OSVČ neoznámení přechodu z hlavní na vedlejší činnost

Co, kdy, proč a jak správně zdanit. Rady, tipy a návody pro všechny podnikající subjekty v ČR

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jirkajiri 12. 2. 2012 20:03

V průběhu minulého roku jsem si našel zaměstnání a za měsíce, kdy jsem chodil do zaměstnání jsem neplatil zálohy na sociální. U ČSSZ jsem ale přechod z hlavní na vedlejší činnost nenahlásil a nyní mi přišel nedoplatek na zálohách. U zdravotní pojišťovny je to ok. Hrozí mi nějaký postih? Musím zálohy doplatit?
jirkajiri
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KvantovyPresbyterian 12. 2. 2012 22:11

Kvůli tobě jsem si musel pracně vzpomínat na login...

Ty vole, proč něco takovýho jako ty má volební právo!? To mi vysvětli, proč nejsi schopen se dotázat na Čssz, než začneš činit svévolné kroky!? Nechápu, nerozumím.

Když si vzpomenu, že různý existence klidně utratí půl miliardy na přímé volby prezidenta, jen aby měli pocit, že o něčem rozhodují (když už nemají schopnosti rozhodovat o vlastním životě)...To je fakt smutný a na blití.
KvantovyPresbyterian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 12. 2. 2012 22:11

Jojo, musíš a k tomu i penále... To, že máš podnikání jako vedlejší činnost, určuje socka, sám nesmíš rozhodovat nic. Ale je to ouřad od ouřadu, vždy záleží na tom darmožroutovi, kterej o tom rozhoduje. Ve finále ti to stejně vrátěj jako přeplatek, ale úroky a penále si nechaj. Stáhni si příslušnej formulář žádosti o posouzení vedlejší výdělečné činnosti, nech si ho potvrdit zaměstnavatelem a ten pak přilož k přehledu. Je lepší vzít to dohromady a zajít za tím ouřadou, který o tobě rozhoduje. Možná ti i poradí co a jak a když si z tebe nebude dělat srandu, asi to bude i platit.
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod QeeBee 28. 3. 2012 07:27

Kdysi jsem udělal podobnou věc, ale s rozdílem, že jsem zálohy platil (resp. jen do konce roku). Pak jsem spoléhal, že se odhlásím jako OSVČ při podávání přehledu za minulý rok. Paní mi dala na výběr, buď doplatím zálohy za nový rok + penále a odhlásím se k dni podání přehledu, nebo mě čeká správní řízení a pokuta, jelikož přechod na vedlejší činnost má časovou lhůtu. Doporučuji doplatit zálohy.
QeeBee
Kolemjdoucí