nejak se nam to zvrtlo, ale nejaka konkretni rada zatim nic moc. Tak se snazte a nepiste kravinky. Pojistit hlavne na trvale nasledky se chci. To se tady nenajde nejakej slusnej pojistovak? Diky Radek

Myslím, že se ti nechce procházet jednotlivé veby všech pojišťoven a hledat pro tebe nejvýhodnější nabídku. Asi ti ale nic jiného nezbude, tady to za tebe nikdo neudělá. A slušného pojišťováka zde nehledej, každý normální pojišťovák ti nabídne pouze produkt té své pojišťovny, nikdo ti nenabídne tu nejvýhodnější nabídku, žádný pojišťovák nepřenechá "ovečku" na "oholení" jiné pojišťovně.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pecuch 26. 3. 2007 09:53

No tak jsem se aspon zeptal. Zkusim teda pohledat po webech pojistoven. Tady se fakt diskutuje jen o kravinach, ale dobrou radu se tady clovek nedozvi. Vsak klidne at me tady vychvaluji ty svoje produkty, lepsi nez to hledat po pojistovnach. :)
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radim33 26. 3. 2007 10:25

pecuhu, závazně Vám mohou poradit jen tři typy poradců. První z nich , teda asi většina bude prodávat jen pojištění své pojišťovny jako jejich zprostředkovatel. Takže pokud trefíte na tu správnou pojišťovnu, co má ten produkt nejlepší a na pojišťováka, co Vám prodá pojištění podle Vašich potřeb, tak to dopadne dobře. Druzí z nich jsou makléři, ti prodávají produkty i více pojišťoven, ale obvykle jen speciální makléřské s vyššími náklady - poplatky. Třetí jsou takzvaní nezávislí finanční poradci, kteří se živí poradenstvím a ne provizemi. Ti poradí, ale jen za tu radu zaplatíte a to si ani žádní pojištění ještě nezakoupíte.
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radim33 26. 3. 2007 10:26

Problém všech těch poradců je asi ten, že ještě od sebe nejsou odděleni poradci, co myslí hlavně na svou vlastní kapsu a poradci, co myslí v první řadě na zájmy klienta. Šance jako klient rozeznat je od sebe moc nemáte. Ono taky ten, co myslí na svou kapsu má lepší prodejní statistiku a hodně pojišťoven a makléřských společností podle toho hodnotí. Nakonec se to sice projeví v imidži společnosti, ale až za roky.
Takže pokud nechcete spoléhat na štěstí, je třeba samostudium pojištění a pojistných podmínek ještě dříve, než je nějaká schůzka s poradcem, aby Vám nenakukal nějaké blbosti.
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pecuch 26. 3. 2007 20:05

Ale ja samostudium mam, delal jsem maklere, cili typ dve asi dva roky. Ale uz jsem z toho trosku vypadl, tak me zajimaly nejaky dobry typy. Pokud nikdo nic konkretniho nezna, tak nic no. Myslel jsem ze treba navstevnici diskusi maji nejaky dobry produkt, tak se s nim pochlubi.
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Další stránka