Jak na povinné ručení?

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Paolo36 7. 9. 2007 15:29

Zdá se mi to, nebo se nás, nebohé platiče, snaží všechny pojišťovny odrbat? Nějak se mi nezdá, že bych za vynaložené finanční prostředky získal to, co mám (ČS). Na druhou stranu jsou tu pojišťovny, jejichž nabídka je lákavá, ale jejich jména slyším prvně (Direct, Triglav). Tak se chci zeptat na radu... Díky!
Paolo36
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 7. 9. 2007 15:56

Záleží na spoustě věcí ... mě osobně na například na spoluúčasti ... když bych zrušil někomu bavoraka za 2 melouny a mel 10 % spoluucast tak se asi pujdu zhoupnout .... :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 7. 9. 2007 19:33

Paolo36: mam Kooperativu a jsem spokojen, obvzlaste kdyz me pri vetru vetve stromu porusili lak, bez vahani vyplatili celou skodu. Jako jedna z mala ma totiz v ramci pov.ruceni i pojisteni proti zivlum.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod SocPredator 7. 9. 2007 22:22

Tady se mluví o povinném ručení? Pak si ho uzavřete u té nejlevnější. Poj. limity jsou od 18/35 mil., ne?
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 8. 9. 2007 11:00

SocPredator: jasne, opravdu se vyplati potom neco poskozenym doplacet, protoze pojistovny maji tendenci hradit co nejmin, respektive vyslovene hazet klacky pod nohy - typicky Triglav, Ceska podnikatelska pojistovna. Ciste nahodou to, ze patri k nejlevnejsim je asi nahoda, ze? :mrgreen:

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod SocPredator 8. 9. 2007 12:20

S4T4N: Za 15 let jsem ještě nic nedoplácel. Je fakt, že jsem neměl moc nehod, ale ani v součtu to nedělá 10 mega. Tak nevím, proč řešit u které je to pojišťovny? Žádná ani nezkrachovala, a i kdyby... ČKP to jistí :)

Havarijní je jiný kafe, ale to tady snad neřešíme, ne?
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 8. 9. 2007 18:32

SocPredator: vsak ja neresim havarijko, resim celou dobu povinny ruceni. To ze si nedoplacel muze znamenat pouze to, ze to nikdo z poskozenych nechtel dotahnout do konce a smiril se s nizsi castkou.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Paolo36 9. 9. 2007 14:25

SocPredator: souhlasím tady s S474N. Do nejlevnějšího bych teda rozhodně nešel jen proto, že je to nejlevnější... Když si pořizuju auto, musím počítat s tím, že budu muset kupovat benzín/naftu, opravy, ale dneska už taky povinný ručení a havarijní pojištění. Taky musím počítat s tím, že z jakýchkoli důvodů zaviním nehodu. Taky nechci nic doplácet... A jak píše Rop - hodně záleží na spoluúčasti. Mám pocit, že nejlevnější není to nejlepší - asi jako, když máš kecky od vietkongu za 200,-, ale za 14 dní potřebuješ nový...
Paolo36
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Paolo36 9. 9. 2007 14:49

Rop: Jak píšeš, záleží na spoustě věcí a spoluúčast je důležitá i pro mě. Tak dáme konkrétní příklad, ať víme, na čem jsme: koupil jsem si Mazdu 6, rok výroby 2005, je mi 30, bohužel momentálně pražák (kvůli cenám), předtím bez nehody. Takový ty porovnávací stránky si samozřejmě umím najít sám a údaje tam vyplním taky. Samozřejmě je pak důležité kouknout na produkt jako takový. Spoluúčast je většinou 50 - 100 mil. Njn, ale komu věřit?
Paolo36
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Paolo36 9. 9. 2007 14:53

S474N: Kooperativa mě taky celkem nadchla. Říkal jsem si ale, že by možná bylo zajímavý dát šanci i někomu, koho moc neznám. Na Triglav (o kterým nic nevim) jsi tady v jednom příspěvku moc pozitivní reakci neměl. Další, o který jsem zatím nic neslyšel je Direct - nějaký zkušenosti s nima? Rád bych se vyhnul Český a podobně - na ně jsem chválu moc neslyšel. A taky na Alianz.
Paolo36
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SocPredator 9. 9. 2007 20:53

Teda chlapci, já nevím kam na to chodíte, ale při POV za vás pojišťovna zatáhne úplně 100% ze škody způsobené druhé osobě při nehodě, pokud se vejdete do limitů (to jest skoro vždy).
Žádná spoluúčast u toho neexistuje (pojem spoluúčast je přece číslo, které platíte vždy když máte škodu na svém majetku (!) a rozhodně není v řádu milionů Paolo!).
Pokud jste pojištěný v POV, můžete bořit mercedesy nebo superby je to fuk! Samozřejmě nedostáváte pak bonus a škodu na vašem autě vám z toho neuhradí - od toho je jiné pojištění.

Pojišťovny v rámci POV bojují o klienta jen cenou, případnými zvýšenými limity (pro trotly z pohádky o havarovaném kamionu s olejem na mostě přes řeku nebo řetězovkách na D1) a asistentskými službami s přidanou hodnotou. Pokud jste strejda, kterej jezdí po okreskách 500km měsíčně, je vám limit od ČP na 100 miliónů celkem k ničemu a klidně si to sjednejte u Triglavu, Wustenrotu...!

Nenechte se zblbnout těmi pohádkami od pojišťováků :-)
Naposledy upravil SocPredator dne 9. 9. 2007 21:01, celkově upraveno 1
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod zadirr 9. 9. 2007 21:01

Rop píše:Záleží na spoustě věcí ... mě osobně na například na spoluúčasti ... když bych zrušil někomu bavoraka za 2 melouny a mel 10 % spoluucast tak se asi pujdu zhoupnout .... :-)//quote]

Kdyby šlo jenom o bramboráka za 2 melouny... :-D

Není to tak dávno (v dubnu?), co v Oaklandu v Kalifornii někdo na dálnici narazil do kamionu který táhl cisternu s benzínem a ta vybuchla, bohužel zrovna byli pod mostem a žár z hořících pár tisíc litrů benzínu roztavil ocelové nosníky mostu, takže most spadl... Kolik by asi byla spoluúčast za most? :-)

Bylo to tady: http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=37.827531,-122.292128&spn=0.006262,0.014849&t=k&z=17&om=1
zadirr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SocPredator 9. 9. 2007 21:06

Vida, ani jsem nemusel dlouho čekat :D
Naposledy upravil SocPredator dne 9. 9. 2007 21:13, celkově upraveno 2
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod zadirr 9. 9. 2007 21:07

SocPredator píše:Teda chlapci, já nevím kam na to chodíte, ale při POV za vás pojišťovna zatáhne úplně 100% ze škody způsobené druhé osobě při nehodě, pokud se vejdete do limitů (to jest skoro vždy).
Žádná spoluúčast u toho neexistuje...a/quote]

Bohužel se mýlíš, pojišťovna z povinného ručení často nezaplatí celou částku, protože odečte amortizaci. Někdo ti třeba nabourá auto, v servisu ti dají nový blatník a nárazník za 15.000, ale pojišťovna řekne že ten nový blatník a nový nárazník jsou lepší než ty staré co jsi měl na autě a tak ti vlastně výměnou stoupla cena auta, a místo 15.000 ti dají třeba 10.000.

Nesnaž se to pochopit, je to prostě tak, takhle to v ČR chodí.

Spoluúčast existuje i u povinného ručení. Nevzpomenu si sice která pojišťovna to nabízí, ale viděl jsem na to reklamu. Je to taková jiná forma bonusu. Dají ti o dost menší pojistné za tu cenu, že pokud někomu způsobíš škodu, tak z ní třeba těch 10% zaplatíš ty. Oni na tom dost vydělají, protože když se někomu otřeš o auto na parkovišti, tak mu přestříkání dveří musíš zaplatit sám a pojišťovny se to netýká, takže ušetří trochu peněz a spooooustu papírování.
zadirr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 10. 9. 2007 08:17

SocPredator: zatahne ti sice skodu, nicmene obvykle ne 100%. Treba na lak se nepocita amortizace vubec, ale jakmile mas plecharinu starsi 5ti let, tak mas smulu a uz jdes v tabulkach tezce dolu. To, ze auto vypada jak nove uz nikoho nezajima.

S474N
Inventář

Další stránka