Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Eště že radím zdarma.Hlava píše:O to vetsi legrace je, ze uz jsem absolvoval i nekolik placenych konzultaci u profesionalnich danovych poradcu, a to na obou stranach barikady, kteri mi tvrdili hromady nesmyslu, jak “co musi byt”, jako treba ze na to, abych mohl z rakouska podnikat v cesku potrebuji mit rakouske ico ... kokoti.
Ono to zase tak jednoduché není. Protože špatná rada je jen špatná rada, nikoliv porušení profesních předpisů. V případě špatné rady je třeba se zahojit na pojišťovně daňového poradce. Až teprve v případě profesních přestupků je možné podat návrh na disciplinární řízení. Kdyby se mělo trestat každé provinění (třeba vyškrtnutím), tak seznam daňových poradců je tento: Tomáš Hajdušek st., Jiří Nesrovnal, Marek Piech, Milan Vodička, Ivo Šulc, Simona Hornochová, Pavel Říha ... no možná ještě pár lidí.Ninaa píše:Pokud by mi profesionální daňový poradce (zapsaný v komoře dańových poradců) opravdu špatně poradil, tak bych si to nenechala pro sebe a uvědomila o tom komoru. Samozřejmě za předpokladu, že by to bylo opravdu tak, že na jasně a přesně formulovaný dotaz (příklad) jsem od něj dostala chybnou radu.
Rop píše:Kdybys to samé dělal pro slovenského plátce DPH, tak se aplikuje § 5 odst. 1 písm. b) sDPH a toto DPH přes reverse charge odvede odběratel (§ 69 odst. 2 písm. a) sDPH)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků