od papshop 12. 2. 2010 20:58
Na aukru má spousta prodejců problém s tím, že nemá žádné nabývací doklady - tedy alespoň ti, kteří to berou jako takovou malou domů, nejprve prodají pár věcí z domácnosti, pak se rozkoukají a začnou prodávat tzv. ve velkém, ale bohužel nemají nabývací doklady. Oni to zpočátku nevidí jako podnikání a když obdrží předvolání z FÚ tak se začnou shánět po informacích, což už je pozdě. Těžko někde sežene doklady k 5 mobilům, nebo těžko vysvětlí, že těch 10 mobilů, co minulý měsíc vydražil a obratem dráž opět na aukru prodal byla jenom náhoda, že se mu nehodily a proto je dal dál, a bohužel navíc se ziskem. A těžko se taková situace vysvětluje nyní za rok 2007, 2008, když v těch letech neměl ani ŽL, ani si neplatil pojištění. Jenomže právě dnes jsem si uvědomil jednu dost podstatnou věc. Aukro při založení účtu nevyžaduje ani kopii OP, ani ŽL - žádný doklad. Podle mě oprávněně, protože na to žádný nárok nemá. Takže čistě teoreticky, si dnes já zřídím přístupové údaje na např. tvoje jméno a příjmení, přihlašovací heslo si nechám zaslat kamkoli, kde s budu jistý, že se k obálce dostanu - třeba někde na zřícenině si na týden pověsím poštovní schránku, kam mi přijde ověřovací heslo. Prodávat pak mohu do alelujá, jediné vodítko pro FÚ je tvoje jméno a příjmení. A když vidím, jak to na aukru chodí, tak to není až tak složité to tak uskutečnit.
Ale k tvému původnímu dotazu - změňme údajně za má, pokud si je vyžádá
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.