Placeni cla + DPH

Co, kdy, proč a jak správně zdanit. Rady, tipy a návody pro všechny podnikající subjekty v ČR

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod karel88l 19. 10. 2010 22:01

Nechal jsem si dovezt z usa obleceni, celnici mi to chytli a chteji doklad o tom kolik to stalo,jeden paylpal doklad jsem jim poslal (ale s podhodnocenou cenou a cena byla napsana jenom na jednu polozku jako "Obleceni" pochazejici z aukce na ebay),pani z posty mi napsala ze chteji fakturu s podrobne rozepsanyma polozkama.Zbozi jsem si neplatil sam,ale zprostredkovane pres zasilkovou sluzbu - mam sice faktury ve formatu txt,jenze i kdyz tam necham realnou cenu a celnici mi to neuveri tak to nemam jak dolozit,protoze jsem to platil hotovostnim vkladem a uctenky uz samozrejme nemam.Chci se zeptat co se stane v pripade ze bych nebyl schopen verohodne dolozit cenu ? Dale me zajima kolik bude stat CLO + DPH zjistil jsem si ze clo by melo byt 12% + 19% DPH ale pry si to vymeruji jak chteji a navic treba i z jine ceny nez je uvedna.
karel88l
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 20. 10. 2010 07:20

Hotovostni vklad? Tak to ti neverim ani ja, zvlaste kdyz si neco plati Paypalem. Nicmene pokud to hodnoverne nedolozis, tak pouziji "cenu obvyklou". DPH je 20% a clo dle konkretniho zbozi.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 10. 2010 08:21

Pokud nedolozis cenu, vypoctou DPH a clo z tzv. ceny obvykle, tedy doporucene maloobchodni ceny v CR.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor