Podání daňového přiznání?

Co, kdy, proč a jak správně zdanit. Rady, tipy a návody pro všechny podnikající subjekty v ČR

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Acorp 26. 1. 2011 14:29

Zdravím,
minulý rok jsem si založil živnost, ovšem proplacení veškerých faktur proběhlo až letos v lednu(zisk v roce 2010 = 0,-). Živnost mám v souběhu se zaměstnáním, na sociálce a na pojišťovně je uvedeno, že hlavní pracovní poměr je moje zaměstnání. Z toho důvodu jsem za minulý rok neplatil žádné zálohy(je mi jasné, že bych to platil, kdybych měl za co).
Musím podávat daňové přiznání a znovu vše nahlašovat na sociálku a na pojišťovnu, aby mi zůstalo moje zaměstnání jako hlavní poměr a nemusel tím pádem platit ještě letos zálohy?
Nebo mi jen bude stačit podat prohlášení o nulovém zisku za rok 2010 a dál prakticky nemusím nic řešit?

díky za odpovědi
Acorp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 26. 1. 2011 22:25

Daňové přiznání nemusíš podat ... ale je to lepší ... finančák by ho mohl chtít ....a ty bys musel stejně prokázat, že jsi ho nemusel podávat, protože jsi měl příjmy jenom ze zaměstnání a z podnikání jsi neměl víc než 6 tis. Kč.

Sociálku a zdravotku musíš podat ... a znovu doložit (tedy sociálce), že máš zaměsnání na spešl formuláři - najdeš na stránkách čssz :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Acorp 27. 1. 2011 13:01

Zdravím,
díky za odpověď.
Takže pro případ, že by to někoho zajímalo.
Na pojišťovně jsem nahlašovat nic nemusel, protože se prakticky nic nezměnilo. Se sociálkou jsem to minulý rok vyřešil přes mail(podal jsem prohlášení, že moje zaměstnání je hlavní prac. poměr), takže jsem to udělal stejně i letos.
Acorp
Kolemjdoucí